Cilla bakar

Senaste inläggen

Av Cecilia - 9 mars 2013 12:58

Lyxar till denna lördagslunch med pannkakstårta! Den innehåller massa hallon, banan & mango, vaniljgrädde, hallonsylt och nutella. Mmmm...

Av Cecilia - 1 mars 2013 13:30

Dumlekola-och chokladsås

med frukt




Tips till kvällens fredagsmys:

Gör ett stort gott fruktfat med massa av era

favoritfrukter! Till det gör ni en god dumlekola-eller

chokladsås som dipp. Eller varför inte båda?

Både nyttigt och inte på samma gång..

och så gott!!



Dumlekolasås


Ingredienser

2dl grädde

1,5dl socker

1,5dl ljus sirap

0,5tsk vaniljpulver

ca 10st dumlekolor



Gör såhär

1. Blanda alla ingredienser i en kastrull.

Låt koka upp och puttra på svag värme i ca 5min.

2. Låt svalna.

Såsen är ganska så tunna men tjockar till sig när den har svalnat.




Chokladsås


50gsmör

2dlvispgrädde

100gmörk choklad

- smaksatt funkar också fint. Mint är väldigt gott till!



Gör såhär


1. Blanda allt i en kastrull och låt

smälta på svag värme under omrörning.

2. Låt svalna något.




Skär upp valfria frukter i portionsbitar

och doppa i kola-och chokladsåsen.

Mmmmmm!!

Av Cecilia - 19 februari 2013 21:39

Cillas små

Moussesemlor




Varje år när det börjar bli semledags kommer

det en rad olika varianter på hur man kan göra

sina semlor. Här kommer min variant!

Då jag fortfarande tycker det ska vara rätt så traditionella

har jag egentligen inte ändrat så mycket.

Bara gjort dom lite lyxigare..och godare..  

Då jag inte är någon stor beundrare av bara vanlig grädde

så gjorde jag vit chokladmousse, samt så fick det bli en

klick av mörk chokladmousse också.

Några fick en fyllning av vaniljkräm och resterande

vaniljmandelmassafyllning. Ja, jag älskar ju smaken

av vanilj så vanilj blev det!




Florsockret var slut så fick tyvärr inte till

den där sista touchen på semlorna som det ska vara

på toppen..men det blev bra ändå  

 



Ingredienser

ca30st


Bullar

50g torrjäst

150g smör

5dl mjölk

1,5dl socker

0,5tsk salt

2tsk stött kardemumma

0,5tsk vaniljpulver

ca 14dl vetemjöl

1 ägg till pensling


Fyllning

200g mandelmassa

0,5dl mjölk

1tsk vaniljpulver/1st vaniljstång


Riv mandelmassan och blanda med mjölk och vaniljpulver.



vaniljkräm

se recept här:

http://cillabakar.bloggplatsen.se/2012/10/15/8822798-godaste-vaniljsasen-kramen/



5dl vispgrädde

100g vit choklad

100g mörk choklad


Denna fyllningen förbereds dagen innan helst.

Värm 2,5dl vispgrädde i en kastrull och lägg i 100g vit choklad.

Låt den smälta.

Gör desamma med den mörka chokladen.

Låt stå över natten helst.

Vispa till ett fluff.


Gör såhär


1. Blanda jäst, socker, salt, kardemumma,

 och det mesta av mjölet i en bunke.

2. Smält smöret, häll i mjölken och vaniljpulver.

Värm till 37grader.

3. Häll ner vätskan i mjölblandningen.

Arbeta till en smidig deg.

4. Låt jäsa under bakduk 30-40min.

5. Sätt ugnen på 200grader.

Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och

arbeta degen lite snabbt.

6. Forma små runda bullar och sätt dom på en

plåt med bakplåtspapper.

7. Låt jäsa ytterligare 30min.

8. Pensla bullarna med uppvispat ägg

och grädda mitt i ugnen ca 12min.

Låt dom svalna på ett galler under bakduk.

9.Skär av toppen på bullarna till lock.

Lägg eller spritsa en klick vaniljmandelmassafyllning

eller vaniljkräm på varje semla.

10. Spritsa först på den vita chokladmoussen

och sedan en klick av den mörka chokladen.

11. Sätt på locket och pudra semlorna med florsocker.


Mmmm!



 

Av Cecilia - 13 februari 2013 22:18

Gör nåt gott till Alla hjärtans dag till dina käraste! Cupcakes funkar alltid och här gjorde jag några till mina hjärtan. Vaniljcupcakes med löjligt god nutella och philladelphia frosting blev en god avslutning på kvällen. Tillsammans med mintchokladdoppade jordgubbar, och favoriterna M&M's tror jag att jag vann min mans hjärta, än en gång..:)

Av Cecilia - 11 februari 2013 20:58


Chokladmoussetårta

de luxe



I helgen som gick blev det även en annan

tårta som bakades, och åts .. 

