Cilla bakar

Alla inlägg under december 2012

Av Cecilia - 10 december 2012 21:04

Läckra

Daimtryfflar




Underbart goda och krispiga

 tryfflar med smak av daim

slinker snabbt ner!

 

Ingredienser

1dl vispgrädde

50g smör

250g mörk choklad

100g philadelphiaost

100g daim

kakao

Gör såhär

1. Värm grädde och smör i en kastrull.

Koka upp så att smöret smälter.

2. Ställ kastrullen åt sidan.

Grovhacka chokladen och rör i.

Låt chokladen smälta och rör sedan smeten slät.

3. Rör i philadelphiaosten och låt

svalna 20min.

4. Hacka daimen fint och blanda ner

i chokladsmeten.

5. Ställ kallt någon timme i kylskåp.

6. Forma små runda kulor.

7. Rulla lätt i kakao.

Förvara dom i kylskåp i upp till

en vecka.


Godis · Jul
Av Cecilia - 10 december 2012 20:46

Lyxig

fudge




En försvinnande god fudge med rostade nötter,

mandel, marshmallows och kola.

Som en rocky road fast lyxigare.

Gör den och ni blir inte besvikna!

  

Tips: till denna hade jag en burk con de leche,

alltså kondenserad mjölk som har fått koka i ca tre timmar till en kola.

Men nu finns det färdiga burkar kola att köpa!

Äntligen!!

Nu slipper man ägna tid till att koka.

Håll koll i affären!

 



Ingredienser

1dl valnötter

1dl pecannötter

1dl sötmandel

3dl minimarshmallows

1msk smör

300g mjölkchoklad

200g mörk choklad

1 nypa salt

1 burk con de leche

(kondenserad mjölk som kokat)

2tsk vaniljsocker

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

Grovhacka nötterna och mandeln och lägg på en plåt.

Rosta dom i nedre delen av ugnen i ca 10min.

Se upp så att de inte bränns vid.

2.Blanda smör, salt och de varma nötterna i en skål.

Rör om tills smöret har smält.

3. Smält chokladen över vattenbad och blanda i kolasåsen.

4.Rör ner nötterna och vaniljsocker.

5. Låt smeten svalna lite och häll sedan i marshmallowsen.

6. Klä en form, ca 15*25cm med bakplåtspapper.

Bred ut smeten däri.

7. Ställ in formen med fudgen i kylen och låt stelna.

Skär den sedan i bitar.

Njut!!



 

Av Cecilia - 10 december 2012 20:22

Julgodis



Nu har det bakats massvis med julgodis!

Bla vita chokladtryfflar, rocky road, lyxig fudge,

milky ways, mozartkulor, praliner och daimtryfflar.

Vilken blir din favorit?

Recept kommer inom kort!

Här är några av dom...





 

Av Cecilia - 8 december 2012 21:07

Julig tårta



Vi hade mysigt julkalas med goda vänner i veckan.

Mitt uppdrag var att ansvara för desserten.

Jag gjorde en hög tårta med fem våningar av choklad.

Den bestod av jordgubbsmousse och

chokladmousse med kardemumma för att få in lite julig smak i den.

Jag spritsade vit chokladfrosting med en hint av apelsein

över den. Dekorerade med några stjärnor av sugarpaste

samt några tomtar  







     



Jag gjorde även en av mina favoriter;

pepparkakscheesecaken.

Receptet finns här:

http://cillabakar.bloggplatsen.se/2011/11/28/6759383-pepparkakscheesecake-med-en-exotisk-touch/

Jag dekorerade den med granatäppelkärnor.

Det blir ju så underbart vackert med dessa!





   


Det blev även lite julgodis till...


  

Av Cecilia - 8 december 2012 18:09

Ernst

underbara enkla

julbröd




Provade att göra Ernst juliga bröd.

Det blev väldigt gott!

Saftigt och fint och passar perfekt till julbordet

med en bit ost på!

Enkelt är det också utan jäsning!




 



Ingredienser:


2tsk bikarbonat

7dl vetemjöl

3dl grahamsmjöl

2dl grovt rågmjöl

1 liter naturell yoghurt

2dl hela hasselnötter

2dl skalade solrosfrön

2dl mörk sirap

3dl torkade aprikoser

2dl russin

2tsk salt


Tips: häll gärna i lite lingon också!




