Senaste inläggen
Att dippa frukt och bär i choklad är ju bara så gott! Här är en annan god sak man kan dippa i. Denna kan man smaksätta precis hur man vill och vad man tycker om; jordgubbar, hallon, blåbär eller varför inte allihop! 200g Philadelphiaost. 2dl marshmallowfluff. 1dl valfria bär Blanda alla ingredienser väl till en krämig smet. Ha den gärna i kylen en stund innan servering. Dippa sedan favoritfrukterna- och bären, mmmmm!
Måndagslyx med de två godaste pannacottorna jag vet - vit choklad och mjölkchoklad. Varför nöja sig med en smak, varför inte göra dom ihop? Sagt och gjort, det kunde inte bli bättre!!! (Recept på dessa pannacottor finns sedan tidigare). Mmmmmmmm!!
Cillas
Chocolate n´Peanutbutter
Cookies
Nu har jag efter några bakningar kommit fram
ett ett recept jag är nöjd med.
Dessa kakorna av choklad, nutella och jordnöttsmör
blir väldigt goda och det är svårt att bara ta en!
De ska vara en aning sega i mitten, smaka choklad och jordnötter.
Jag är väldigt dålig på att hålla koll på hur mycket av
ingredienserna jag häller i när jag mixtrar i köket
men nu ska jag nog ha fått till det
Det har blivit välidgt uppskattade, inte minst på vårmarknaden
för någon vecka sedan då jag fick mycket beröm för dom,
skojskoj!!
Ingredienser
2st ägg
1,5dl farinsocker
1,5dl strösocker
200g mjölkchoklad
0,5tsk vaniljpulver
3dl mjöl
1,5dl kakao
1tsk bakpulver
en nypa salt
75g rumsvarmt smör
2dl jordnötssmör
2dl nutella
100g vit choklad
Gör såhär
1. Sätt ugnen på 180grader.
Vispa ägg, farinsocker samt strösocker fluffigt.
Använd helst en köksassistant, blir enklast så
då jag hade den igång hela tiden på låg hastighet.
2. Smält under tiden mjölkchokladen i vattenbad
eller försiktigt i mikron. Rör sedan i vaniljpulvret.
Häll i äggblandningen.
3. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt i en bunke.
Häll detta i chokladblandningen under
fortsatt vispning lite i taget.
4. Blanda sedan i smöret i små bitar åt gången.
5. Blanda till sist i nutella och jordnötssmör.
6. När degen är väl blandad rulla ut till små bollar
och lägg på en plåt med bakplåtspapper, ca 12st/plåt.
Tryck till dom lätt så att det blir lite plattare.
7. Grädda mitt i ugnen 8-10min.
Låt svalna.
8. Smält den vita chokladen och ringla sedan över de
avsvalnade kakorna.
Mmmmmmm
Blev en av mina favoriter i repris - Key Lime Pie ikväll. Så otroligt god, och så enkel att göra. Jag smaksätter min digestivebotten med kanel och använder muskovadosocker. Samt spritsar pajen med några toppar vit chokladmousse. Kan inte bli mycket godare Mmmmm;) Do it!! (sök efter pajen på tidigare recept)
Lite kakor klara till Vårmarknaden imorgon där mannen skall stå!
Cillas
födelsedagstårta
Kommande födelsedag firades lite lätt
med fika i helgen i goda vänners lag.
Gjorde bla denna rosa tårta gjord på
chokladbottnar, mintchokladmousse
och hallonmarängsmörkräm.
Har inte spacklat tårtor med marängsmörkräm innan
men blev riktigt bra. Väldigt lättarbetad.
Sen kan man ju smaksätta hur man vill
Ingredienser
(detta är en 15cm tårta)
After eight fluff
3 dl vispgrädde
200 g After Eight
1. After eight fluff - Lägg chokladen i en skål.
Värm grädden i en kastrull. Den får INTE koka!
2. Häll grädden över chokladen och rör runt till en jämn smet.
Ställ in i kylen i minst timmar, helst till dagen efter.
3.Vispa upp med elvisp och den är färdig att användas.
