Alla inlägg under januari 2015
Raw Chokladmousse
med avokado
Januari ses oftast som en hälsomånad, man är lite trött på
all tung mat och alltför mycket sött efter alla helgerna.
Och kanske behöver man hålla igen lite på det söta.
Men det går ju självklart att unna sig gott ändå!
Här kommer en riktigt god chokladmousse utan socker.
Den slänger man ihop på ett kick!
Jag fick tom min man att äta denna, och han åt upp allt !
(Och tycker man inte om avokodo så märks den inte.)
Ingredienser
2-3port (4små)
AIK-tårta
I veckan blev det en AIK-tårta beställd till ett födelsedagsfirande.
Den innehöll chokladbottnar, chokladmousse och vaniljkräm.
Den var spacklad med chokladsmörkräm och täckt och dekorerad i marsipan.
Supergod och läcker var betyget och det tackar jag för, så skoj!!
Daimpannacotta
Pannacotta är alltid gott, och detta är inget undantag!
Daimpannacotta helt enkelt, lika gott som det låter!!
Ingredienser
6port.
5dl vispgrädde
1vaniljstång eller 0,5tsk vaniljpulver
2,5st gelatinblad
250g Daim mjölkchoklad
Garnering
1 dubbeldaim
2dl vispgrädde
Gör så här:
1.Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5minuter.
2. Koka upp grädden på svag värme, skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna, låt både frön & stång sjuda i några minuter med grädden.
Alt. använd vaniljpulver.
3. Ta upp vaniljstången och grovhacka chokladen och häll i under omrörning
till allt har smält.
4. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och vispa under ett par minuter.
Smeten ska bli slät och allt ska ha blandats ordentligt.
5. Häll upp i serveringsglas och ställ kallt i kylskåp minst 4 timmar innan servering.
6. Toppa med en klick vispad grädde och grovhackad daim.