Cilla bakar

Direktlänk till inlägg 20 april 2012

Bröd & bullbak - fiberbullar, rosenbröd

Av Cecilia - 20 april 2012 18:51

Bröd &

bullbak


 



 


Idag har det varit en grå, regnig och trist dag.

Inget roligt uteväder alls...

Så då passade vi på att baka lite bröd och bullar

att fylla frysen med!

Det blev bla rosenbröd - ett recept ni kan hitta här;

http://cillabakar.bloggplatsen.se/2012/01/07/7036090-rosenbrod/

och så blev det fiberbullar. Ett lite nyttigare alternativ,

perfekt att ha i frysen och bara värma upp på morgonkvisten

till frukosten  



     



 

   

    



Fiberbullar

Detta receptet är på ungefärliga mått.

Jag impoviserade ganska mycket med de olika mjölsorterna

allt eftersom och vad jag hade hemma.


Ingredienser

ca 32st


100g jäst (torrjäst)

100g margarin eller smör

5dl mjölk

5dl vatten

2tsk salt

1msk socker

2dl havrekli

5dl grahamsmjöl

3dl dinkelmjöl

3dl rågmjöl

10dl vetemjöl


Pensling:

ägg

solrosfrön ( alt ost)

 

Gör såhär

 

1. Smält matfettet i en kastrull.

Tillsätt vattet och mjölken och värm till

fingervarmt, 37grader.

2. Blanda ihop alla torra ingredienserna, spara lite på vetemjölet.

3. Häll över degvätskan över mjölblandingen och arbeta

degen smidig så att den släpper skålens kanter.

4.Låt jäsa övertäckt ca 30min.

5. Ta upp och knåda knåda degen på mjölad bänk.

6. Ta och rulla släta bullar och lägg på

en bakplåtsklädd plåt.

7. Låt jäsa ytterligare ca 30min.

8. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över solrosfröna,

eller om man hellre vill strö över lite ost kan man göra det.

9. Grädda bullarna i 225grader, 10-15min,

tills de fått fin färg.

10. Låt svalna och njut av nybakade bullar!

          

                             

 

      

 

 

      

 


 



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cecilia - 21 juli 2016 22:39


Nutellakladdkaka Kladdkaka är bland det godaste som finns faktiskt. Och man kan variera dom i oändlighet med olika smaksättningar. Och så är de så enkla och snabba att svänga ihop. Ett tips är ändå att röra ihop en kaka dagen innan sen ha den i...

Av Cecilia - 24 maj 2016 16:51


Nyttiga Hasselnötsbollar   Ferrero Rocher Här kommer en till liten nyttigare godsak att baka. Som en nyttigare variant av Ferrero Rocher kan man säga. Och jättegoda såklart!   Ingredienser   2dl hasselnötter (gärna utan...

Av Cecilia - 24 maj 2016 16:09


Nyttiga Snickers Jag ääälskar snickersrutor man gör själv hemma. Men tror nästan jag tycker denna versionen är snäppet godare faktiskt. Och att de är nyttiga med bra fetter och mineraler, samt smakar som snickers kan ju inte bli bättre...

Av Cecilia - 24 maj 2016 15:59


Chokladtårta För några veckor sedan fyllde jag år. Det har blivit en tradition att dottern Isabella gör tårtan, så denna gjorde vi tillsammans. En riktig chokladbomb till tårta blev det med chokladbottnar, jordbuggsfyllning. spacklad med...

Av Cecilia - 17 mars 2016 22:13


Påskbak! Nu börjar påsken 2016 närma sig. Här är lite tips och inspiration om ni vill fixa lite goa och roliga godsaker till påskhelgen. Recepten finns sedan tidigare inlagda, sök på påsk. ...

Presentation


Hej och välkomna till min blogg!

Här lägger jag upp mina allra bästa recept på godsaker jag tycker om!
Har just nu börjat att göra tårtor och det är en helt ny värld som öppnat sig så jag har massor att lära!

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Gästbok

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Arkiv

Bloggar jag följder

Matbloggstoppen
”Sockerrus”
Instagram

Ovido - Quiz & Flashcards