Cilla bakar

Direktlänk till inlägg 29 oktober 2012

Emelie & Sofias Glace au Four

Av Cecilia - 29 oktober 2012 20:25


Emelie & Sofias

Glace au Four



Detta är för en gångs skull inte något jag har

bakat, men smakat såklart!

Anledningen till att jag lägger ut detta recept är

att jag tycker mina goda vänner Emelie & Sofia

lyckades göra denna glace au four alldeles utmärkt god,

dessutom på sitt egna sätt.

Det blev en utmärkt avslutning på en väldigt

god tre rätters middag som de hade lagat.

Denna kommer jag absolut göra,

och det tycker jag ni också ska!   


En glace au four kan man göra på många olika

sätt egentligen. Det mest klassiska är att

den görs på en sockerkakasbotten, fyllning med glass

och bär, sedan täcker man den med maräng och

gratinerar en kort tid i ugnen.

Emelie & Sofia hade gjort på kladdkakebotten,

Ben&Jerry Vermonster-glass och sedan marängen.

Det blev en väldigt god kombination!


 


Ingredienser:


Kladdkaka:

225g smör

4,5 dl strösocker

2,25 dl vetemjöl

4,5 msk kakao

3 st ägg



Fyllning:

Ben&Jerry Vermonster glass



Maräng:

6 äggvitor

1,5 dl strösocker

1 tsk pressad citron



Gör så här

1.Sätt ugnen på 175grader och smält smöret.

2.Rör ihop socker, mjöl, kakao och ägg.

3. Blanda i smöret och rör så att allt blandas ordentligt.

4. Häll över i en smord och bröad bakform.

Sätt in den i mitten av ugnen ca 30 minuter.

Den skall vara rejält kladdig. när den tas ut.

Låt kakan stå i kylen över natten för bästa resultat.

5.Sätt ugnen på 250 grader grill.

6. Vispa marängen: vispa äggvitor i en bunke ca 1 minut.

Tillsätt sockret lite i taget under vispning och vispa till ett fast skum.

Vispa ner pressad citron.

7. Lägg hårdfryst glass i mitten på kladdkakan.

8. Fördela marängen över och runt glassen.

Det är viktigt att allting täcks.

9.Grädda Glace au four mitt i ugnen ca 4 min tills marängen fått lite färg.

Passa noga för det kan gå fort!



   



Mmmmm....

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cecilia - 21 juli 2016 22:39


Nutellakladdkaka Kladdkaka är bland det godaste som finns faktiskt. Och man kan variera dom i oändlighet med olika smaksättningar. Och så är de så enkla och snabba att svänga ihop. Ett tips är ändå att röra ihop en kaka dagen innan sen ha den i...

Av Cecilia - 24 maj 2016 16:51


Nyttiga Hasselnötsbollar   Ferrero Rocher Här kommer en till liten nyttigare godsak att baka. Som en nyttigare variant av Ferrero Rocher kan man säga. Och jättegoda såklart!   Ingredienser   2dl hasselnötter (gärna utan...

Av Cecilia - 24 maj 2016 16:09


Nyttiga Snickers Jag ääälskar snickersrutor man gör själv hemma. Men tror nästan jag tycker denna versionen är snäppet godare faktiskt. Och att de är nyttiga med bra fetter och mineraler, samt smakar som snickers kan ju inte bli bättre...

Av Cecilia - 24 maj 2016 15:59


Chokladtårta För några veckor sedan fyllde jag år. Det har blivit en tradition att dottern Isabella gör tårtan, så denna gjorde vi tillsammans. En riktig chokladbomb till tårta blev det med chokladbottnar, jordbuggsfyllning. spacklad med...

Av Cecilia - 17 mars 2016 22:13


Påskbak! Nu börjar påsken 2016 närma sig. Här är lite tips och inspiration om ni vill fixa lite goa och roliga godsaker till påskhelgen. Recepten finns sedan tidigare inlagda, sök på påsk. ...

Presentation


Hej och välkomna till min blogg!

Här lägger jag upp mina allra bästa recept på godsaker jag tycker om!
Har just nu börjat att göra tårtor och det är en helt ny värld som öppnat sig så jag har massor att lära!

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Gästbok

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Arkiv

Bloggar jag följder

Matbloggstoppen
”Sockerrus”
Instagram

Ovido - Quiz & Flashcards