Direktlänk till inlägg 7 oktober 2012
Mörk
Chokladmousse
En god men mastig chokladmousse!
Vill man kan man smaksätta med lite rivet apelsinskal.
Den kan serveras direkt men blir hårdare om den först
förvaras i kylen.
Här toppade jagmoussen med lite vispad grädde
smaksatt med vaniljpulver.
Mycket enkel och snabb dessert!
Den är även LCHF vänlig.
Ingredienser
4port
2,5dl vispgrädde
100g mörk choklad med hög kakaohalt
lite rivet skal från en apelsin om man vill
2dl vispad grädde
en liten nypa vaniljpulver
Gör såhär
1. Finhacka chokladen
2. Koka upp 1dl grädde
3. Smält chokladen i grädden och
låt chokladblandningen svalna.
4. Vispa resten av grädden.
Blanda i apelseinskalet.
5.Mixa slutligen den vispade grädden med den
kalla chokladblandningen och rör samman.
7. Häll upp i portionsskålar och låt stå
kallt någon timme. Ta fram 10min innan servering.
8. Vispa upp grädden och häll i lite vaniljpulver.
Klicka på moussen och servera!