Senaste inläggen
Gino
med hemgjord glass
En gammal klassiker men ack så gott.
Varm frukt under ett täcke av vit choklad.
Jag la även i råsocker och kokos vilket gör det
lite extra mumsigt enligt mig.
Till det blev det hemmagjord gräddglass.
Lånade en glasmaskin av Karin, så tackar för lånet.
Glassen blev sååå god!
Jag gillar kontrasten med den varma frukten till den kalla glassen.
Så enkelt, så gott!
Ingredienser
ca 6port
Valfri blandad frukt - jag tog :
vindruvor, banan, päron, cantaloupmelon, galiamelon
200g vit choklad
2dl kokos
1dl råsocker
Servera glass till
Gör såhär
1. Sätt ugnen på 250g grillvärme.(ej undervärme)
2. Skiva frukterna och lägg dem i en ugnsfast form.
3. Riv chokladen och blanda med kokosen och råsockret.
4. Täck frukten med chokladblandningen
5. Gratinera i mitten av ugnen med luckan öppen till en gyllene färg.
Pass på så att det inte bränns, det går snabbt.
2-5min i ugn.
Dessertbord
i Thailand
Nu är jag tillbaka!
Vi har varit på lite semester i varma och
sköna Thailand. Njutit av bad och sol såklart,
men också god mat. Några desserter slank det också ner såklart
Så tänkte visa hur dessertbordet såg ut några kvällar för oss.
Väldigt inbjudande med massa olika saker som tårtor,
puddingar och mousser.
Fast tyvärr är det så att det såg godare ut än var det var..
Någon favorit hittade jag dock!
Ljuvlig
Chokladpudding
med vaniljgrädde
Till Trettondagsaftonens dessert gjorde jag chokladpudding.
Ett recept jag kom över från tidningen "Mitt kök".
Jag gjorde den dock lite mindre bitter i smaken genom att
använda vanlig mjölkchoklad också. Det kan bli lite för mörkt
i smaken tycker jag att endast använda mörk choklad.
Men det är ju en smaksak såklart.
Så denna blev en hit i smaklökarna, och
med en klick vaniljgrädde till blev den alldeles ljuvligt god
Ingredienser
4port
0,5tsk vaniljpulver (alt 1 vaniljstång)
5dl mjölk
2 äggulor
1dl socker
3msk maizena
2msk kakao
75g mörk choklad 60-70%
75g mjölkchoklad
1msk rumsvarmt smör
Gör såhär
1. Häll i mjölken i en tjockbottnad kastrull.
Blanda i vaniljpulver och låt sjuda någon minut.
2. Vispa äggulor, socker,kakao och 2msk maizena.
Häll ner i mjölken under ständing vispning.
3.Låt sjuda över svag värme under fortsatt vispning.
Tillsätt resterande maizena. Vispa tills det blir en kräm.
Det kan ta en stund innan den tjocknar till lite.
Obs! Den får inte koka!
4.Tillsätt den hackade chokladen och smöret.
Rör tills allt har smält.
5. Häll upp chokladpuddingen i glas och låt stå
någon timme tills de har kallnat.
6. Vispa grädden och tillsätt vaniljsockret.
7. Klicka lite grädde över varje pudding.
Njut!
Cillas
After Eight
de Luxe
med päronkompott
Hade ett väldigt ett väldigt trevligt nyår
ihop med goda vänner igår!
God mat lagades och desserten fick jag stå för
Det blev en lyxigare variant av den klassiska
After eight med konserverade päron i ugn.
För vem har inte gjort den?
Men nu gjorde jag en fyrkantig skål av after eight plattor
som fylldes med härlig mintchokladmousse,
toppad med en klick vispgrädde.
Till det gjorde jag en päronkompott med vaniljsmak.
Mint är ju otroligt gott så detta blev en väldigt
god dessert!!
Lätt att göra, går bra att förbereda och blir uppskattad!
