Direktlänk till inlägg 25 oktober 2011
Rocky Road Brownies
Som så många andra älskar jag också mycket av det Leila bakar.
Här har hon gjort en brownievariant av ett godis
jag brukar göra till jul - Rocky Road.
De är härligt chokladiga med en seg topping
av marschmallows, dumlekola samt nötter.
Kan inte vara annat än en av mina favoriter!
Man kan såklart byta ut toppingen med andra saker man tycker om,
tex hasselnötter, cashwenötter, grovt hackad vit choklad..
Ingredienser
350g smör
6dl socker
3dl kakao
1dl ljus sirap
0,5tsk salt
6st ägg
3dl mjöl
Fudgeglasyr:
3dl vispgrädde
1dl mjölk
1dl ljus sirap
400g choklad 70%
Topping:
ca 20st dumlebitar
1dl pistagenötter
2dl salta jordnötter
2 nävar mini-marschmallows
Gör såhär
1. Sätt ugnen på 175grader. Vispa smör och socker vitt och krämigt.
Rör ner kakao, sirap och salt.
2. Rör ner ett ägg i taget och vänd till sist ner mjölet.
Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 30-35min. Kakan ska vara lite kladdig när den är klar.
4. Gör glasyren och toppingen: Koka upp grädden, mjölk och sirap. Ta av kastrullen från
värmen och låt svalna något. Finhacka chokladen och rör ner den i mjölkblandningen, rör
tills den smält.
5. Bred glasyren över kakan och strö över toppingen.
6.Kyl kakan tills glasyren stelnat och skär den sedan i bitar.