Cilla bakar

Direktlänk till inlägg 29 april 2013

Cillas födelsedagstårta

Av Cecilia - 29 april 2013 21:07

Cillas

födelsedagstårta



Kommande födelsedag firades lite lätt

med fika i helgen i goda vänners lag.

Gjorde bla denna rosa tårta gjord på

chokladbottnar, mintchokladmousse

och hallonmarängsmörkräm.

Har inte spacklat tårtor med marängsmörkräm innan

men blev riktigt bra. Väldigt lättarbetad.

Sen kan man ju smaksätta hur man vill  



   




 




   


Ingredienser

(detta är en 15cm tårta)


After eight fluff

3 dl vispgrädde
200 g After Eight

1. After eight fluff - Lägg chokladen i en skål.
Värm grädden i en kastrull. Den får INTE koka!
2. Häll grädden över chokladen och rör runt till en jämn smet.

Ställ in i kylen i minst timmar, helst till dagen efter.
3.Vispa upp med elvisp och den är färdig att användas.


1. Chokladbottnar - se recept här

http://cillabakar.bloggplatsen.se/kategori/142508-tartbottnar-fyllningar-och-frostings/


Hallonmarängsmörkräm


4st äggvitor

2,5dl socker

250g rumstempererat smöm

100g hallon

lite rosa pastafärg


1. Hallonmarängsmörkräm - Häll äggivtornna och sockret i en värmetålig skål och

placera över vattenbad. Vispa hela tiden med en handvisp tills

blandningen är ca 65grader eller tills sockerkristallerna smält.

2. Ta bort skålen från värmen. Fortsätt vispa, helst i en köksassistent, tills

blandningen är vit och fluffig. som en marängsmet.

3. Vispa tills smeten har svalnat, ca 10min.

4.Tillsätt smöret, lite i taget. När allt smör är tillsatt, fortsätt vispa ca 5min.

Om smörkrämen skulle skära sig är det lät fixat - är den för kall, sätt skålen över

vattenbad några sekunder och vispa igen. Är den för varm, låt skålen stå i kylen

en stund och vispa sedan.

5. Kör hallonen till puré i en mixer. Sila purén genom en sil för att

bli av med kärnorna.

6. Blanda ner hallonpurén i smörkrämen och vispa till en

jämn frosting. Tillsätt lite rosa färg om du vill ha en starkare färg.

 
 
Ingen bild

Maria

4 maj 2013 23:50

Otroligt vacker tårta! Älskar när tårtor får sådan fantastisk höjd.
Hoppas det gick bra på marknaden idag.

Cecilia

14 maj 2013 20:23

Ja visst bli höga tårtor så fina! Det gick jättebra på marknaden:)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cecilia - 21 juli 2016 22:39


Nutellakladdkaka Kladdkaka är bland det godaste som finns faktiskt. Och man kan variera dom i oändlighet med olika smaksättningar. Och så är de så enkla och snabba att svänga ihop. Ett tips är ändå att röra ihop en kaka dagen innan sen ha den i...

Av Cecilia - 24 maj 2016 16:51


Nyttiga Hasselnötsbollar   Ferrero Rocher Här kommer en till liten nyttigare godsak att baka. Som en nyttigare variant av Ferrero Rocher kan man säga. Och jättegoda såklart!   Ingredienser   2dl hasselnötter (gärna utan...

Av Cecilia - 24 maj 2016 16:09


Nyttiga Snickers Jag ääälskar snickersrutor man gör själv hemma. Men tror nästan jag tycker denna versionen är snäppet godare faktiskt. Och att de är nyttiga med bra fetter och mineraler, samt smakar som snickers kan ju inte bli bättre...

Av Cecilia - 24 maj 2016 15:59


Chokladtårta För några veckor sedan fyllde jag år. Det har blivit en tradition att dottern Isabella gör tårtan, så denna gjorde vi tillsammans. En riktig chokladbomb till tårta blev det med chokladbottnar, jordbuggsfyllning. spacklad med...

Av Cecilia - 17 mars 2016 22:13


Påskbak! Nu börjar påsken 2016 närma sig. Här är lite tips och inspiration om ni vill fixa lite goa och roliga godsaker till påskhelgen. Recepten finns sedan tidigare inlagda, sök på påsk. ...

Presentation


Hej och välkomna till min blogg!

Här lägger jag upp mina allra bästa recept på godsaker jag tycker om!
Har just nu börjat att göra tårtor och det är en helt ny värld som öppnat sig så jag har massor att lära!

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Gästbok

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Arkiv

Bloggar jag följder

Matbloggstoppen
”Sockerrus”
Instagram

Ovido - Quiz & Flashcards