Cilla bakar

Direktlänk till inlägg 26 maj 2013

Cillas mumsiga Rabarber & hallonsmulpaj

Av Cecilia - 26 maj 2013 21:38

Cillas mumsiga

Rabarber & hallonsmulpaj




Nu har rabarberna äntligen kommit!

Och en klassiker att göra då är såklart rabarberpaj.

Har tyvärr inga egna rabarber (ännu) men snälla grannar har gott

om det så fick låna några!

Hallon använder jag mig också av, samt en tjock smultopping över.

Smuldegen jag gör innehåller bla vit choklad som gifter sig

väldigt bra med just rabarber och hallon.

Denna pajen gick åt som smör. Vi var bara fyra personer men det

blev inte mycket kvar...såå gott  

Nu har jag dock inte 100% koll på hur mycket av alla

ingredienser jag använde så detta är ca mått.

Det viktigaste är att smaka av smuldegen.

När man tycker om den, då är den bra  

Servera med vaniljsås eller glass såklart!





 



Ingredienser


400g rabarber

2dl hallon - frysta går bra

2msk potatismjöl

1dl strösocker


Smuldeg

150g smör

1,5dl vetemjöl

3dl havregryn

2msk strösocker

2msk muscovadosocker

0,5dl sirap

2tsk vaniljsocker

1,5tsk bakpulver

100g vit choklad - 50g riven, 50g grovhackad



Gör såhär



1. Skala och skiva rabarberba i ca 1cm tjocka bitar.

2. Blanda rabarber och hallon med potatismjöl och socker

i en bunke.

3. Häll över blandningnen i en form.

4. Blanda all ingredienserna till smuldegen i en bunke.

Det ska bli smulor av degen så nyp ihop smöret

med de torra ingredienserna.

Smaka av!

5. Strö över smuldegen över rabarber-och hallonblandningen.

Det ska täcka bären ordentligt med ett lite tjockare lager.

6. Grädda mitt i ugnen, 200grader 20-30min.

7. Servera ihop med vaniljsås eller glass, eller båda!


Njut!



 


Det var inte mycket kvar av pajen, tur det fanns en bit kvar

så jag fick en bild iaf  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cecilia - 21 juli 2016 22:39


Nutellakladdkaka Kladdkaka är bland det godaste som finns faktiskt. Och man kan variera dom i oändlighet med olika smaksättningar. Och så är de så enkla och snabba att svänga ihop. Ett tips är ändå att röra ihop en kaka dagen innan sen ha den i...

Av Cecilia - 24 maj 2016 16:51


Nyttiga Hasselnötsbollar   Ferrero Rocher Här kommer en till liten nyttigare godsak att baka. Som en nyttigare variant av Ferrero Rocher kan man säga. Och jättegoda såklart!   Ingredienser   2dl hasselnötter (gärna utan...

Av Cecilia - 24 maj 2016 16:09


Nyttiga Snickers Jag ääälskar snickersrutor man gör själv hemma. Men tror nästan jag tycker denna versionen är snäppet godare faktiskt. Och att de är nyttiga med bra fetter och mineraler, samt smakar som snickers kan ju inte bli bättre...

Av Cecilia - 24 maj 2016 15:59


Chokladtårta För några veckor sedan fyllde jag år. Det har blivit en tradition att dottern Isabella gör tårtan, så denna gjorde vi tillsammans. En riktig chokladbomb till tårta blev det med chokladbottnar, jordbuggsfyllning. spacklad med...

Av Cecilia - 17 mars 2016 22:13


Påskbak! Nu börjar påsken 2016 närma sig. Här är lite tips och inspiration om ni vill fixa lite goa och roliga godsaker till påskhelgen. Recepten finns sedan tidigare inlagda, sök på påsk. ...

Presentation


Hej och välkomna till min blogg!

Här lägger jag upp mina allra bästa recept på godsaker jag tycker om!
Har just nu börjat att göra tårtor och det är en helt ny värld som öppnat sig så jag har massor att lära!

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Gästbok

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Arkiv

Bloggar jag följder

Matbloggstoppen
”Sockerrus”
Instagram

Ovido - Quiz & Flashcards