Direktlänk till inlägg 26 januari 2014
Kladdkaka med
nutellafrosting
Fikabesök och lekdejt för barnen kom över idag och hälsade på.
Blev bla denna kaka, enkelt men gott!
Kladdkaka med nutellafrosting
Ingredienser
Kaka:
100g smör
2st ägg
3dl socker
1,5dl mjöl
4msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
2tsk bakpulver
Nutella frosting:
150 g smält Mörk choklad
250 g Rumstemperat smör
2,5dl florsocker
1msk Vaniljsocker
1/4 tsk salt
1dl nutella
1. Kakan: smöra och bröa en springform, gärna med kokos.
2. Smält smöret
3. Vispa ihop ägg och socker lätt och rör ner det smälta smöret
4. Blanda ner mjölet med kakao, vaniljsocker och bakpulver.
5.Sikta ner i äggblandningen och rör ihop till en smet.
6.Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 150grader ca 20-25min.
Den skall vara kladdig i mitten.
7.Nutella frosting: Hacka chokladen och smält försiktigt i mikron eller över ett vattenbad.
8.Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och salt vit och fluffigt.
9.Vispa i nutella och den smälta mörka chokladen, vispa väl.
Är frostingen lite lös kan du stoppa in den i kylen 10 minuter.