Cilla bakar

Alla inlägg under november 2012

Av Cecilia - 7 november 2012 20:30

Snickers

Cheesecake

á la Roy



Har varit sugen ett bra tag på att göra denna

cheesecake a la Roy Fares och fick nu tillfälle i helgen att göra den.

Jag älskar cheesecakes och man kan ju göra dom

i oändliga varianter och smaker. Både frysta, bakade och

med sina favoritsmaker. Bara till att testa sig fram!

Denna cheesecake är snickersinspirerad med kolasås, jordnötter,

snickersbitar och choklad.

En mastig och riktigt härligt kladdig kombination  !!

Rekommenderar att man gör den dagen innan,

och lägger på frosting och dekorerar samma dag som man ska äta den.

 

Ingredienser

Botten:

200 g Digestivekex

100 g Smör

 1/2dl socker

1 1/2 msk kakao

1/2tsk salt

Cheesecake:

600 g Färskost

2dl socker

1/2 st Vaniljstång el. 0,5tsk vaniljpulver

2msk mjöl

50 g Grädde (1/2dl)

2 st Äggulor

2 st Ägg

Frosting:

250 g Färskost

2msk kakao

1,5dl Florsocker

1tsk vaniljsocker

1/2d grädde

Garnering och fyllning:

1 burk kondenserad mjölk som du kokat till kola

Snickers

Jordnötter

Kakao

Gör såhär

1.Botten: Sätt ugnen på 180 grader.

Kör kexen i en matberedare tills smulor.

2.Smält smöret. Blanda samman allt.

Tillsätt mer smör om du tycker att botten är lite för torr att jobba med.

3.Fodra en bakform 23 cm i diameter, 3 – 4 cm hög med smulorna,

se till att trycka ända upp på kanterna.

Grädda botten på 180 grader i 7 min, låt svalna.

4.Cheescake: Sätt ugnen på 210 grader.

Vispa färskost, strösocker, fröna från vaniljstången och vetemjölet

tills den känns lätt fluffig.

5.Vispa i grädde.

6. Blanda försiktigt i äggulorna och sedan ett ägg i taget,

blanda i äggen med en slickepott.

7.Lägg lite snickers bitar i botten på kakan,

ringla lite kola och strö lite jordnötter över,

häll på fyllningen och grädda på 210 grader i 10 min.

8.Sänk sedan värmen till 105 grader utan att öppna ugnsluckan

och grädda ytterligare 35 – 40 min.

9. Stäng av ugnen och låt cheesecaken svalna i ugnen i 30 minuter

innan du öppnar luckan, då minskar du risken för att den spricker.

10. Ta ut låt svalna och förvara i kylen. Låt den sätta sig ordentligt i kylen.

11.Frosting: Vispa alla ingredienser förutom grädden,

vispa tills det känns lätt och fluffigt.

12.Vispa sedan i lite i taget av grädden tills du har en slät frosting.

13. Spritsa ut frostingen eller stryk ut med en pallet

på cheesecaken och dekorera med jordnötter och

snickersbitar och pudra på lite kakao.

Mmmmmm....!!


 

Presentation


Hej och välkomna till min blogg!

Här lägger jag upp mina allra bästa recept på godsaker jag tycker om!
Har just nu börjat att göra tårtor och det är en helt ny värld som öppnat sig så jag har massor att lära!

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Gästbok

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Arkiv

Bloggar jag följder

Matbloggstoppen
”Sockerrus”
Instagram

Ovido - Quiz & Flashcards