Direktlänk till inlägg 8 maj 2015
Kesobullar
med fullkorn och chiafrön
Igår var det ett riktigt tråkigt väder med blåst och regn.
Och tittade väl solen fram och man snabbt börjat klä på sig själv
och barnen hann man inte längre än till trappan innan de
mörka molnen med mera regn kom igen.
Så det fick bli en bakdag istället. Vi behövde lite bra mellis till barnen att ha i frysen så vi gjorde goda bullar, kringlor eller ja, valfria former blev det.
Dessa innehåller nyttigheter som fullkorn, keso och chiafrön. Roliga att göra för barnen och de kunde inte få nog av dom!
Recept
50g jäst
5dl mjölk
50g smör
1tsk salt
1msk socker
4msk chiafrön
200g keso
7dl mjöl fullkorn
8dl vetemjöl special
1 till pensling
Gör såhär
1. Smält smöret och tillsätt sedan mjölken.
Låt det bli fingervarmt, 37grader.
2. Smula ner jästen i en bunke eller assistent.
3. Häll ner degspadet och rör tills jästen löses upp.
4. Tillsätt satl, socker, keso och det mesta av mjölet.
Arbeta degen smidig och låt sedan jäsa ca 40min.
Till dubbel storlek.
5. Ta upp degen och knåda den smidig med lite mjöl.
6. Dela upp ca 25st lika stora bitar och forma till bullar,
kringlor eller valfria former.
Lägg på bakplåtsklädda plåtar och låt jäsa ca 30min.
Sätt ugnen på 250grader.
7. Pensla med ägg och grädda mitt i ugnen 8-10min.