Direktlänk till inlägg 26 maj 2013
Cillas mumsiga
Rabarber & hallonsmulpaj
Nu har rabarberna äntligen kommit!
Och en klassiker att göra då är såklart rabarberpaj.
Har tyvärr inga egna rabarber (ännu) men snälla grannar har gott
om det så fick låna några!
Hallon använder jag mig också av, samt en tjock smultopping över.
Smuldegen jag gör innehåller bla vit choklad som gifter sig
väldigt bra med just rabarber och hallon.
Denna pajen gick åt som smör. Vi var bara fyra personer men det
blev inte mycket kvar...såå gott
Nu har jag dock inte 100% koll på hur mycket av alla
ingredienser jag använde så detta är ca mått.
Det viktigaste är att smaka av smuldegen.
När man tycker om den, då är den bra
Servera med vaniljsås eller glass såklart!
Ingredienser
400g rabarber
2dl hallon - frysta går bra
2msk potatismjöl
1dl strösocker
Smuldeg
150g smör
1,5dl vetemjöl
3dl havregryn
2msk strösocker
2msk muscovadosocker
0,5dl sirap
2tsk vaniljsocker
1,5tsk bakpulver
100g vit choklad - 50g riven, 50g grovhackad
Gör såhär
1. Skala och skiva rabarberba i ca 1cm tjocka bitar.
2. Blanda rabarber och hallon med potatismjöl och socker
i en bunke.
3. Häll över blandningnen i en form.
4. Blanda all ingredienserna till smuldegen i en bunke.
Det ska bli smulor av degen så nyp ihop smöret
med de torra ingredienserna.
Smaka av!
5. Strö över smuldegen över rabarber-och hallonblandningen.
Det ska täcka bären ordentligt med ett lite tjockare lager.
6. Grädda mitt i ugnen, 200grader 20-30min.
7. Servera ihop med vaniljsås eller glass, eller båda!
Njut!
Det var inte mycket kvar av pajen, tur det fanns en bit kvar
så jag fick en bild iaf