Cilla bakar

Senaste inläggen

Av Cecilia - 26 maj 2013 21:34

Att dippa frukt och bär i choklad är ju bara så gott! Här är en annan god sak man kan dippa i. Denna kan man smaksätta precis hur man vill och vad man tycker om; jordgubbar, hallon, blåbär eller varför inte allihop! 200g Philadelphiaost. 2dl marshmallowfluff. 1dl valfria bär Blanda alla ingredienser väl till en krämig smet. Ha den gärna i kylen en stund innan servering. Dippa sedan favoritfrukterna- och bären, mmmmm!

Av Cecilia - 20 maj 2013 20:37

Måndagslyx med de två godaste pannacottorna jag vet - vit choklad och mjölkchoklad. Varför nöja sig med en smak, varför inte göra dom ihop? Sagt och gjort, det kunde inte bli bättre!!! (Recept på dessa pannacottor finns sedan tidigare). Mmmmmmmm!!

Av Cecilia - 14 maj 2013 21:10

Cillas

Chocolate n´Peanutbutter

Cookies




Nu har jag efter några bakningar kommit fram

ett ett recept jag är nöjd med.

Dessa kakorna av choklad, nutella och jordnöttsmör

blir väldigt goda och det är svårt att bara ta en!

De ska vara en aning sega i mitten, smaka choklad och jordnötter.

Jag är väldigt dålig på att hålla koll på hur mycket av

ingredienserna jag häller i när jag mixtrar i köket

men nu ska jag nog ha fått till det  

Det har blivit välidgt uppskattade, inte minst på vårmarknaden

för någon vecka sedan då jag fick mycket beröm för dom,

skojskoj!!

 

Ingredienser

2st ägg

1,5dl farinsocker

1,5dl strösocker

200g mjölkchoklad

0,5tsk vaniljpulver

3dl mjöl

1,5dl kakao

1tsk bakpulver

en nypa salt

75g rumsvarmt smör

2dl jordnötssmör

2dl nutella

100g vit choklad

Gör såhär

1. Sätt ugnen på 180grader.

Vispa ägg, farinsocker samt strösocker fluffigt.

Använd helst en köksassistant, blir enklast så

då jag hade den igång hela tiden på låg hastighet.

2. Smält under tiden mjölkchokladen i vattenbad

eller försiktigt i mikron. Rör sedan i vaniljpulvret.

Häll i äggblandningen.

3. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt i en bunke.

Häll detta i chokladblandningen under

fortsatt vispning lite i taget.

4. Blanda sedan i smöret i små bitar åt gången.

5. Blanda till sist i nutella och jordnötssmör.

6. När degen är väl blandad rulla ut till små bollar

och lägg på en plåt med bakplåtspapper, ca 12st/plåt.

Tryck till dom lätt så att det blir lite plattare.

7. Grädda mitt i ugnen 8-10min.

Låt svalna.

8. Smält den vita chokladen och ringla sedan över de

avsvalnade kakorna.

Mmmmmmm  




   

Av Cecilia - 5 maj 2013 20:23

Blev en av mina favoriter i repris - Key Lime Pie ikväll. Så otroligt god, och så enkel att göra. Jag smaksätter min digestivebotten med kanel och använder muskovadosocker. Samt spritsar pajen med några toppar vit chokladmousse. Kan inte bli mycket godare Mmmmm;) Do it!! (sök efter pajen på tidigare recept)

Av Cecilia - 3 maj 2013 22:03

Lite kakor klara till Vårmarknaden imorgon där mannen skall stå!

Av Cecilia - 29 april 2013 21:07

Cillas

födelsedagstårta



Kommande födelsedag firades lite lätt

med fika i helgen i goda vänners lag.

Gjorde bla denna rosa tårta gjord på

chokladbottnar, mintchokladmousse

och hallonmarängsmörkräm.

Har inte spacklat tårtor med marängsmörkräm innan

men blev riktigt bra. Väldigt lättarbetad.

Sen kan man ju smaksätta hur man vill  



   




 




   


Ingredienser

(detta är en 15cm tårta)


After eight fluff

3 dl vispgrädde
200 g After Eight

1. After eight fluff - Lägg chokladen i en skål.
Värm grädden i en kastrull. Den får INTE koka!
2. Häll grädden över chokladen och rör runt till en jämn smet.

Ställ in i kylen i minst timmar, helst till dagen efter.
3.Vispa upp med elvisp och den är färdig att användas.


