Cilla bakar

Senaste inläggen

Av Cecilia - 31 januari 2013 20:03

Gino

med hemgjord glass




En gammal klassiker men ack så gott.

Varm frukt under ett täcke av vit choklad.

Jag la även i råsocker och kokos vilket gör det

lite extra mumsigt enligt mig.

Till det blev det hemmagjord gräddglass.

Lånade en glasmaskin av Karin, så tackar för lånet.

Glassen blev sååå god!

Jag gillar kontrasten med den varma frukten till den kalla glassen.

Så enkelt, så gott!





 




Ingredienser

ca 6port



Valfri blandad frukt - jag tog :

vindruvor, banan, päron, cantaloupmelon, galiamelon

200g vit choklad

2dl kokos

1dl råsocker


Servera glass till




Gör såhär


1. Sätt ugnen på 250g grillvärme.(ej undervärme)

2. Skiva frukterna och lägg dem i en ugnsfast form.

3. Riv chokladen och blanda med kokosen och råsockret.

4. Täck frukten med chokladblandningen

5. Gratinera i mitten av ugnen med luckan öppen till en gyllene färg.

Pass på så att det inte bränns, det går snabbt.

2-5min i ugn.




 

Av Cecilia - 26 januari 2013 09:48

Dessertbord

i Thailand



Nu är jag tillbaka!

Vi har varit på lite semester i varma och

sköna Thailand. Njutit av bad och sol såklart,

men också god mat. Några desserter slank det också ner såklart  

 Så tänkte visa hur dessertbordet såg ut några kvällar för oss.

Väldigt inbjudande med massa olika saker som tårtor,

puddingar och mousser.

Fast tyvärr är det så att det såg godare ut än var det var..

Någon favorit hittade jag dock!




 




 




 



 




Av Cecilia - 6 januari 2013 20:37

  Ljuvlig

Chokladpudding

med vaniljgrädde





Till Trettondagsaftonens dessert gjorde jag chokladpudding.

Ett recept jag kom över från tidningen "Mitt kök".

Jag gjorde den dock lite mindre bitter i smaken genom att

använda vanlig mjölkchoklad också. Det kan bli lite för mörkt

i smaken tycker jag att endast använda mörk choklad.

Men det är ju en smaksak såklart.

Så denna blev en hit i smaklökarna, och

med en klick vaniljgrädde till blev den alldeles ljuvligt god  




 



Ingredienser

4port

0,5tsk vaniljpulver (alt 1 vaniljstång)

5dl mjölk

2 äggulor

1dl socker

3msk maizena

2msk kakao

75g mörk choklad 60-70%

75g mjölkchoklad

1msk rumsvarmt smör

Gör såhär

1. Häll i mjölken i en tjockbottnad kastrull.

Blanda i vaniljpulver och låt sjuda någon minut.

2. Vispa äggulor, socker,kakao och 2msk maizena.

Häll ner i mjölken under ständing vispning.

3.Låt sjuda över svag värme under fortsatt vispning.

Tillsätt resterande maizena. Vispa tills det blir en kräm.

Det kan ta en stund innan den tjocknar till lite.

Obs! Den får inte koka!

4.Tillsätt den hackade chokladen och smöret.

Rör tills allt har smält.

5. Häll upp chokladpuddingen i glas och låt stå

någon timme tills de har kallnat.

6. Vispa grädden och tillsätt vaniljsockret.

7. Klicka lite grädde över varje pudding.

Njut!



 



Av Cecilia - 1 januari 2013 17:14


Cillas

After Eight

de Luxe

med päronkompott





Hade ett väldigt ett väldigt trevligt nyår

ihop med goda vänner igår!

God mat lagades och desserten fick jag stå för  

Det blev en lyxigare variant av den klassiska

After eight med konserverade päron i ugn.

För vem har inte gjort den?

Men nu gjorde jag en fyrkantig skål av after eight plattor

som fylldes med härlig mintchokladmousse,

toppad  med en klick vispgrädde.

Till det gjorde jag en päronkompott med vaniljsmak.

Mint är ju otroligt gott så detta blev en väldigt

god dessert!!

Lätt att göra, går bra att förbereda och blir uppskattad!



   


Ingredienser

12st




60st After Eight plattor

ca 75g mörk choklad

5dl+1dl vispgrädde

200g choklad med mintsmak

3st päron

1msk smör

0,5dl vatten

1msk sirap

0,5dl socker

0,5tsk vaniljpulver



Gör såhär

1. Värm vispgrädden på låg värme.

Blanda i hackad mintchoklad och låt smälta.

