Cilla bakar

Senaste inläggen

Av Cecilia - 19 december 2012 20:43

Vit chokladfudge

med rostad kokos



Tredje advent spenderades med mina goa tjejer

och vårat årliga julmys!

En av godsakerna som blev var detta julgodiset.

Försvinnande goda med vit choklad

och kokos som ju passar perfekt ihop!

Så väl hemma var jag tvungen att göra en egen sats till jul  





 



Ingredienser:

1dl vispgrädde

3dl socker

100g smör

1msk honung

75g vit choklad

1tsk vaniljsocker

1dl kokos

Gör såhär:

1. Blanda grädde, socker, smör och honung i en

tjockbottnad kastrull. Koka under omrörning till en tjock glansig smet.

Låt koka till 125grader eller gör ett kulprov.

2. Låt kolan svlana något och rör i riven choklad

och vaniljsocker.

3. Häll upp massan i en liten bakplåtspappersklädd form,

ca 12*12cm.

4. Rosta kokosflingorna i en torr stekpanna tills de

fått en fin gyllene färg.

5. Låt svlana och trö över fugden.

6. Ställ i kylen tills fudgen stelnat.

7. Skär upp i rutor med en vass kniv.

Av Cecilia - 10 december 2012 21:48

Mozartkulor




En klassiker på julgodisbordet.

Enkla att göra men ack så väldigt eleganta!

Mums  





 






Ingredienser


250 g nougat
400 g mandelmassa
200 g mörk choklad


(Vill man kan man även ha i en liten skvätt cognac)




Gör så här

                          


   1.Skär nougaten i 25 tärningar.

Rulla tärningarna till jämna bollar.

 2.Dela mandelmassan i 25 bitar.

   3. Platta ut varje bit till en ganska tunn kaka,

 och lägg i nougaten och rulla i handflatan till en jämn boll.

    4. Smält chokladen i vattenbad, och låt sedan svalna något.

               5. Doppa bollarna med hjälp av en gaffel i den smälta chokladen.

Låt bollarna rinna av lite innan du lägger upp dem på ett bakplåtspapper.

  6. Låt stelna helt. Förvara svalt.

7.Vill man kan man sedan dekorera dom lite tjusigt  





 


Av Cecilia - 10 december 2012 21:30

Chokladpraliner

med hemlig gömma





Härligt läckra, söta hemmagjorda praliner med

mörk chokad, jordnötsfyllning/nutella,

vit choklad och med en hasselnöt på toppen!

Tar du en tar du gärna flera...





Ingredienser

ca 30st



150g mörk choklad

150g vit choklad

ca 100g jordnötssmör eller nutella

några hasselnötter att dekorera med

små folieformar




Gör såhär



1. Smält den mörka chokladen över vattenbad.

Pensla insidan av formarna med den smälta chokladen.

2. Ställ kallt så att chokladen stelnar.

Pensla därefter på ytterligare ett lager.

3. Skeda ner fyllningen i chokladformarna.

Fyll nästan ända upp.

4. Smält den vita chokladen över vattenbad.

Använd en liten sked och täck pralinerna med

ett lock av chokladen.

5. Dela hasselnötterna på mitten och tryck

försiktigt fast en i varje pralin.

Ställ in i kylen och låt stelna.



 



 


Godis · Jul
Av Cecilia - 10 december 2012 21:19

Vit chokladtryffel

med lime





Små läckra tryfflar av vit choklad

med en hint av lime samt

rullade i kokos.

En söt lite sak att njuta av!




 



Ingredienser

100g smör

400g vit choklad

2msj vispgrädde

2dl florsocker

saft av 1 lime

kokosflingor

Gör såhär

1. Smält smör och vit choklad i vattenbad.

Rör försiktigt ner grädde, florsocker och limesaft.

2. Ställ i kylskåp ca 2 timmar tills smeten är så fast

att man kan rulla bollar.

