Direktlänk till inlägg 29 april 2013
Cillas
födelsedagstårta
Kommande födelsedag firades lite lätt
med fika i helgen i goda vänners lag.
Gjorde bla denna rosa tårta gjord på
chokladbottnar, mintchokladmousse
och hallonmarängsmörkräm.
Har inte spacklat tårtor med marängsmörkräm innan
men blev riktigt bra. Väldigt lättarbetad.
Sen kan man ju smaksätta hur man vill
Ingredienser
(detta är en 15cm tårta)
After eight fluff
3 dl vispgrädde
200 g After Eight
1. After eight fluff - Lägg chokladen i en skål.
Värm grädden i en kastrull. Den får INTE koka!
2. Häll grädden över chokladen och rör runt till en jämn smet.
Ställ in i kylen i minst timmar, helst till dagen efter.
3.Vispa upp med elvisp och den är färdig att användas.
1. Chokladbottnar - se recept här
http://cillabakar.bloggplatsen.se/kategori/142508-tartbottnar-fyllningar-och-frostings/
Hallonmarängsmörkräm
4st äggvitor
2,5dl socker
250g rumstempererat smöm
100g hallon
lite rosa pastafärg
1. Hallonmarängsmörkräm - Häll äggivtornna och sockret i en värmetålig skål och
placera över vattenbad. Vispa hela tiden med en handvisp tills
blandningen är ca 65grader eller tills sockerkristallerna smält.
2. Ta bort skålen från värmen. Fortsätt vispa, helst i en köksassistent, tills
blandningen är vit och fluffig. som en marängsmet.
3. Vispa tills smeten har svalnat, ca 10min.
4.Tillsätt smöret, lite i taget. När allt smör är tillsatt, fortsätt vispa ca 5min.
Om smörkrämen skulle skära sig är det lät fixat - är den för kall, sätt skålen över
vattenbad några sekunder och vispa igen. Är den för varm, låt skålen stå i kylen
en stund och vispa sedan.
5. Kör hallonen till puré i en mixer. Sila purén genom en sil för att
bli av med kärnorna.
6. Blanda ner hallonpurén i smörkrämen och vispa till en
jämn frosting. Tillsätt lite rosa färg om du vill ha en starkare färg.