Cilla bakar

Direktlänk till inlägg 17 oktober 2013

Vit chokladmousse & röda bär i chokladskål

Av Cecilia - 17 oktober 2013 21:23

Vit chokladmousse &

röda bär

i chokladskål



Gjorde en dessert bestående av några av mina favoriter -

vit chokladmousse, bär och mörk choklad.

Moussen och bären fick bli liggandes i en skål

av choklad. Väldigt gott  

Tänkte jag skulle visa hur jag gjorde chokladskålen.

Lite pilligt och tar en stund men inte så svårt.

Sedan kan man ju fylla skålen med precis vad man vill -

valfri mousse, glass, maränger, frukt&bär, chokladsås....





 




Ingredienser

4port


Vit chokladmousse

4dl vispgrädde

150g vit choklad


Chokladskål

250g mörk choklad

(annan choklad funkar också bra om man vill såklart)

4st ballonger ( ha gärna någon i reserv)


Valfria bär - jordgubbar, hallon,

blåbär, physalis...






 



Gör såhär


1. Vit chokladmousse: Värm grädden på svag värme i en kastrull.

2. Hacka chokladen och låt smälta med i grädden.

Får ej koka!

3 Låt stå kallt minst 6 timmar, gärna över natten.

4. Vispa sedan upp med elvisp.

5. Chokladskål: Smält chokladen över vattenbad.

6. Blås upp ballongerna i rätt små storlekar, så att skålarna inte blir för stora.

7.Ta fram en plåt med bakplåtspapper. 

Klicka ut lite choklad på bakplåtspappret som ballongen kan "stå på".

Det behövs lite extra choklad i botten så att skålen

kan stå bra sedan.

8. Pensla ballongerna på undersidan så att det blir

en lagom storlek på den framtida skålen. (se bild)

Låt stelna.

9. Gör om detta två gånger till.

10. När du har penslat choklad på i tre omgångar och den

har fått stelna till, stick försiktigt håll på ballongen så att luften

sakta pyser ut. Ballongen kommer släppa skålens kanter

nästan av sig själv allt eftersom luften går ur.

11. Tag försiktigt ur ballongen ur chokladskålen.

12. Fyll skålen med mousse och bär.



Tips! - Ha gärna några ballonger i reserv då det är lätt hänt

att de spricker av värmen från chokladen när man börjar

pensla dom. Och försök inte ens att doppa ballongen

i vattenbadet, det säger PANG, den spricker direkt och det hamnar choklad överallt -

tro mig, jag har provat..flera gånger  




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cecilia - 21 juli 2016 22:39


Nutellakladdkaka Kladdkaka är bland det godaste som finns faktiskt. Och man kan variera dom i oändlighet med olika smaksättningar. Och så är de så enkla och snabba att svänga ihop. Ett tips är ändå att röra ihop en kaka dagen innan sen ha den i...

Av Cecilia - 24 maj 2016 16:51


Nyttiga Hasselnötsbollar   Ferrero Rocher Här kommer en till liten nyttigare godsak att baka. Som en nyttigare variant av Ferrero Rocher kan man säga. Och jättegoda såklart!   Ingredienser   2dl hasselnötter (gärna utan...

Av Cecilia - 24 maj 2016 16:09


Nyttiga Snickers Jag ääälskar snickersrutor man gör själv hemma. Men tror nästan jag tycker denna versionen är snäppet godare faktiskt. Och att de är nyttiga med bra fetter och mineraler, samt smakar som snickers kan ju inte bli bättre...

Av Cecilia - 24 maj 2016 15:59


Chokladtårta För några veckor sedan fyllde jag år. Det har blivit en tradition att dottern Isabella gör tårtan, så denna gjorde vi tillsammans. En riktig chokladbomb till tårta blev det med chokladbottnar, jordbuggsfyllning. spacklad med...

Av Cecilia - 17 mars 2016 22:13


Påskbak! Nu börjar påsken 2016 närma sig. Här är lite tips och inspiration om ni vill fixa lite goa och roliga godsaker till påskhelgen. Recepten finns sedan tidigare inlagda, sök på påsk. ...

Presentation


Hej och välkomna till min blogg!

Här lägger jag upp mina allra bästa recept på godsaker jag tycker om!
Har just nu börjat att göra tårtor och det är en helt ny värld som öppnat sig så jag har massor att lära!

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Gästbok

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Arkiv

Bloggar jag följder

Matbloggstoppen
”Sockerrus”
Instagram

Ovido - Quiz & Flashcards