Alla inlägg under november 2012
Snickers
Cheesecake
á la Roy
Har varit sugen ett bra tag på att göra denna
cheesecake a la Roy Fares och fick nu tillfälle i helgen att göra den.
Jag älskar cheesecakes och man kan ju göra dom
i oändliga varianter och smaker. Både frysta, bakade och
med sina favoritsmaker. Bara till att testa sig fram!
Denna cheesecake är snickersinspirerad med kolasås, jordnötter,
snickersbitar och choklad.
En mastig och riktigt härligt kladdig kombination !!
Rekommenderar att man gör den dagen innan,
och lägger på frosting och dekorerar samma dag som man ska äta den.
Ingredienser
Botten:
200 g Digestivekex
100 g Smör
1/2dl socker
1 1/2 msk kakao
1/2tsk salt
Cheesecake:
600 g Färskost
2dl socker
1/2 st Vaniljstång el. 0,5tsk vaniljpulver
2msk mjöl
50 g Grädde (1/2dl)
2 st Äggulor
2 st Ägg
Frosting:
250 g Färskost
2msk kakao
1,5dl Florsocker
1tsk vaniljsocker
1/2d grädde
Garnering och fyllning:
1 burk kondenserad mjölk som du kokat till kola
Snickers
Jordnötter
Kakao
Gör såhär
1.Botten: Sätt ugnen på 180 grader.
Kör kexen i en matberedare tills smulor.
2.Smält smöret. Blanda samman allt.
Tillsätt mer smör om du tycker att botten är lite för torr att jobba med.
3.Fodra en bakform 23 cm i diameter, 3 – 4 cm hög med smulorna,
se till att trycka ända upp på kanterna.
Grädda botten på 180 grader i 7 min, låt svalna.
4.Cheescake: Sätt ugnen på 210 grader.
Vispa färskost, strösocker, fröna från vaniljstången och vetemjölet
tills den känns lätt fluffig.
5.Vispa i grädde.
6. Blanda försiktigt i äggulorna och sedan ett ägg i taget,
blanda i äggen med en slickepott.
7.Lägg lite snickers bitar i botten på kakan,
ringla lite kola och strö lite jordnötter över,
häll på fyllningen och grädda på 210 grader i 10 min.
8.Sänk sedan värmen till 105 grader utan att öppna ugnsluckan
och grädda ytterligare 35 – 40 min.
9. Stäng av ugnen och låt cheesecaken svalna i ugnen i 30 minuter
innan du öppnar luckan, då minskar du risken för att den spricker.
10. Ta ut låt svalna och förvara i kylen. Låt den sätta sig ordentligt i kylen.
11.Frosting: Vispa alla ingredienser förutom grädden,
vispa tills det känns lätt och fluffigt.
12.Vispa sedan i lite i taget av grädden tills du har en slät frosting.
13. Spritsa ut frostingen eller stryk ut med en pallet
på cheesecaken och dekorera med jordnötter och
snickersbitar och pudra på lite kakao.
Mmmmmm....!!