Senaste inläggen
Bröllop-
dop och födelsedagstårtor!
I helgen som gick hade jag ett uppdrag att göra tårtor
till ett tvillingpars dop, samt en födelsedagstårta till storebror.
Jag hade också på känn att det kan vara bröllop på G..
ock så blev det!!
En jättetrevlig överraskning !
Men oj, nu hade ju mina tårtor helst plötsligt
förvandlats till bröllopstårtor också
Har fått fantastisk respons och så snälla ord,
så tack så mycket alla och till själva brudparet
som lät mig få göra dom!
Tårtorna är moussetårtor av först en kladdkakebotten,
mörk chokladmousse, vit chokladmousse och så spritsade
jag dom med en vispgrädde+färskost+vaniljsocker-blandning.
Receptet finns här:
http://cillabakar.bloggplatsen.se/2013/06/30/9982304-cillas-moussetarta-de-lux/
Födelsedagstårtan är en kladdkaketårta i tre våningar med ett lager
nutella på, samt en mousse av nötcreme.
Dekorerad i massa strössel.
Denna härliga bild kommer från Sara Olsson.
Kika gärna in på hennes fina bilder här;
https://www.facebook.com/pages/PhotographyBySara/121964101222277
Födelsedagstårta
Barnkalastårtan till våran 1 samt 3-åring
blev en kladdkaka i långpanneform med
kolasås på. Jag spritsade den i en blandning av
vispgrädde, färskost med smaksatte med lite vaniljsocker.
Gjorde en sats i blå respektive rosa färg.
Så det blev en riktig tjej/kille tårta .
Det viktigaste var ju att den var rosa
någonstans enligt lilltjejen
Ingredienser
300g smör
5st ägg
3dl socker
1dl kakao
5dl mjöl
1msk bakpulver
2dl kokande vatten
en nypa salt
1 burk con de leche (färdig kolakräm finns nu att köpa)
1liter vispgrädde
400g färskost
2msk vaniljsocker
(denna satsen gäller för spritsning för hela tårtan -
halvera och blanda den i två bunkar så blir det lättare
och tillsätt valfri hushållsfärg)
Gör såhär
1. Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret.
2. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
3.Tillsätt smält smör och kokande vatten.
4. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dessa i smeten.
5.Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
6. Bre ett lager av kolasåsen på.
7. Vispa färskosten, blanda i grädden och forstsätt vispa.
Tillsätt lite vaniljsocker samt färg.
8. Spritsa ut på tårtan lite tjusigt och strö över några pärlor.
Maja & Matildas
2-års födelsedagstårta
Har ju helt glömt bort att visa er denna tårta som
gjordes tidigare i somras. En tårta till det söta tvillingparet
Maja och Matilda som fyllde två år.
Tårtan bestod av sockerkaksbottnar (6våningar) med
jordgubbsmousse och vit chokladmousse som fyllning.
Spacklad och spritsad med vit chokladsmörkräm.
Det var riktigt roligt att göra denna, och blev så
innerligt glad över den fantastiska responsen jag fick
av de som fick tårtan! Så roligt att ni blev nöjda
William 1år
Williams
Blue Ombre Tårta
Nu får jag tid till att göra ett inlägg här.
Har varit lite fullt upp de senaste med semester,
kalas och grejer, men nu så!
Här kommer tårtan som jag gjorde till min sons 1-årsdag.
Den bestod av sockerkakasbottnar, björnbärsmousse,
vaniljmousse och så var den spacklad och spritsad i
vit chockladsmörkräm i olika nyanser av blått.
Non Stop Cookies
Är nu tillbaka efter semester och idag blev det lite bakande..
Barnsligt goda godiskakor!
Enkla att göra och mumsigt med massa Non Stop.
Hittade detta recept i tidningen Hembakat, men gjorde dock några ändringar.
Det blev tummen upp av både man och barn...och mig
Ingredienser
25-30st
150g smör
1dl brunt farinsocker
2dl strösocker
2st ägg
3tsk vaniljsocker
2msk kakao
1,5 tsk bakpulver
0,5tsk salt
5,5dl vetemjöl
1 påse Non Stop
Gör såhär
1. Sätt ugnen på 180grader.
Blanda smör, farinsocker, strösocker,
ägg och vaniljsocker med en elvisp till en krämig smet.
2. Tillsätt kakao, bakpulver, salt och mjöl och vispa ytterligare
till allt blandats till en deg.
