Cilla bakar

Direktlänk till inlägg 7 november 2012

Snickers cheesecake a la Roy

Av Cecilia - 7 november 2012 20:30

Snickers

Cheesecake

á la Roy



Har varit sugen ett bra tag på att göra denna

cheesecake a la Roy Fares och fick nu tillfälle i helgen att göra den.

Jag älskar cheesecakes och man kan ju göra dom

i oändliga varianter och smaker. Både frysta, bakade och

med sina favoritsmaker. Bara till att testa sig fram!

Denna cheesecake är snickersinspirerad med kolasås, jordnötter,

snickersbitar och choklad.

En mastig och riktigt härligt kladdig kombination  !!

Rekommenderar att man gör den dagen innan,

och lägger på frosting och dekorerar samma dag som man ska äta den.

 

Ingredienser

Botten:

200 g Digestivekex

100 g Smör

 1/2dl socker

1 1/2 msk kakao

1/2tsk salt

Cheesecake:

600 g Färskost

2dl socker

1/2 st Vaniljstång el. 0,5tsk vaniljpulver

2msk mjöl

50 g Grädde (1/2dl)

2 st Äggulor

2 st Ägg

Frosting:

250 g Färskost

2msk kakao

1,5dl Florsocker

1tsk vaniljsocker

1/2d grädde

Garnering och fyllning:

1 burk kondenserad mjölk som du kokat till kola

Snickers

Jordnötter

Kakao

Gör såhär

1.Botten: Sätt ugnen på 180 grader.

Kör kexen i en matberedare tills smulor.

2.Smält smöret. Blanda samman allt.

Tillsätt mer smör om du tycker att botten är lite för torr att jobba med.

3.Fodra en bakform 23 cm i diameter, 3 – 4 cm hög med smulorna,

se till att trycka ända upp på kanterna.

Grädda botten på 180 grader i 7 min, låt svalna.

4.Cheescake: Sätt ugnen på 210 grader.

Vispa färskost, strösocker, fröna från vaniljstången och vetemjölet

tills den känns lätt fluffig.

5.Vispa i grädde.

6. Blanda försiktigt i äggulorna och sedan ett ägg i taget,

blanda i äggen med en slickepott.

7.Lägg lite snickers bitar i botten på kakan,

ringla lite kola och strö lite jordnötter över,

häll på fyllningen och grädda på 210 grader i 10 min.

8.Sänk sedan värmen till 105 grader utan att öppna ugnsluckan

och grädda ytterligare 35 – 40 min.

9. Stäng av ugnen och låt cheesecaken svalna i ugnen i 30 minuter

innan du öppnar luckan, då minskar du risken för att den spricker.

10. Ta ut låt svalna och förvara i kylen. Låt den sätta sig ordentligt i kylen.

11.Frosting: Vispa alla ingredienser förutom grädden,

vispa tills det känns lätt och fluffigt.

12.Vispa sedan i lite i taget av grädden tills du har en slät frosting.

13. Spritsa ut frostingen eller stryk ut med en pallet

på cheesecaken och dekorera med jordnötter och

snickersbitar och pudra på lite kakao.

Mmmmmm....!!


 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cecilia - 21 juli 2016 22:39


Nutellakladdkaka Kladdkaka är bland det godaste som finns faktiskt. Och man kan variera dom i oändlighet med olika smaksättningar. Och så är de så enkla och snabba att svänga ihop. Ett tips är ändå att röra ihop en kaka dagen innan sen ha den i...

Av Cecilia - 24 maj 2016 16:51


Nyttiga Hasselnötsbollar   Ferrero Rocher Här kommer en till liten nyttigare godsak att baka. Som en nyttigare variant av Ferrero Rocher kan man säga. Och jättegoda såklart!   Ingredienser   2dl hasselnötter (gärna utan...

Av Cecilia - 24 maj 2016 16:09


Nyttiga Snickers Jag ääälskar snickersrutor man gör själv hemma. Men tror nästan jag tycker denna versionen är snäppet godare faktiskt. Och att de är nyttiga med bra fetter och mineraler, samt smakar som snickers kan ju inte bli bättre...

Av Cecilia - 24 maj 2016 15:59


Chokladtårta För några veckor sedan fyllde jag år. Det har blivit en tradition att dottern Isabella gör tårtan, så denna gjorde vi tillsammans. En riktig chokladbomb till tårta blev det med chokladbottnar, jordbuggsfyllning. spacklad med...

Av Cecilia - 17 mars 2016 22:13


Påskbak! Nu börjar påsken 2016 närma sig. Här är lite tips och inspiration om ni vill fixa lite goa och roliga godsaker till påskhelgen. Recepten finns sedan tidigare inlagda, sök på påsk. ...

Presentation


Hej och välkomna till min blogg!

Här lägger jag upp mina allra bästa recept på godsaker jag tycker om!
Har just nu börjat att göra tårtor och det är en helt ny värld som öppnat sig så jag har massor att lära!

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Gästbok

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Arkiv

Bloggar jag följder

Matbloggstoppen
”Sockerrus”
Instagram

Ovido - Quiz & Flashcards