Direktlänk till inlägg 6 september 2014
Bästa
kladdkakan i långpanna
- med nutellatopping och vaniljgrädde
För någon helg sedan hade vi stort barnkalas
för våra två små augustibarn som fyllde fyra resp. två år.
Det blev ett fikakalas med tårta, bullar, kakor samt frukt.
Tårtan skulle ju såklart efter önskemål från barnen se lite olika ut.
Så såhär fick det bli; en tårta fast en flicksida och en killsida med
deras stora intressen som dekorationer - maskiner och blommor & fjärilar.
Själva tårtan är en kladdig godsak. Kladdkaka med kolamousse,
marängtäcke samt nutellamoussetopping på ena sidan och
rosa vaniljgrädde på den andra.
Kladdig kladdkaka funkar ju alltd Mmmmmm!!
Ingredienser
Kladdkaka
8st ägg
10dl socker
6tsk vaniljsocker
1krm salt
3dl kakao
6dl mjöl
400g smält smör
Kolamousse
3dl vispgrädde
1 burk karemeliserad mjölk (con de leche - kolasås)
Maräng
2,5dl socker
5st äggvitor
Nutellamousse
3dl vispgrädde
ca 5msk nutella
Rosa vaniljgrädde
3dl vispgrädde
4tsk vaniljsocker
några droppar röd karamellfärg
Dekorationer
Pollygodis
krossade digestivekex
kinapuffar
ätbara fjärilar
sockerblommor
Gör såhär
1. Blanda alla ingredienser till kladdkakan i nämnd ordning.
2.Häll smeten i en bakplåtsklädd långpanna
3.Grädda mitt i ugnen på 175grader 25-30min.
Prova med en sticka, kakan ska vara kladdig i mitten.
2. Gör under tiden marängen - vispa äggvitorna med
hälften av sockret till ett fast skum. Vispa sedan ner resten av sockret.
Bred ut marängen på bakplåtspapper i en långpanna.
3. Grädda marängen i nedre delen av ugnen ca 35minuter.
Låt svalna.
4. Kolamousse - vispa grädden och blanda i den karameliserade mjölken.
5. Bred ut kolamoussen över den svalnade kladdkakan.
6. Lägg sedan på marängbotten.
7. Gör nutellatoppingen - blanda vispad grädde med nutella.
Bred på halva tårtan.
8. Vispa grädde med vaniljsocker och lite karamellfärg.
Bred ut på andra halvan av tårtan.
9. Dekorera valfritt!