Cilla bakar

Senaste inläggen

Av Cecilia - 6 september 2014 16:51

Enkel 

Glasstårta

 

 

 

 

Här kommer ett enkelt sätt om man vill bjuda på glass

men vill göra det lite roligare än att man

ska skopa upp det från byttan.

Ännu bättre och lyxigare att bjuda på är ju om 

man gör glassen själv, men har man lite bråttom

passar detta alldeles utmärkt att ta färdig glass.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingredienser

 


1,5 liter vaniljglass

ca 8st smulade digestivekex

3dl hallon färska eller frysta

blåbär

 

 

Gör såhär

 


1. Tina upp glassen lite lätt en stund.

2. Ta en sockerkaksform och klä den med plastfolie helt täckt.

3. Smula sönder digestivekexen och lägg lite i formen.

4. Blanda glassen med hallonen.

5. Varva glass och digestivesmulor i formen. 

Avsluta med digestivesmulorna.

6. Sätt in i frysen minst 30min.

Dekorera med blåbär.

Klart!

Av Cecilia - 14 augusti 2014 21:47

Williams

Monster Trucktårta

 

 

 

 


Förra veckan fyllde min son två år.

Han fullkomligt älskar bilar, traktorer, maskiner, flygplan,

ja, allt som brummar helt enkelt.

Så till honom fick det bli en riktig killtårta. En monster trucktårta.

Det var svårt att hålla honom ifrån tårtan under bakandet

då han antingen ville äta upp all marsipanen eller

ha monster truck bilen. Så man kan säga att han nog var ganska

så nöjd med sin tårta på födelsedagen  

 

 

Tårtan består av vaniljbottnar, rårörda hallon med

vaniljgrädde samt hemkokt vaniljkräm.

Spacklad i smörkräm och täckt med marsipan.

Dekorerad med krossade digestivekex och så är det

riktiga leksaksbilar som han bla fick i födelsedagspresent.

 

 

 

 

 

 

 

 

Av Cecilia - 14 augusti 2014 21:31

Vit chokladpannacotta

 

 

 

Här kommer en perfekt campingdessert!

Denna har gjorts ett antal gånger då det är en favorit.

Riktig god pannacotta med vit choklad.

Bryt av med lite bär på toppen eller gör en hallonspegel tex.

Då vi campade under semestern kan man inte göra något alltför krångligt.

Och då passar det verkligen att göra en pannacotta till dessert.

Enklare (och godare) kan det inte blir.

Här tog vi med oss desserten ner till stranden en varm sommardag, himmelskt!

 

 

Receptet hittar ni här:

http://cillabakar.bloggplatsen.se/2011/10/25/6520245-vit-chokladpannacotta/




 




 

Av Cecilia - 14 augusti 2014 21:17

Daniels

Maskintårta

 

 

 


Nu är jag här igen!

Har inte bloggat på ett tag men det har kommit semester 

och sommar emellan   

Har inte blivit så mycket bakande under de allra varmaste

sommardagarna dock, utan bara njutit av det härliga vädret

och tid med familjen. Och så har det blivit desto mer fikande på caféer istället.

Men nu lägger jag upp lite saker jag inte hunnit göra innan.

Bla denna maskintårta som jag gjorde till min man i början på

juli då han fyllde år. Jag ville göra något med

maskiner, vilket han självklart hade som önskemål också.

 

Så såhär blev denna. Rolig att göra och god blev den också då den innehöll

chokladbottnar, chokladmousse samt melonmousse.

Jag spacklade den i nutellagrädde och dekorerade med 

snickersbitar och krossade digestivekex.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Av Cecilia - 6 juli 2014 16:53

Godaste

Jordgubbssaften

& jordgubbsmarmeladen

med vanilj





Detta är inget bakande men vill ändå dela med mig av

vad vi mer har gjort av alla de jordgubbarna jag och barnen

var och plockade för några dagar sedan.

Det blev så himla god saft och marmelad!

Det blir underbart gott med jordgubbar såklart, men blandade

också i lite vanilj som gjorde det snäppet godare.

