Cilla bakar

Direktlänk till inlägg 30 juni 2014

Cillas kladdkaka de luxe

Av Cecilia - 30 juni 2014 12:26

Cillas

kladdkaka de luxe





Här kommer det en riktig monster kladdkaka!

I helgen firade vi nämligen min 30-årsdag samt min mans 35-årsdag

tillsammans med ett trettiotal vänner.

Jag ville göra desserten enkel och god. Jag ville ha mycket choklad,

jordgubbar, det skulle vara kladdigt, stort och maffigt.

Så kom fram till att en kladdkaka funkar i alla lägen,

och alla tycker ju om det.

Men hur gör man en kladdkaka lite "over the top" liksom och med extra allt?

Jo, man sätter ihop tre kladdkakor till en trevåningstårta.

Fyller med lite härlig chokladmousse på toppen,

kletar in den med chokladspackel så att chokladpinnarna

kan fästa runtom. Öser på med chokladdoppade jordgubbar

och spritsar på lite vaniljgrädde här och där för att få det lite tjusigt.

Och voilá -  så har man fått en kladdkaka de lux att bjuda på!




 




 



Ingredienser

till tre kladdkakor i måtten 24cm, 20cm, 15cm.



500g smör

9dl socker

1,5tsk salt

1,5dl kakao

10st ägg

5dl mjöl

2msk vaniljsocker

500g mjölkchoklad



Chokladmousse


125g mörk choklad

2st äggulor

3 dl vispgrädde


Dekoration

Chokladdoppade jordgubbar


1 liter jordgubbar

50g mjölkchoklad

50g vit choklad


3dl vispgrädde

1msk vaniljsocker


5st paket chokladpinnar

1ask philadelphia maraboe


florsocker



Gör såhär

 

 1. Sätt ugnen på 175 grader.


  Finhacka chokladen. Rör noga ihop ägg och socker, men vispa ej pösigt,


då blir kakan inte seg och kladdig.

2. Smält smöret tills det blir gyllenbrunt. Ta kastrullen från värmen och rör i chokladen.


Rör tills chokladen smält. Vispa ner chokladsmöret i äggsmeten.

3. Sikta i vaniljsocker, salt, kakao och mjöl i smeten och blanda ihop.


Dela upp smeten i de tre formarna med löstagbar kant,med bakplåtspapper i.

4. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Kakan ska vara kladdig i mitten när man tar ut den.

5. Låt stå i kylen några timmar för bästa resultat.

Men allra bäst är det om den får stå i frysen, då den blir lättare att montera ihop.

6. Montera ihop -  Ta ut den frysta kladdkakorna och lägg den största på

en bricka eller vad man nu ska servera den på. I och med att det är

en våningstårta och bottnarna är ju tunga stabiliserade jag upp den för

säkerhets skull med pelare och liten bricka de andra två bottnarna får stå

på mellan lagren. Så sätt bara ihop alla tre bottnarna på varandra med

en bricka emellan varje våning.

7. Bred på chokladphiladelphian runtom på kanterna.

Sätt fast chokladpinnarna. (Jag halverade dem på de två understa lagren)

8. Chokladmoussen - Smält chokladen i en skål i vattenbad. Vispa grädden (ej för hårt).

9.Rör ner en äggula i taget i den smälta chokladen.

Vänd sedan ner chokladsmeten i den vispade grädden. 

 Låt moussen stelna i kylen minst en timme.

10. Gör under tiden den chokladdoppade jordgubbarna.

Smält chokladen, var för sig, och doppa jordgubbarna däri.

Lägg på bakplåtspapper och ställ i kylen för att stelna.

10. Lägg sedan på chokladmoussen på toppen på tårtan.

11. Lägg på jordgubbar, vanliga och/eller chokladdoppade.

12. Vispa vispgrädden tillsammans med vaniljsocker.

Spritsa runtom tårtan och på toppen.

13. Pudra florsocker över.


Enjoy!

  




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cecilia - 21 juli 2016 22:39


Nutellakladdkaka Kladdkaka är bland det godaste som finns faktiskt. Och man kan variera dom i oändlighet med olika smaksättningar. Och så är de så enkla och snabba att svänga ihop. Ett tips är ändå att röra ihop en kaka dagen innan sen ha den i...

Av Cecilia - 24 maj 2016 16:51


Nyttiga Hasselnötsbollar   Ferrero Rocher Här kommer en till liten nyttigare godsak att baka. Som en nyttigare variant av Ferrero Rocher kan man säga. Och jättegoda såklart!   Ingredienser   2dl hasselnötter (gärna utan...

Av Cecilia - 24 maj 2016 16:09


Nyttiga Snickers Jag ääälskar snickersrutor man gör själv hemma. Men tror nästan jag tycker denna versionen är snäppet godare faktiskt. Och att de är nyttiga med bra fetter och mineraler, samt smakar som snickers kan ju inte bli bättre...

Av Cecilia - 24 maj 2016 15:59


Chokladtårta För några veckor sedan fyllde jag år. Det har blivit en tradition att dottern Isabella gör tårtan, så denna gjorde vi tillsammans. En riktig chokladbomb till tårta blev det med chokladbottnar, jordbuggsfyllning. spacklad med...

Av Cecilia - 17 mars 2016 22:13


Påskbak! Nu börjar påsken 2016 närma sig. Här är lite tips och inspiration om ni vill fixa lite goa och roliga godsaker till påskhelgen. Recepten finns sedan tidigare inlagda, sök på påsk. ...

Presentation


Hej och välkomna till min blogg!

Här lägger jag upp mina allra bästa recept på godsaker jag tycker om!
Har just nu börjat att göra tårtor och det är en helt ny värld som öppnat sig så jag har massor att lära!

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Gästbok

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Arkiv

Bloggar jag följder

Matbloggstoppen
”Sockerrus”
Instagram

Ovido - Quiz & Flashcards