Cilla bakar

Direktlänk till inlägg 6 september 2014

Bästa Kladdkakan i långpanna

Av Cecilia - 6 september 2014 17:10


Bästa

kladdkakan i långpanna

- med nutellatopping och vaniljgrädde

 

 

 


För någon helg sedan hade vi stort barnkalas

för våra två små augustibarn som fyllde fyra resp. två år.

Det blev ett fikakalas med tårta, bullar, kakor samt frukt.

Tårtan skulle ju såklart efter önskemål från barnen se lite olika ut.

Så såhär fick det bli; en tårta fast en flicksida och en killsida med

deras stora intressen som dekorationer - maskiner och blommor & fjärilar.

Själva tårtan är en kladdig godsak. Kladdkaka med kolamousse,

marängtäcke samt nutellamoussetopping på ena sidan och

rosa vaniljgrädde på den andra.

Kladdig kladdkaka funkar ju alltd Mmmmmm!!

 

 

 

Ingredienser

 

Kladdkaka
8st ägg

10dl socker

6tsk vaniljsocker

1krm salt

3dl kakao

6dl mjöl

400g smält smör



Kolamousse

3dl vispgrädde

1 burk karemeliserad mjölk (con de leche - kolasås)

 

Maräng


2,5dl socker

5st äggvitor

 

Nutellamousse

3dl vispgrädde

ca 5msk nutella

 

Rosa vaniljgrädde

3dl vispgrädde

4tsk vaniljsocker

några droppar röd karamellfärg

 

 

Dekorationer

Pollygodis

krossade digestivekex

kinapuffar

ätbara fjärilar

sockerblommor

 

 

Gör såhär

 


1. Blanda alla ingredienser till kladdkakan i nämnd ordning.

2.Häll smeten i en bakplåtsklädd långpanna

3.Grädda mitt i ugnen på 175grader 25-30min.

Prova med en sticka, kakan ska vara kladdig i mitten.

2. Gör under tiden marängen - vispa äggvitorna med

hälften av sockret till ett fast skum. Vispa sedan ner resten av sockret.

Bred ut marängen på bakplåtspapper i en långpanna.

3. Grädda marängen i nedre delen av ugnen ca 35minuter.

Låt svalna.

4. Kolamousse - vispa grädden och blanda i den karameliserade mjölken.

5. Bred ut kolamoussen över den svalnade kladdkakan.

6. Lägg sedan på marängbotten.

7. Gör nutellatoppingen - blanda vispad grädde med nutella.

Bred på halva tårtan.

8. Vispa grädde med vaniljsocker och lite karamellfärg.

Bred ut på andra halvan av tårtan.

9. Dekorera valfritt!

 

 

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cecilia - 21 juli 2016 22:39


Nutellakladdkaka Kladdkaka är bland det godaste som finns faktiskt. Och man kan variera dom i oändlighet med olika smaksättningar. Och så är de så enkla och snabba att svänga ihop. Ett tips är ändå att röra ihop en kaka dagen innan sen ha den i...

Av Cecilia - 24 maj 2016 16:51


Nyttiga Hasselnötsbollar   Ferrero Rocher Här kommer en till liten nyttigare godsak att baka. Som en nyttigare variant av Ferrero Rocher kan man säga. Och jättegoda såklart!   Ingredienser   2dl hasselnötter (gärna utan...

Av Cecilia - 24 maj 2016 16:09


Nyttiga Snickers Jag ääälskar snickersrutor man gör själv hemma. Men tror nästan jag tycker denna versionen är snäppet godare faktiskt. Och att de är nyttiga med bra fetter och mineraler, samt smakar som snickers kan ju inte bli bättre...

Av Cecilia - 24 maj 2016 15:59


Chokladtårta För några veckor sedan fyllde jag år. Det har blivit en tradition att dottern Isabella gör tårtan, så denna gjorde vi tillsammans. En riktig chokladbomb till tårta blev det med chokladbottnar, jordbuggsfyllning. spacklad med...

Av Cecilia - 17 mars 2016 22:13


Påskbak! Nu börjar påsken 2016 närma sig. Här är lite tips och inspiration om ni vill fixa lite goa och roliga godsaker till påskhelgen. Recepten finns sedan tidigare inlagda, sök på påsk. ...

Presentation


Hej och välkomna till min blogg!

Här lägger jag upp mina allra bästa recept på godsaker jag tycker om!
Har just nu börjat att göra tårtor och det är en helt ny värld som öppnat sig så jag har massor att lära!

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Gästbok

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Arkiv

Bloggar jag följder

Matbloggstoppen
”Sockerrus”
Instagram

Ovido - Quiz & Flashcards