Det smakar sommar...





 



Jordgubbssaft



4 liter jordgubbar
8dl vatten
12dl socker

1 vaniljstång




Gör så här:


1.Rensa och skölj jordgubbarna och lägg dom i en stor kastrull.
2.Häll på vattnet och låt koka upp
3.Låt koka i 10 min. Och under tiden mosar du jordgubbarna.
4. Häll bärmassan i en sil eller ett tyg som lagts in ett durkslag.
Låt stå och rinna i 30 minuter.

5.Häll sedan tillbaka saften i den rengjorda grytan.

6. Gör ett snitt i vaniljstången, skrapa ur fröna och lägg stång och frön i saften.

Låt koka upp och blanda ner sockret och rör tills det löst sig.
7.Ta grytan åt sidan, ta upp vaniljstången

 och låt svalna lite innan du häller upp saften i flaskor.


  Saften kan frysas in i plastburkar om man vill.



Jordgubbsmarmelad


2liter jordgubbar
700 gram syltsocker
1 vaniljstång



Gör så här:

1.Skölj och rensa jordgubbarna. Dela dem i bitar eller behåll dem hela (smaksak).

2. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna.

3. Lägg jordgubbar och vaniljstång och frön i en gryta. Rör ner sockret.

4. Koka upp, och koka på svag värme ca 10 minuter. Ta bort skummet som blir med en sked.

Ta även upp vaniljstången.

5.Häll upp marmeladen på rena, varma burkar som du värmt i

ugnen på 100grader i tio minuter.

6. Lägg burkarna i ett kallbad och sätt fast locken på burkarna.

Det kommer knäppa till lite när det vaccumpackas.


Av Cecilia - 6 juli 2014 16:35

Jordgubbsscones




Gjorde scones till kvällsfikat häromkvällen.

Testade då att göra med jordgubbar i då vi hade

plockat så mycket jordgubbar under dagen.

Det blev riktigt gott, så vill ni piffa upp

sconesen släng i lite jordgubbar.

De blev ju faktiskt rätt så fina också med lite färg i!



 




Ingredienser



8-9dl vetemjöl

0,5tsk salt

1,5tsk bakpulver

0,5dl socker

125g kallt smör

2dl skivade jordgubbar

2tsk potatismjöl

1st ägg

2dl mjölk

ägg till pensling





Gör såhär



1.Sätt ugnen på 250 grader och blanda vetemjöl, salt, bakpulver och socker i en bunke.

2. Tärna smöret i små bitar och nyp ihop det med de torra ingredienserna. 

3.Vispa samman ägg och mjölk. Blanda sedan ihop vätskan och de torra

ingredienserna till en deg. 

4. Skiva jordgubbarna. Blanda ihop med potatismjölet.

5. Blanda i jordgubbarna i degen. Degen kommer bli lite fuktig  av jordgubbarna så behövs det

tillsätt lite mera mjöl, men inte för mycket.

6. Platta ut sex stycken ca tre cm tjocka rundningar på mjölat bakbord.

  7. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och pensla med ägg.

8.Grädda sconesen gyllene i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.


Av Cecilia - 30 juni 2014 12:26

Cillas

kladdkaka de luxe





Här kommer det en riktig monster kladdkaka!

I helgen firade vi nämligen min 30-årsdag samt min mans 35-årsdag

tillsammans med ett trettiotal vänner.

Jag ville göra desserten enkel och god. Jag ville ha mycket choklad,

jordgubbar, det skulle vara kladdigt, stort och maffigt.

Så kom fram till att en kladdkaka funkar i alla lägen,

och alla tycker ju om det.

Men hur gör man en kladdkaka lite "over the top" liksom och med extra allt?

Jo, man sätter ihop tre kladdkakor till en trevåningstårta.

Fyller med lite härlig chokladmousse på toppen,

kletar in den med chokladspackel så att chokladpinnarna

kan fästa runtom. Öser på med chokladdoppade jordgubbar

och spritsar på lite vaniljgrädde här och där för att få det lite tjusigt.

