Direktlänk till inlägg 1 oktober 2015
Äppelmuffins
med smulströssel
Härligt goda, höstiga muffins med äpplen,
kanel, vanilj och smulströssel på toppen.
Perfekt gofika att bjuda på nu i höst!
3stägg
2dl socker
100gsmör
2,5dl mjölk
2tskvaniljsocker
4,5dl mjöl
2tskbakpulver
4st äpplen
1msk smör
2msk socker
1msk kanel kanel
0,5dl sirap
75g kallt smör
1dl havregryn
1dl flagad mandel
2msk socker
1msk vaniljsocker
1dl vetemjöl
Gör såhär
1. Sätt ugnen på 180 grader.
Kärna ur och skär äpplena i centimeterstora bitar.
2. Stek äppelbitarna i smör, sirap och socker och pudra sedan över kanel.
Ställ äppelbitarna åt sidan för att svalna under tiden.
3.Blanda och nyp ihop alla ingredienserna till smulströsslet i en bunke.
4. Vispa ägg och socker i en annan bunke.
5. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och rör ned i äggblandningen.
6. Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke,
vänd ned och rör ihop till en jämn smet.
7. Ställ muffinsformar i en muffinsplåt och fördela smeten i formarna, ca 3/4.
8. Lägg i äppelbitar och toppa med smulströsslet.
9. Ställ in plåten mitt i ugnen 20-25min.
10. Låt svalna och pudra gärna över lite florsocker.