Direktlänk till inlägg 31 januari 2013
Gino
med hemgjord glass
En gammal klassiker men ack så gott.
Varm frukt under ett täcke av vit choklad.
Jag la även i råsocker och kokos vilket gör det
lite extra mumsigt enligt mig.
Till det blev det hemmagjord gräddglass.
Lånade en glasmaskin av Karin, så tackar för lånet.
Glassen blev sååå god!
Jag gillar kontrasten med den varma frukten till den kalla glassen.
Så enkelt, så gott!
Ingredienser
ca 6port
Valfri blandad frukt - jag tog :
vindruvor, banan, päron, cantaloupmelon, galiamelon
200g vit choklad
2dl kokos
1dl råsocker
Servera glass till
Gör såhär
1. Sätt ugnen på 250g grillvärme.(ej undervärme)
2. Skiva frukterna och lägg dem i en ugnsfast form.
3. Riv chokladen och blanda med kokosen och råsockret.
4. Täck frukten med chokladblandningen
5. Gratinera i mitten av ugnen med luckan öppen till en gyllene färg.
Pass på så att det inte bränns, det går snabbt.
2-5min i ugn.