Gör såhär:


1.Rör ihop bikarbonat och mjölsorterna i en rostfri bunke.

                            2.Slå i yoghurten, nötterna och de torkade frukterna samt sirapen.

                            3.Smöra en avlång brödform och bröa den med ströbröd.

                            4.Skrapa ner den ganska kladdiga smeten i formen.

Se till att inte fylla formen ända upp till kanten,

eftersom det jäser med bikarbonaten.

Lämna ungefär tre centimeter upp till kanten. Jämna eventuellt till

ytan och strö på lite solrosfrön eller pumpafrön.

                            5.Sätt ugnen på 200 grader och ställ in formen

och låt stå i 60 minuter.

Därefter, sänk temperaturen till 175 grader och låt stå i 30 minuter

för att undvika att det blir bränt. Lägg ev på lite folie över.

                            6.Ta ut och njut av ett fantastiskt gott bröd.


Bröd · Jul
Av Cecilia - 1 december 2012 17:26

Lussebak -

Lussebullar &

Saffransbullar med mandelmassa och vanilj



Nu har det blivit tradiotionellt lussebak med

massor av lussebullar! Saffran är ju så gott och hör verkligen julen till!

Gjorde vanliga lussebullar som blir bakta hos oss varje år, receptet finns här;

http://cillabakar.bloggplatsen.se/2011/11/15/6669413-cillas-lyxiga-lussebullar/


Ville också testa att göra något nytt i år.

Det blev saffransbullar som jag fyllde med mandelmassa

och vanilj. Det blev lyckat, väldigt goda blev dom!




   

Lussebullar med mandelmassa och vanilj

Ingredienser


50g jäst (torrjäst i påse)

150g smör

2 påsar saffran (a 0,5g)

4dl mjölk

1dl vispgrädde

250g kesella 10%

1,5dl socker

1ägg

2tsk kardemumma

0,5tsk salt

ca 16dl mjöl


Fyllning:

200g rumsvarmt smör

150g mandelmassa

1tsk vaniljpulver

0,5dl socker


Pensling:

ägg

pärlsocker


Gör såhär



1. Smält smöret. Stöt saffranet och rör ner.

Blanda i mjölk och värm till 37grader.

2. Blanda jäst, salt, socker och det mesta av mjölet. 

Häll över mjölkblandningen och rör om.

3. Blanda i ägg och kesella.

4. Arbeta degen ordentligt, ca 10min för hand.

Strö lite mjöl i botten av bunken, lägg i degen

och strö lite mjöl över. Täck med bakduk och

låt jäsa ca 40min.

5. Fyllning: Rör ihop alla ingredienser till fyllningen.

6. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Knåda degen med

lite mjöl och dela i två delar.

7. Kavla ut varje del till en rektangel.

Bred på fyllningen. Rulla ihop kakan.

Skär ca 2-3cm breda remsor.

8. Lägg bullarna i bakformar och jäs under bakduk

ytterligare ca 30min.

9. Sägg ugnen på 225grader.

10. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.

11. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 8min.

Låt dom kallna på galler.



   


 


  

Bullar · Jul
Av Cecilia - 1 december 2012 16:44

Mjuk

Pepparkaka




En klassisk mjuk pepparkaka

med väldigt god smak!

Härligt julig  



 



Ingredienser

3st ägg

3dl socker

2dl vispgrädde

50g smält smör

3dl mjöl

2tsk bakpulver

1tsk mald kanel

2tsk stött kardemumma

0,5tsk vaniljpulver

1tsk mald nejlika

1tsk mald ingefära

Gör såhär

1. Sätt ugnen på 200grader.

Smörj och bröa en avlång form.

2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

Tillsätt grädde och smält smör.

3. Blanda alla de torra ingredienserna.

4. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten

och rör tills allt är blandat.

5. Häll smeten i formen och grädda i nedre

delen av ugnen ca 40min. Prova med en sticka,

kakan skall vara torr när den är färdig.

Om den börjar bli mörk, täck med folie.


   

Pepparkaksbak med Bella

Presentation


Hej och välkomna till min blogg!

Här lägger jag upp mina allra bästa recept på godsaker jag tycker om!
Har just nu börjat att göra tårtor och det är en helt ny värld som öppnat sig så jag har massor att lära!

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Gästbok

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Arkiv

Bloggar jag följder

Matbloggstoppen
”Sockerrus”
Instagram

Ovido - Quiz & Flashcards