Direktlänk till inlägg 1 juni 2014
Cillas smarriga
Rabarberrutor
med vit choklad
Ok, har ni inte tröttnat på rabarber än, och
kanske har massa kvar så kanske dessa kan vara något?
Jättegoda rabarberrutor med en touch av vit choklad.
Som sagt, rabarber och vit choklad gifter sig alldeles finfint tillsammans.
Superenkla att göra, blir många i långpanna och kan frysas in!
Ingredienser
Botten
7dl mjöl
3tsk bakpulver
3tsk vaniljsocker
2st ägg
4dl socker
3dl mjölk
50g smält smör
Fyllning
500-600g rabarber
100g hyvlad/riven vit choklad
Smultopping
1dl socker
3dl mjöl
150g smör
2,5dl havregryn
2msk vaniljsocker
2tsk bakpulver
Gör såhär
1. Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
2. Blanda ägg och socker i en ny bunke.
Rör ner mjölk och det smälta smöret.
3. Rör samman mjölblandningen med äggblandningen.
4. Ansa och skär rabarbern i ca 2cm stora bitar.
5. Klä en långpanna 30*40cm med bakplåtspapper.
Häll smeten i formen och tryck ner rabarberbitarna.
6. Riv eller hyvla den vita chokladen och strö över smeten.
7. Till smultoppingen, blanda ner alla ingredienser i en bunke.
Arbeta med händerna till en gryning massa.
8. Strö över toppingen över smeten i långpannan.
9. Grädda mitt i ugnen ca 25min.
Den ska ha fått en svag gyllene färg när den är klar.
10. Servera som dom är eller tillsammans med lite vanlijsås.