Ställ i kylen  minst 4timmar, helst över natten.

2.Smält chokladen och limma ihop plattorna

till en fyrkantig skål med hjälp av chokladen.

2. Vispa upp mintchokladmoussen.

Spritsa ner moussen i skålarna.

3. Vispa upp vispgrädden.

Spritsa en klick ovanpå moussen.

4. Päronkompott: Skala och dela päronen i små bitar.

5. Lägg lite smör i en kastrull, lägg i päronen, vatten, sirap,

socker och vaniljpulver. Låt koka upp hastigt.

6. Sjud sedan päronen på svag värme ca 10min, tills de blivit mjuka.

7. Låt svalna. Sila bort vätskan från kompotten.

8. Servera!

( Jag la till chokladdoppade jordgubbar)



 

  


Av Cecilia - 30 december 2012 19:53


Tips på

Nyårsdeserter



Har ni inte ännu bestämt vad som skall

serveras till dessert imorgon

 på nyårsafton tipsar jag här om

några stycken såhär i sista minuten  







Gott Nytt År!












Cillas kärleksbakelser

http://cillabakar.bloggplatsen.se/2012/07/10/8222872-cillas-karleksbakelser/








Emelie och Sofias Glace au Four

http://cillabakar.bloggplatsen.se/2012/10/29/8903715-emelie-sofias-glace-au-four/

 






  Chokladfondant med vanilj och hallon

http://cillabakar.bloggplatsen.se/2012/11/20/9027477-chokladfondant-med-vanilj-och-hallon/

 





Chokladsuffleér

http://cillabakar.bloggplatsen.se/2011/11/06/6605358-chokladsuffl/






Vit chokladpannacotta

http://cillabakar.bloggplatsen.se/2011/10/25/6520245-vit-chokladpannacotta/   






Vanilj och chokladmousse

http://cillabakar.bloggplatsen.se/2012/11/15/9000287-vanilj-och-chokladmousse-dessert/

http://cillabakar.bloggplatsen.se/2012/11/15/8999494-williams-doptarta/


 

Av Cecilia - 26 december 2012 21:50

  

Lycka....



Jag hade tydligen varit väldigt snäll i år då tomten

kom med en Kitchenaid till mig!!

Har inte hunnit testa den ännu men nu

ska här bakas!




 


 och en extra puss till tomten ...

Av Cecilia - 23 december 2012 14:52




God Jul




önskar jag till

Er

mina trogna samt nya följare

på min blogg


Hoppas ni får en riktigt trevlig jul

med god mat och

förstås mycket goda sötsaker


Förhoppningsvis har ni fått lite

tips och ideér eller kanske

testat några av mina recept

Tveka inte att höra av er

vad ni tycker!





HoHoHo

Cilla

  



 

Av Cecilia - 23 december 2012 14:41

Vintervit

Marängtårta





Här är en mycket enkel och mycket god tårta

som går supersnabbt att göra!

Har ni glömt desserten till julbordet imorgon tipsar jag om denna!

Vill man gör man ju såklart egna marängbottnar men har man

inte mycket tid över så köper man färdiga.

Bananer och choklad sätter extra piff i denna tårtan.

Testa



  




Ingredienser


2,5dl vaniljvisp

1dl vispgrädde

2st marängbottnar

några maränger

2st skivade bananer

100g grovhackad toblerone




Gör såhär


1. Vispa vaniljvispen till en riktigt

fast konsistens. Vispa grädden.

2. Täck en löstagbar form med bakplåtspapper.

Bottna med marängbotten.

3. Blanda vaniljvisp med grädde, bananer och den

hackade chokladen. Bred över botten.

4. Lägg på den andra marängbotten.

Lägg ett lager till av vaniljvispet och toppa med

några maränger..

5. Täck med plastfolie och ställ i frysen

ca 4timmar eller över natten.

6. Lossa och lägg upp på fat.

Garnera med lite mandelspån och kakao,

silverkulor eller med vad man vill.

Presentation


Hej och välkomna till min blogg!

Här lägger jag upp mina allra bästa recept på godsaker jag tycker om!
Har just nu börjat att göra tårtor och det är en helt ny värld som öppnat sig så jag har massor att lära!

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Gästbok

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Arkiv

Bloggar jag följder

Matbloggstoppen
”Sockerrus”
Instagram

Ovido - Quiz & Flashcards