Direktlänk till inlägg 8 december 2012
Ernst
underbara enkla
julbröd
Provade att göra Ernst juliga bröd.
Det blev väldigt gott!
Saftigt och fint och passar perfekt till julbordet
med en bit ost på!
Enkelt är det också utan jäsning!
Ingredienser:
2tsk bikarbonat
7dl vetemjöl
3dl grahamsmjöl
2dl grovt rågmjöl
1 liter naturell yoghurt
2dl hela hasselnötter
2dl skalade solrosfrön
2dl mörk sirap
3dl torkade aprikoser
2dl russin
2tsk salt
Tips: häll gärna i lite lingon också!
Gör såhär:
1.Rör ihop bikarbonat och mjölsorterna i en rostfri bunke.
2.Slå i yoghurten, nötterna och de torkade frukterna samt sirapen.
3.Smöra en avlång brödform och bröa den med ströbröd.
4.Skrapa ner den ganska kladdiga smeten i formen.
Se till att inte fylla formen ända upp till kanten,
eftersom det jäser med bikarbonaten.
Lämna ungefär tre centimeter upp till kanten. Jämna eventuellt till
ytan och strö på lite solrosfrön eller pumpafrön.
5.Sätt ugnen på 200 grader och ställ in formen
och låt stå i 60 minuter.
Därefter, sänk temperaturen till 175 grader och låt stå i 30 minuter
för att undvika att det blir bränt. Lägg ev på lite folie över.
6.Ta ut och njut av ett fantastiskt gott bröd.