Ingredienser
12st
60st After Eight plattor
ca 75g mörk choklad
5dl+1dl vispgrädde
200g choklad med mintsmak
3st päron
1msk smör
0,5dl vatten
1msk sirap
0,5dl socker
0,5tsk vaniljpulver
Gör såhär
1. Värm vispgrädden på låg värme.
Blanda i hackad mintchoklad och låt smälta.
Ställ i kylen minst 4timmar, helst över natten.
2.Smält chokladen och limma ihop plattorna
till en fyrkantig skål med hjälp av chokladen.
2. Vispa upp mintchokladmoussen.
Spritsa ner moussen i skålarna.
3. Vispa upp vispgrädden.
Spritsa en klick ovanpå moussen.
4. Päronkompott: Skala och dela päronen i små bitar.
5. Lägg lite smör i en kastrull, lägg i päronen, vatten, sirap,
socker och vaniljpulver. Låt koka upp hastigt.
6. Sjud sedan päronen på svag värme ca 10min, tills de blivit mjuka.
7. Låt svalna. Sila bort vätskan från kompotten.
8. Servera!
( Jag la till chokladdoppade jordgubbar)
Tips på
Nyårsdeserter
Har ni inte ännu bestämt vad som skall
serveras till dessert imorgon
på nyårsafton tipsar jag här om
några stycken såhär i sista minuten
Gott Nytt År!
Cillas kärleksbakelser
http://cillabakar.bloggplatsen.se/2012/07/10/8222872-cillas-karleksbakelser/
Emelie och Sofias Glace au Four
http://cillabakar.bloggplatsen.se/2012/10/29/8903715-emelie-sofias-glace-au-four/
Chokladfondant med vanilj och hallon
http://cillabakar.bloggplatsen.se/2012/11/20/9027477-chokladfondant-med-vanilj-och-hallon/
Chokladsuffleér
http://cillabakar.bloggplatsen.se/2011/11/06/6605358-chokladsuffl/
Vit chokladpannacotta
http://cillabakar.bloggplatsen.se/2011/10/25/6520245-vit-chokladpannacotta/
Vanilj och chokladmousse
http://cillabakar.bloggplatsen.se/2012/11/15/9000287-vanilj-och-chokladmousse-dessert/
http://cillabakar.bloggplatsen.se/2012/11/15/8999494-williams-doptarta/
Lycka....
Jag hade tydligen varit väldigt snäll i år då tomten
kom med en Kitchenaid till mig!!
Har inte hunnit testa den ännu men nu
ska här bakas!
och en extra puss till tomten ...
God Jul
önskar jag till
Er
mina trogna samt nya följare
på min blogg
Hoppas ni får en riktigt trevlig jul
med god mat och
förstås mycket goda sötsaker
Förhoppningsvis har ni fått lite
tips och ideér eller kanske
testat några av mina recept
Tveka inte att höra av er
vad ni tycker!
HoHoHo
Cilla
Vintervit
Marängtårta
Här är en mycket enkel och mycket god tårta
som går supersnabbt att göra!
Har ni glömt desserten till julbordet imorgon tipsar jag om denna!
Vill man gör man ju såklart egna marängbottnar men har man
inte mycket tid över så köper man färdiga.
Bananer och choklad sätter extra piff i denna tårtan.
Testa
Ingredienser
2,5dl vaniljvisp
1dl vispgrädde
2st marängbottnar
några maränger
2st skivade bananer
100g grovhackad toblerone
Gör såhär
1. Vispa vaniljvispen till en riktigt
fast konsistens. Vispa grädden.
2. Täck en löstagbar form med bakplåtspapper.
Bottna med marängbotten.
3. Blanda vaniljvisp med grädde, bananer och den
hackade chokladen. Bred över botten.
4. Lägg på den andra marängbotten.
Lägg ett lager till av vaniljvispet och toppa med
några maränger..
5. Täck med plastfolie och ställ i frysen
ca 4timmar eller över natten.
6. Lossa och lägg upp på fat.
Garnera med lite mandelspån och kakao,
silverkulor eller med vad man vill.