Och voilá -  så har man fått en kladdkaka de lux att bjuda på!




 




 



Ingredienser

till tre kladdkakor i måtten 24cm, 20cm, 15cm.



500g smör

9dl socker

1,5tsk salt

1,5dl kakao

10st ägg

5dl mjöl

2msk vaniljsocker

500g mjölkchoklad



Chokladmousse


125g mörk choklad

2st äggulor

3 dl vispgrädde


Dekoration

Chokladdoppade jordgubbar


1 liter jordgubbar

50g mjölkchoklad

50g vit choklad


3dl vispgrädde

1msk vaniljsocker


5st paket chokladpinnar

1ask philadelphia maraboe


florsocker



Gör såhär

 

 1. Sätt ugnen på 175 grader.


  Finhacka chokladen. Rör noga ihop ägg och socker, men vispa ej pösigt,


då blir kakan inte seg och kladdig.

2. Smält smöret tills det blir gyllenbrunt. Ta kastrullen från värmen och rör i chokladen.


Rör tills chokladen smält. Vispa ner chokladsmöret i äggsmeten.

3. Sikta i vaniljsocker, salt, kakao och mjöl i smeten och blanda ihop.


Dela upp smeten i de tre formarna med löstagbar kant,med bakplåtspapper i.

4. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Kakan ska vara kladdig i mitten när man tar ut den.

5. Låt stå i kylen några timmar för bästa resultat.

Men allra bäst är det om den får stå i frysen, då den blir lättare att montera ihop.

6. Montera ihop -  Ta ut den frysta kladdkakorna och lägg den största på

en bricka eller vad man nu ska servera den på. I och med att det är

en våningstårta och bottnarna är ju tunga stabiliserade jag upp den för

säkerhets skull med pelare och liten bricka de andra två bottnarna får stå

på mellan lagren. Så sätt bara ihop alla tre bottnarna på varandra med

en bricka emellan varje våning.

7. Bred på chokladphiladelphian runtom på kanterna.

Sätt fast chokladpinnarna. (Jag halverade dem på de två understa lagren)

8. Chokladmoussen - Smält chokladen i en skål i vattenbad. Vispa grädden (ej för hårt).

9.Rör ner en äggula i taget i den smälta chokladen.

Vänd sedan ner chokladsmeten i den vispade grädden. 

 Låt moussen stelna i kylen minst en timme.

10. Gör under tiden den chokladdoppade jordgubbarna.

Smält chokladen, var för sig, och doppa jordgubbarna däri.

Lägg på bakplåtspapper och ställ i kylen för att stelna.

10. Lägg sedan på chokladmoussen på toppen på tårtan.

11. Lägg på jordgubbar, vanliga och/eller chokladdoppade.

12. Vispa vispgrädden tillsammans med vaniljsocker.

Spritsa runtom tårtan och på toppen.

13. Pudra florsocker över.


Enjoy!

  




Av Cecilia - 26 juni 2014 22:46

Fotbollstårta





Har ju glömt att visa er denna fotbollstårta här på bloggen!

Till en killes födelsedagstårta var önskan att favoritlaget

Barcelona skulle vara med. Och så blev det.

Så rolig att göra och desto roligare att få sådan fin respons tillbaka!  


Denna tårta består av vaniljbottnar. Fylld med hallonmousse samt vaniljmousse.

Fotbollen är av chokladbollssmet. Spacklad med smörkräm. Täckt och dekorerad i marsipan.

Gräset är spritsat i smörkräm färgat i grönt.

FCB bilden är en oblatbild som jag fäste med gelatingelé.




 



 

Presentation


Hej och välkomna till min blogg!

Här lägger jag upp mina allra bästa recept på godsaker jag tycker om!
Har just nu börjat att göra tårtor och det är en helt ny värld som öppnat sig så jag har massor att lära!

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Gästbok

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Arkiv

Bloggar jag följder

Matbloggstoppen
”Sockerrus”
Instagram

Ovido - Quiz & Flashcards