Direktlänk till inlägg 28 november 2011
Pepparkakscheesecake
med en exotiskt touch
Idag gjorde jag en julfavorit!
Längtar efter denna och tycker så mycket om
den dels för att man bara gör den bara en gång om året.
Med smak av jul i och med pepparkaksbottnen,
samt en len, god fyllning där jag smaksatt den med hint av lite lime
kan den inte blir annat än en hit!
Jag gillar frysta cheesecakes bäst så därför blir
denna helt enkelt mumma!!
Perfekt att förbereda och ha i frysen när
gästerna dyker upp.
Tips:
Det går jättebra att smaksätta fyllningen med
annat än lime, apelsin tex.
Dekorera med pepparkakssmulor, hela kanelstänger, apelsinklyftor..
Ingredienser
Botten:
ca 15 pepparkakor
50g smält smör
Fyllning:
3st äggulor
1dl socker
200g philadelphiaost
3dl vispgrädde
Saft och rivet skal av 2-3st lime
Gör såhär
1. Sätt ugnen på 175grader. Krossa pepparkakorna och
blanda med smöret. Enklast är att använda matberedare.
Tryck ut i en löstagbar kant.
2. Sätt in mitt i ugnen ca 5min och låt
sedan svalna.
3. Vispa ihop äggulor, socker och osten.
Vispa grädden i en separat bunke och blanda ner
i äggsmeten.
4. Tillsätt rivet skal och saft från limen.
Smaka av hur pass mycket smak man vill ha.
5. Häll smeten i formen över bottnen och låt stå
i frysen minst 5 timmar.
6. Ta fram ca 20min innan servering och dekorera.
Mums!!