Direktlänk till inlägg 13 november 2014
Hasselnötstoppar
Klassiska små gulliga hasselnötstoppar!
Jag gjorde dom lite nyttigare genom att använda stevia sötströ
istället för vanligt socker.
Älskar dom, försvinnande goda!!
Ingredienser
ca15st
50g smör
200g hasselnötter
0,5dl sötströ eller 1dl strösocker
1ägg
Hasselnötter till garnering
100g mörk choklad
Gör såhär
1. Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret.
2. Mixa hasselnötterna till ett fint pulver i matberedare.
3. Blanda nötterna med smör, sötströ/strösocker och ägg.
4. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper,
och sätt sedan en hasselnöt i varje kaka.
5. Grädda kakorna till gyllene färg i mitten av ugnen cirka 10-15min.
Låt svalna på plåten.
6. Smält chokladen över vattenbad och doppa undersidan
på kakorna i chokladen. Låt stelna i kylen.
Om man vill göra dom ännu lyxigare ringla ytterligare
lite mörk choklad över dom.