Direktlänk till inlägg 25 oktober 2011
Vit Chokladpannacotta
med hallon
En av min absoluta favoriter!
Älskar vit choklad så är inte så konstigt denna passar min smak perfekt då!
Tom mina föräldrar som i stort sett aldrig äter kakor eller desserter har
fallit för denna frestlesen
Denna kan med fördel göras en dag i förväg.
Ingredienser
4 portioner
100g vit choklad
2 gelatinblad
3dl vispgrädde
1dl mjölk
2msk socker
Garnering:
Hallon
eller andra valfira bär.
Gör såhär
1. Grovhacka chokladen. Blötlägg gelatinbladen 5min i kallt vatten.
2. Koka upp grädde och mjölk. Tillsätt socker och choklad.
Lägg i gelatinbladen och låt dom smälta i grädden.
3. Rör krämen slät och häll upp i glas eller portionsformar. Täck med plastfolie och
ställ kallt minst 4timmar, men gärna över natten.
5. Innan servering garnera med bär.
Ljuvligt gott