1. Chokladbottnar - se recept här
http://cillabakar.bloggplatsen.se/kategori/142508-tartbottnar-fyllningar-och-frostings/
Hallonmarängsmörkräm
4st äggvitor
2,5dl socker
250g rumstempererat smöm
100g hallon
lite rosa pastafärg
1. Hallonmarängsmörkräm - Häll äggivtornna och sockret i en värmetålig skål och
placera över vattenbad. Vispa hela tiden med en handvisp tills
blandningen är ca 65grader eller tills sockerkristallerna smält.
2. Ta bort skålen från värmen. Fortsätt vispa, helst i en köksassistent, tills
blandningen är vit och fluffig. som en marängsmet.
3. Vispa tills smeten har svalnat, ca 10min.
4.Tillsätt smöret, lite i taget. När allt smör är tillsatt, fortsätt vispa ca 5min.
Om smörkrämen skulle skära sig är det lät fixat - är den för kall, sätt skålen över
vattenbad några sekunder och vispa igen. Är den för varm, låt skålen stå i kylen
en stund och vispa sedan.
5. Kör hallonen till puré i en mixer. Sila purén genom en sil för att
bli av med kärnorna.
6. Blanda ner hallonpurén i smörkrämen och vispa till en
jämn frosting. Tillsätt lite rosa färg om du vill ha en starkare färg.
Bananbröd
Ett perfekt mellanmålsbröd för barn att snaska på
men även för barn att var med i köket och hjälpa till att baka.
Gott, enkelt och fullt med energi till
frukost, mellanmål eller till picknicken för
hungriga små magar. Ta en skiva ost eller marmelad på.
Alltså barsligt gott, även till vuxna
Ingredienser
2st mogna bananer
2dl havregryn
4dl vetemjöl
1dl grovhackade nötter - tex hasselnötter, valnötter
2tsk bikarbonat
1dl russin
1tsk salt
250g kesella/turkisk yoghurt/kvarg
0,5dl honung
Gör såhär
1. Sätt ugnen på 175grader.
2. Skala och mosa bananerna.
3. Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke.
4. Blanda i kvarg, honung och banan. Det blir en ganska så lös smet.
5. Häll i smeten i en smord avlång bakform.
6. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1timme.
Lägg folie över om den börjar få för mycket färg.
7. Stjälp upp brödet och låt svalna på galler.
Chokladpannacotta
med kolasås & krispigt täcke
Gjorde en dessert för några veckor sedan.
Ville göra något enkelt, chokladigt, kladdigt samt krispigt -
alla mina favoritsaker.
Det blev denna galet goda härliga sak.
Underbar god chokladpannacotta, krämig kolasås
och ett krispigt täcke av jordnötter och daim.
Samt en klick grädde.
Såå gott!!
Tips: Och det som är så bra är att kolasåsen som man alltid
har fått göra genom att koka kondenserad mjölk
i några timmar till så kallad Con de leche
nu finns färdig att köpa, karamelliserad mjölk. Enkelt och så gott!
Ingredienser
6port
1 burk karamelliserad mjölk
Pannacotta
2st gelatinblad
250g Marabou mjölkchoklad (vilken annan sort fungerar också bra tex mörk
eller om man vill ha någon med smak)
5dl vispgrädde
0,5dl socker
Garnering
1st dubbeldaom
1dl finhackade salta jordnötter
2dl vispgrädde
2tsk vaniljsocker
Gör såhär
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5min.
2. Grovhacka chokladen och lägg i en bunke.
3. Koka upp grädde och socker i en kastrull och häll
över chokladen. Lägg i gelatinbladen.
Rör om så att choklad och gelatin smälter
och blandas ordentligt och blir en slät smet.
4. Ta fram serveringsglas och häll i lite av kolasåsen.
5. Häll därefter i pannacottan och låt stå
i kylen minst tre timmar.
6. Gör garneringen - vispa grädden tillsammans med vaniljsockret.
Finhacka jordnötterna och daimen.
Blanda samman.
7. Lägg en klick grädde på pannacottan.
Ringla över lite kolasås och toppa med
jordnötsdaimkrispet.
Mmmmmm