Direktlänk till inlägg 20 april 2012
Bröd &
bullbak
Idag har det varit en grå, regnig och trist dag.
Inget roligt uteväder alls...
Så då passade vi på att baka lite bröd och bullar
att fylla frysen med!
Det blev bla rosenbröd - ett recept ni kan hitta här;
http://cillabakar.bloggplatsen.se/2012/01/07/7036090-rosenbrod/
och så blev det fiberbullar. Ett lite nyttigare alternativ,
perfekt att ha i frysen och bara värma upp på morgonkvisten
till frukosten
Fiberbullar
Detta receptet är på ungefärliga mått.
Jag impoviserade ganska mycket med de olika mjölsorterna
allt eftersom och vad jag hade hemma.
Ingredienser
ca 32st
100g jäst (torrjäst)
100g margarin eller smör
5dl mjölk
5dl vatten
2tsk salt
1msk socker
2dl havrekli
5dl grahamsmjöl
3dl dinkelmjöl
3dl rågmjöl
10dl vetemjöl
Pensling:
ägg
solrosfrön ( alt ost)
Gör såhär
1. Smält matfettet i en kastrull.
Tillsätt vattet och mjölken och värm till
fingervarmt, 37grader.
2. Blanda ihop alla torra ingredienserna, spara lite på vetemjölet.
3. Häll över degvätskan över mjölblandingen och arbeta
degen smidig så att den släpper skålens kanter.
4.Låt jäsa övertäckt ca 30min.
5. Ta upp och knåda knåda degen på mjölad bänk.
6. Ta och rulla släta bullar och lägg på
en bakplåtsklädd plåt.
7. Låt jäsa ytterligare ca 30min.
8. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över solrosfröna,
eller om man hellre vill strö över lite ost kan man göra det.
9. Grädda bullarna i 225grader, 10-15min,
tills de fått fin färg.
10. Låt svalna och njut av nybakade bullar!