3. Grovhacka 1dl Non Stop och rör ner i smeten.
4. Rulla degbitar till bollar och lägg dem på en plåt
med bakplåtspapper. Platta till bollarna och dekorera med några
Non Stop på varje kaka.
5. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 15min.
Cillas
moussetårta
de lux
Igår var det Jordgubbens Dag här i Vara.
Då är det tradition att göra en tårta, och då självklart
med några jordgubbar såklart!
Detta är en tårta jag exprementerade fram - tog de sakerna
som jag gillar och slog ihop det på en och samma tårta.
Kan ju inte bli annat än bra då eller?!
Och ja, det blev bra! Det blev en väldigt härligt kladdig godsak.
Och det bästa av allt är ju att den uppskattades väldigt mycket
av alla andra som blev bjudna på den
Det blev alltså en en botten bestående av kladdkaka med lite daim i,
ett lager mörk chokladmousse, ett lager vit chokladmousse
med kolakraäm i, samt toppad med jordgubbar och körsbär.
Mmmmmm
Ingredienser
(Gör denna tårta dagen innan.
Det är en del moment och mousserna skall hinna stelna till)
Kladdkaka
150 gr smör
1dl sirap
2dl socker
1dl kakao
2tsk vaniljsocker
2st ägg
2dl vetemjöl
1st grovhackad dubbeldaim
1msk kokos (eller potatismjöl att bröa med)
Mörk chokladmousse
200g mörk choklad
2st äggulor
2msk socker
3dl vispgrädde
Vit chokladmousse
3 dl vispgrädde
200 g vit choklad
2 st äggulor
2st gelatinblad
1burk karameliserad mjölk (con de leche, färdig kolakräm)
Gör såhär
Kladdkaka
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smöra och bröa en springform med kokos.(eller potatismjöl)
3. Smält smör och sirap i en kastrull.
4. Ta bort kastrullen från plattan. Blanda kakao, socker och vaniljsocker och
vänd ner i kastrullen och rör om till allt blandats.
5. Rör ner ägg ett ägg i taget.
6. Och avsluta med att röra ner mjölet samt daimen.
7. Grädda i 24cm form, ca 20 min på nedre falsen. Den skall vara kladdig i mitten.
8. Låt svalna helt.
Mörk chokladmousse
1. Smält chokladen i ett vattenbad eller i mikron.
2. Vispa äggulor och socker krämigt.
3. Vispa grädden lätt.
4. Blanda ner den smälta chokladen i äggsmeten.
5. Vänd sedan ner grädden lite i taget med luftiga tag till en mousse.
6. Bred sedan ut moussen över kladdkakan.
7. Ställ in i kylen någon timme tills moussen stelnat till.
Vit chokladmousse
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5min.
2.Vispa 2dl av grädden.
Värm 1dl grädde i en kastrull på svag värme.
Lägg i gelatinbladen så de smälter.
3. Smält chokladen på svag värme i vattenbad.
4. Vispa upp äggulorna i en stor bunke.
Tillsätt chokladen under kraftig omrörning.
5. Blanda i den vispade grädden samt gelatinblandningen. Blanda väl.
6. Häll ut hälften av den vita chokladmoussen i formen.
7. Klicka ut kolakrämen och dela den och smeta ut lite lätt
med hjälp av en gaffel.
8. Häll på resten av moussen.
9. Plasta in formen och ställ gärna i frysen några timmar.
Ha den sedan i kylen någon timme innan servering.
8. Och dekorera med massor av goda bär.
Pizzamuffins
med mozarella
Det är som det låter - pizza i muffinsform.
Perfekta att ha i utflyktskorgen eller som mellanmål
för aktiva barn. Enkla och roliga att göra ihop med barnen.
Ingredienser
ca 36 muffins
10dl vetemjöl
6dl grahamsmjöl
2msk bakpulver
2tsk salt
3msk oregano eller pizzakrydda
200g smör
6dl yoghurt naturell
6st ägg
ca 12st cocktailtomater
200g rökt skinka (eller bacon)
200g mozzarella
2dl riven ost
Gör såhär
1. Sätt ugnen på 180grader
2. Smält smöret.
3. Strimla skinkan och halvera tomaterna. Riv mozzarellan.
4. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke.
Blanda i oregano och salt.
5.Ta en annan bunke och vispa ihop ägg,
smör och yoghurt.
6. Rör ihop de båda blandingarna, samt
blanda i skinkan, tomaterna och mozzarellan.
7. Klicka ner smeten i muffinsformar och strö över
lite riven ost på varje muffin.
8. Grädda mitt i ugnen ca 30min.