Direktlänk till inlägg 6 juli 2014
Jordgubbsscones
Gjorde scones till kvällsfikat häromkvällen.
Testade då att göra med jordgubbar i då vi hade
plockat så mycket jordgubbar under dagen.
Det blev riktigt gott, så vill ni piffa upp
sconesen släng i lite jordgubbar.
De blev ju faktiskt rätt så fina också med lite färg i!
Ingredienser
8-9dl vetemjöl
0,5tsk salt
1,5tsk bakpulver
0,5dl socker
125g kallt smör
2dl skivade jordgubbar
2tsk potatismjöl
1st ägg
2dl mjölk
ägg till pensling
Gör såhär
1.Sätt ugnen på 250 grader och blanda vetemjöl, salt, bakpulver och socker i en bunke.
2. Tärna smöret i små bitar och nyp ihop det med de torra ingredienserna.
3.Vispa samman ägg och mjölk. Blanda sedan ihop vätskan och de torra
ingredienserna till en deg.
4. Skiva jordgubbarna. Blanda ihop med potatismjölet.
5. Blanda i jordgubbarna i degen. Degen kommer bli lite fuktig av jordgubbarna så behövs det
tillsätt lite mera mjöl, men inte för mycket.
6. Platta ut sex stycken ca tre cm tjocka rundningar på mjölat bakbord.
7. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och pensla med ägg.
8.Grädda sconesen gyllene i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.