1. Chokladbottnar - se recept här

http://cillabakar.bloggplatsen.se/kategori/142508-tartbottnar-fyllningar-och-frostings/


Hallonmarängsmörkräm


4st äggvitor

2,5dl socker

250g rumstempererat smöm

100g hallon

lite rosa pastafärg


1. Hallonmarängsmörkräm - Häll äggivtornna och sockret i en värmetålig skål och

placera över vattenbad. Vispa hela tiden med en handvisp tills

blandningen är ca 65grader eller tills sockerkristallerna smält.

2. Ta bort skålen från värmen. Fortsätt vispa, helst i en köksassistent, tills

blandningen är vit och fluffig. som en marängsmet.

3. Vispa tills smeten har svalnat, ca 10min.

4.Tillsätt smöret, lite i taget. När allt smör är tillsatt, fortsätt vispa ca 5min.

Om smörkrämen skulle skära sig är det lät fixat - är den för kall, sätt skålen över

vattenbad några sekunder och vispa igen. Är den för varm, låt skålen stå i kylen

en stund och vispa sedan.

5. Kör hallonen till puré i en mixer. Sila purén genom en sil för att

bli av med kärnorna.

6. Blanda ner hallonpurén i smörkrämen och vispa till en

jämn frosting. Tillsätt lite rosa färg om du vill ha en starkare färg.

Av Cecilia - 29 april 2013 20:51

Bananbröd



Ett perfekt mellanmålsbröd för barn att snaska på

men även för barn att var med i köket och hjälpa till att baka.

Gott, enkelt och fullt med energi till

frukost, mellanmål eller till picknicken för

hungriga små magar. Ta en skiva ost eller marmelad på.

Alltså barsligt gott, även till vuxna  



   



Ingredienser


2st mogna bananer

2dl havregryn

4dl vetemjöl

1dl grovhackade nötter - tex hasselnötter, valnötter

2tsk bikarbonat

1dl russin

1tsk salt

250g kesella/turkisk yoghurt/kvarg

0,5dl honung



Gör såhär


1. Sätt ugnen på 175grader.

2. Skala och mosa bananerna.

3. Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke.

4. Blanda i kvarg, honung och banan. Det blir en ganska så lös smet.

5. Häll i smeten i en smord avlång bakform.

6. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1timme.

Lägg folie över om den börjar få för mycket färg.

7. Stjälp upp brödet och låt svalna på galler.



Av Cecilia - 29 april 2013 20:08

Chokladpannacotta

med kolasås & krispigt täcke




Gjorde en dessert för några veckor sedan.

Ville göra något enkelt, chokladigt, kladdigt samt krispigt -

alla mina favoritsaker.

Det blev denna galet goda härliga sak.

Underbar god chokladpannacotta, krämig kolasås

och ett krispigt täcke av jordnötter och daim.

Samt en klick grädde.

Såå gott!!


Tips: Och det som är så bra är att kolasåsen som man alltid

har fått göra genom att koka kondenserad mjölk

i några timmar till så kallad Con de leche

nu finns färdig att köpa, karamelliserad mjölk. Enkelt och så gott!



   



Ingredienser

6port


1 burk karamelliserad mjölk

Pannacotta

2st gelatinblad

250g  Marabou mjölkchoklad (vilken annan sort fungerar också bra tex mörk

eller om man vill ha någon med smak)

5dl vispgrädde

0,5dl socker

Garnering

1st dubbeldaom

1dl finhackade salta jordnötter

2dl vispgrädde

2tsk vaniljsocker



Gör såhär


1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5min.

2. Grovhacka chokladen och lägg i en bunke.

3. Koka upp grädde och socker i en kastrull och häll

över chokladen. Lägg i gelatinbladen.

Rör om så att choklad och gelatin smälter

och blandas ordentligt och blir en slät smet.

4. Ta fram serveringsglas och häll i lite av kolasåsen.

5. Häll därefter i pannacottan  och låt stå

i kylen minst tre timmar.

6. Gör garneringen - vispa grädden tillsammans med vaniljsockret.

Finhacka jordnötterna och daimen.

Blanda samman.

7. Lägg en klick grädde på pannacottan.

Ringla över lite kolasås och toppa med

jordnötsdaimkrispet.


Mmmmmm  


 


Presentation


Hej och välkomna till min blogg!

Här lägger jag upp mina allra bästa recept på godsaker jag tycker om!
Har just nu börjat att göra tårtor och det är en helt ny värld som öppnat sig så jag har massor att lära!

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Gästbok

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Arkiv

Bloggar jag följder

Matbloggstoppen
”Sockerrus”
Instagram

Ovido - Quiz & Flashcards