Detta är en favorit i repris men jag la i lite extra saker

som gjorde den mera de luxe.

Detta är alltså en mycket god och chokladig tårta som

bara måste provas.

Kladdkakebotten med chokladmousse ovanpå.

Nu la jag även till egengjord kolasås samt

ett lager bananer någonstans där mittemellan

bottnen och moussen  

Krossade maränger och lite flagad mandel ovanpå

gjorde sista touchen.

Gör den gärna en dag innan. Den blir bara godare

ju längre den får stå och dra till sig lite.


Här är receptet;

http://cillabakar.bloggplatsen.se/2011/11/01/6567807-chokladmoussetarta-med-maranger-och-pistagenotter/






Av Cecilia - 11 februari 2013 19:58

Volangtårta




Min bästaste Emelie fyllde 25 år för en månad sedan.

Jag kunde tyvärr inte vara med och fira henne men lovade

 att göra en tårta till henne.

Så i helgen blev det tårtbakande och lite firande  


Tårtan bestod av sockerkaksbottnar, tobleronemousse och

vaniljmousse. Spacklad med vit chokladsmörkräm och

täckt med marsipan av jordgubbssmak.

Målad med lite rosa food paint.


En liten sko fick pryda toppen av tårtan.

Den hittade jag här;

http://www.littledessert.se/shop/

Där fanns även en sko form jag  haft ögonen på ett tag och

var nu tvungnen att testa och göra en.

Perfekt till min skotokiga vän!

Jag fick den inte alls så tjusig som jag ville ha den, mycket i

brist på tid då det är väldigt pilligt och trixigt att göra.

Dessutom till min fasa råkade jag bryta klacken på den!

Hann inte göra om hela skon så fick fixa till den så gott det gick.

Nu har jag nåt jag behöver öva på iaf  




   




   







       

Av Cecilia - 31 januari 2013 20:48

Pizzabullar



Idag har vi gjort pizzabullar!

Perfekta till barn som ett mellanmål och fika

eller på picknick.

Gör en sats och ha i frysen, kan inte bli enklare.



 



Ingredienser

30-35 små bullar



50 gram jäst (torrjäst 1påse)

75 gram smör 

5 dl mjölk

1 tsk salt

13 dl vetemjöl


Fyllning

1 dl Tomatpure

Oregano

Pizzakrydda

200 gram strimlad rökt skinka

3 dl riven ost


Pensling

Uppvispat ägg

ost



Gör så här

1.  Sätt ugnen på 225grader.

Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken.

Värm upp till fingervarmt 37grader.

2. Blanda jästen, nästan all mjöl samt saltet.

3. Blanda i mjölblandningen i smörblandningen

och arbeta till en smidig deg.

 4. Låt sedan degen jäsa i ca 30 minuter under bakduk.

5. Knåda degen på mjölat bakbord och dela i två delar.

Kavla ut dom till rektangler.

6. Bred på tomatpuren.

Lägg på skinka, ost och kryddorna.

7. Rulla ihop detta till en längd och skär i lagom

stora skivor och lägger bullarna i muffinsformar.

8. Låt  jäsa i ytterligare 30 minuter.

9. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö

över riktligt med ost.

10. Grädda i mitten av ugnen ca 10-12min.


Gott med att glas kall mjölk till!

Av Cecilia - 31 januari 2013 20:32

Chokladkaka

med nutella, mandel och blåbär




Gjorde en liten gullig chokladtårta häromdagen.

Det är egentligen ett recept på kladdkaka

men jag provade att göra den i en 15cm form istället

för vanliga 24cm.

Den behövde då gräddas lite längre, och jag hade nog min

inne för länge för hade velat haft den lite kladdig.

Men den blev bra ändå, smaken var mumsig  




 


Ingredienser

2 ägg
2.5 dl socker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
100g smör
1 dl mjöl
1/2 tsk salt

ca 2dl nutella

100g mandelspån

blåbär


Gör såhär


1.Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret i en kastrull.
3.Vispa ägg och socker tills det blir poröst.

4. Blanda mjöl, salt, vaniljsocker och kakao.

Blanda ihop det försiktigt med äggsmeten.

 5. Häll ner smeten i en brödad form.
6. Grädda i 15-20 minuter beroende på hur kladdig
kladdkaka du vill ha.

(Jag gräddade min ca30min i 15cm form)
7. Låt svalna.

Bred nutella över tårtan och garnera med

mandelspån och blåbär.


 Servera med vaniljsås, grädde eller glass!



 

Presentation


Hej och välkomna till min blogg!

Här lägger jag upp mina allra bästa recept på godsaker jag tycker om!
Har just nu börjat att göra tårtor och det är en helt ny värld som öppnat sig så jag har massor att lära!

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Gästbok

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Arkiv

Bloggar jag följder

Matbloggstoppen
”Sockerrus”
Instagram

Ovido - Quiz & Flashcards