Direktlänk till inlägg 15 oktober 2012
Godaste
vaniljsåsen/krämen
Jag har aldrig hittat den där riktigt goda vaniljsåsen
som man bara känner man vill ta extra många skedar av.
Tills nu!! Detta är den godaste vaniljsåsen jag har testat och kommer
bli den jag alltid kommer göra hädanefter!
För visst måste man ha en riktigt god vaniljsås till bla äppelpajen och
en god kräm till tårtfyllningen!
Roy Fares han kan han
Vaniljsås
Ingredienser
8st äggulor
2dl socker
1 vaniljstång eller 0,5tsk vaniljpulver
6dl vispgrädde
1,5dl mjölk
35g smör
Gör såhär
1. Blanda äggulor och socker i en bunke.
2. Blanda grädde och mjölk i en kastrull. Dela vaniljstången
och skrapa ut fröna och lägg alltsammans i kastrullen.
Alt. ta vaniljpulver.
3. Låt det koka upp. Plocka upp vaniljstången.
Häll gräddblandningen i äggsmeten och blanda väl.
4. Häll sedan alltsammans i kastrullen och koka på svag värme
unde rkonstant omrörning tills blandningen börjar tjockna.
5. Ta bort blandningen från plattan och blanda i smöret.
Blanda ordentligt och låt såsen svalna.
Vaniljkräm
Ingredienser
1 äggula
1dl strösocker
3msk maizena
1 vaniljstång eller en nypa vaniljpulver (0,5tsk)
2,5dl mjölk
15g smör
Gör såhär
1.Rör ihop äggulor, socker och maizena i en bunke.
2. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna, lägg alltsammans
i en kastrull. Eller så använder man vaniljpulver.
3. Häll i mjölken och koka upp. Plocka upp vaniljstången
och häll i mjölkblandningen i äggblandningen.
4. Blanda och häll alltsammans i kastrullen.
Koka på svag värme under konstant omrörning tills
den tjocknar.
5. Häll ner vaniljkrämen i en bunke, tillsätt smöret
och blanda tills smöret har amält.
Låt svalna.