Direktlänk till inlägg 29 april 2013
Bananbröd
Ett perfekt mellanmålsbröd för barn att snaska på
men även för barn att var med i köket och hjälpa till att baka.
Gott, enkelt och fullt med energi till
frukost, mellanmål eller till picknicken för
hungriga små magar. Ta en skiva ost eller marmelad på.
Alltså barsligt gott, även till vuxna
Ingredienser
2st mogna bananer
2dl havregryn
4dl vetemjöl
1dl grovhackade nötter - tex hasselnötter, valnötter
2tsk bikarbonat
1dl russin
1tsk salt
250g kesella/turkisk yoghurt/kvarg
0,5dl honung
Gör såhär
1. Sätt ugnen på 175grader.
2. Skala och mosa bananerna.
3. Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke.
4. Blanda i kvarg, honung och banan. Det blir en ganska så lös smet.
5. Häll i smeten i en smord avlång bakform.
6. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1timme.
Lägg folie över om den börjar få för mycket färg.
7. Stjälp upp brödet och låt svalna på galler.