Direktlänk till inlägg 15 december 2014
Apelsincheesecake
med pepparkakssmul och kolasås
Här är en riktigt god och lätt dessert att göra
nu i juletider. Passar perfekt till en julaftonsdessert.
Jag använde Pampas deli dulce de leche för tycker den är god,
men man kan ju givetvis köpa vanlig karameliserad mjölk också.
Mmmmm!
Ingredienser
4-6 port.
1burk dulce de leche ( Pampas deli)
2dl vispgrädde + 2msk
200g philadelphia
1dl socker
2st äggulor
2st äggvitor
ca 10st pepparkakor.
1 apelsin, rivet skal.
2st gelatinblad.
2tsk vaniljsocker
Garnera med några små fudgekolor
Gör såhär
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5min.
2. Vispa grädden.
3. Vispa philadelphia, vaniljsocker, socker, och äggulor.
4. Vispa äggvitorna till fast skum med rena vispar i en annan bunke.
5. Ta upp gelatinet och smält i en kastrull eller i mikro på svag värme.
6. Blanda gelatinet med ostsmeten, rör i den vispade grädden, äggvitan och det rivna apelsinskalet.
7. Mixa pepparkakorna till fint smul.
8. Blanda dulce de leche med 2msk vispgrädde (ovispad )
9. Ta fina glas eller en större skål och varva apelsinsmeten med pepparkakssmulet och kolasåsen.
10. Låt stå i kylen minst två timmar.
11. Garnerade med några fudgekolor.