Cilla bakar

Direktlänk till inlägg 7 januari 2012

Rosenbröd

Av Cecilia - 7 januari 2012 11:57

Rosenbröd

& bullar

 

 

Nu efter allt julbakande kände jag för

att göra lite bröd och bullar.


Det blev det klassiska rosenbrödet.


Brukade baka dessa med min mamma

när jag var liten. Enkelt och gott!

Godast är de ju när det är nybakat såklart,

men är perfekt att frysa in och värma några frallor i ugnen!

Det räcker egentligen att bara njuta av en varm fralla,

för det måste de vara, varma,

med smör på...mmmmm....  

Men en klick av favoritmarmeladen och en bit ost funkar lika bra.

Bröden är godast att rosta tycker jag!

Gör dubbel sats när du ändå håller på!




Ingredienser

 

50g smör

5dl mjölk

50j jäst (torrjäst)

1tsk salt

1msk socker

ca 12dl vetemjöl


ägg till pensling

Vallmofrön


Gör såhär

 

1. Smält matfettet i en kastrull. Häll  mjölken och värm till 37grader. (fingervarmt)

2. Blanda ner jästen, det mesta av mjölet, salt samt socker i en bunke.

3. Häll i mjölkblandningen och arbeta degen smidig tills den släpper

degbunkens kanter. Häll i mer mjöl efter hand.

4. Jäs degen under bakduk i ca 30min.

5. Gör antingen bröd eller bullar:

Bröd: Dela degen i två delar. Forma till avlånga bröd.

Lägg på en plåt och låt jäsa ytterligare 30min.

Bullar: Forma små runda bullar av degen.

Lägg dom på en plåt. Låt jäsa ytterligare 30min.

6. När de har jäst klart klipp några kryss i toppen av varje bröd/bulle.

Pensla med ägg och strö på vallmofrön.

7. Grädda mitt i ugnen ca 10min på 225grader.


Njut!

  


     

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cecilia - 21 juli 2016 22:39


Nutellakladdkaka Kladdkaka är bland det godaste som finns faktiskt. Och man kan variera dom i oändlighet med olika smaksättningar. Och så är de så enkla och snabba att svänga ihop. Ett tips är ändå att röra ihop en kaka dagen innan sen ha den i...

Av Cecilia - 24 maj 2016 16:51


Nyttiga Hasselnötsbollar   Ferrero Rocher Här kommer en till liten nyttigare godsak att baka. Som en nyttigare variant av Ferrero Rocher kan man säga. Och jättegoda såklart!   Ingredienser   2dl hasselnötter (gärna utan...

Av Cecilia - 24 maj 2016 16:09


Nyttiga Snickers Jag ääälskar snickersrutor man gör själv hemma. Men tror nästan jag tycker denna versionen är snäppet godare faktiskt. Och att de är nyttiga med bra fetter och mineraler, samt smakar som snickers kan ju inte bli bättre...

Av Cecilia - 24 maj 2016 15:59


Chokladtårta För några veckor sedan fyllde jag år. Det har blivit en tradition att dottern Isabella gör tårtan, så denna gjorde vi tillsammans. En riktig chokladbomb till tårta blev det med chokladbottnar, jordbuggsfyllning. spacklad med...

Av Cecilia - 17 mars 2016 22:13


Påskbak! Nu börjar påsken 2016 närma sig. Här är lite tips och inspiration om ni vill fixa lite goa och roliga godsaker till påskhelgen. Recepten finns sedan tidigare inlagda, sök på påsk. ...

Presentation


Hej och välkomna till min blogg!

Här lägger jag upp mina allra bästa recept på godsaker jag tycker om!
Har just nu börjat att göra tårtor och det är en helt ny värld som öppnat sig så jag har massor att lära!

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Gästbok

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Arkiv

Bloggar jag följder

Matbloggstoppen
”Sockerrus”
Instagram

Ovido - Quiz & Flashcards