3. Forma till små kulor och rulla sedan dom i kokosflingor

  



 


Godis · Jul
Av Cecilia - 10 december 2012 21:04

Läckra

Daimtryfflar




Underbart goda och krispiga

 tryfflar med smak av daim

slinker snabbt ner!

 

Ingredienser

1dl vispgrädde

50g smör

250g mörk choklad

100g philadelphiaost

100g daim

kakao

Gör såhär

1. Värm grädde och smör i en kastrull.

Koka upp så att smöret smälter.

2. Ställ kastrullen åt sidan.

Grovhacka chokladen och rör i.

Låt chokladen smälta och rör sedan smeten slät.

3. Rör i philadelphiaosten och låt

svalna 20min.

4. Hacka daimen fint och blanda ner

i chokladsmeten.

5. Ställ kallt någon timme i kylskåp.

6. Forma små runda kulor.

7. Rulla lätt i kakao.

Förvara dom i kylskåp i upp till

en vecka.


Godis · Jul
Av Cecilia - 10 december 2012 20:46

Lyxig

fudge




En försvinnande god fudge med rostade nötter,

mandel, marshmallows och kola.

Som en rocky road fast lyxigare.

Gör den och ni blir inte besvikna!

  

Tips: till denna hade jag en burk con de leche,

alltså kondenserad mjölk som har fått koka i ca tre timmar till en kola.

Men nu finns det färdiga burkar kola att köpa!

Äntligen!!

Nu slipper man ägna tid till att koka.

Håll koll i affären!

 



Ingredienser

1dl valnötter

1dl pecannötter

1dl sötmandel

3dl minimarshmallows

1msk smör

300g mjölkchoklad

200g mörk choklad

1 nypa salt

1 burk con de leche

(kondenserad mjölk som kokat)

2tsk vaniljsocker

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

Grovhacka nötterna och mandeln och lägg på en plåt.

Rosta dom i nedre delen av ugnen i ca 10min.

Se upp så att de inte bränns vid.

2.Blanda smör, salt och de varma nötterna i en skål.

Rör om tills smöret har smält.

3. Smält chokladen över vattenbad och blanda i kolasåsen.

4.Rör ner nötterna och vaniljsocker.

5. Låt smeten svalna lite och häll sedan i marshmallowsen.

6. Klä en form, ca 15*25cm med bakplåtspapper.

Bred ut smeten däri.

7. Ställ in formen med fudgen i kylen och låt stelna.

Skär den sedan i bitar.

Njut!!



 

Av Cecilia - 10 december 2012 20:22

Julgodis



Nu har det bakats massvis med julgodis!

Bla vita chokladtryfflar, rocky road, lyxig fudge,

milky ways, mozartkulor, praliner och daimtryfflar.

Vilken blir din favorit?

Recept kommer inom kort!

Här är några av dom...





 

Av Cecilia - 8 december 2012 21:07

Julig tårta



Vi hade mysigt julkalas med goda vänner i veckan.

Mitt uppdrag var att ansvara för desserten.

Jag gjorde en hög tårta med fem våningar av choklad.

Den bestod av jordgubbsmousse och

chokladmousse med kardemumma för att få in lite julig smak i den.

Jag spritsade vit chokladfrosting med en hint av apelsein

över den. Dekorerade med några stjärnor av sugarpaste

samt några tomtar  







     



Jag gjorde även en av mina favoriter;

pepparkakscheesecaken.

Receptet finns här:

http://cillabakar.bloggplatsen.se/2011/11/28/6759383-pepparkakscheesecake-med-en-exotisk-touch/

Jag dekorerade den med granatäppelkärnor.

Det blir ju så underbart vackert med dessa!





   


Det blev även lite julgodis till...


  

Presentation


Hej och välkomna till min blogg!

Här lägger jag upp mina allra bästa recept på godsaker jag tycker om!
Har just nu börjat att göra tårtor och det är en helt ny värld som öppnat sig så jag har massor att lära!

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Gästbok

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Arkiv

Bloggar jag följder

Matbloggstoppen
”Sockerrus”
Instagram

Ovido - Quiz & Flashcards