Cilla bakar

Direktlänk till inlägg 7 oktober 2012

Bröllopsinspirerad födelsedagstårta

Av Cecilia - 7 oktober 2012 20:58

Bröllopsinspirerad

födelsedagstårta




I helgen hade jag en beställning på en födelsedagstårta.

Det var till en kille som skulle fylla åtta år.

Hans önskemål var att det skulle vara en bröllopstårta med en våning.

Det blev bara positiva reaktioner vilket gör en glad  

Tårtan består av två delar;

understa tårtdelen har fyra bottnar och fyllningarna består av:

vaniljmousse

jordgubbsmousse

geishamousse

den andra våningen består av tre bottnar och fyllningar:

vaniljmousse

ahlgrens bilarmousse

Tårtan är spacklad med vit vhokladsmörkräm

Täckt med suparpaste.

Borderna är av sugarpaste

Blommorna består av marsipan

På toppen i kronan finns det geishachoklad samt Ahlgrens bilar


 



Ingredienser


'Tårtbottnar

5 ägg
3dl strösocker
1,5dl vetemjöl
1,5dl potatismjöl
2,5tsk bakpulver


Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver.

Blanda ner i äggsmeten försiktigt. 

Mjöla en rund form, 24cm diameter.

Häll i smeten och grädda i 175grader ca 30min.

Skär den i tre delar.


Gör två stycken.

Totalt sett blir det sex bottnar som behövs

till de två tårtorna.

Vaniljmousse

2 dl Kesella vanilj
2 dl färdig marsankräm
1/2 dl socker
1 /2 tsk vaniljpulver
2 hårt vispad grädde



Gör vaniljkräm som det står på förpackningen.
Rör ihop kesella vanilj, vaniljkrämen, socker och vaniljpulver.
Vispa grädden hårt och vänd ner den i vaniljsmeten.

Låt stå i kyl över natten.


Jordgubbsmousse

Gör en sats av vaniljmoussen.

Mosa jordgubbar, frysta eller färska, ca 3dl.

Vispa ihop jordgubbarna med moussen.

Låt stå i kyl över natten



Geishamousse

2dl vispgrädde

ca 15 bitar geisha


Värm grädden i en kastrull på svag värme (inte koka)

Smält med geishachokladen och blanda väl.

Låt stå kallt, helst över natten i kyl.

Vispa upp till ett fluff.



Ahlgrens bilar mousse

2dl vispgrädde

50g ahlgrens bilar


Värm grädden i en kastrull på svag värme (inte koka)

Smält med ahlgrens bilar och blanda väl.

Låt stå kallt, helst över natten i kyl.

Vispa upp till ett fluff.



Vit chokladsmörkräm

200g philadelphiaost

100g rumsvarmt smör

5dl florsocker

200g vit choklad


Smält chokladen i en skål över vattenbad,

låt svalna någon minut.

Vispa ihop philadelphia, florsocker, vaniljpulver och smör

med elvisp till en slät kräm.

Tillsätt chokladen och vispa fluffigt,




Sen är det bara till att sätta ihop tårtan

och dekorera  



   


 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cecilia - 21 juli 2016 22:39


Nutellakladdkaka Kladdkaka är bland det godaste som finns faktiskt. Och man kan variera dom i oändlighet med olika smaksättningar. Och så är de så enkla och snabba att svänga ihop. Ett tips är ändå att röra ihop en kaka dagen innan sen ha den i...

Av Cecilia - 24 maj 2016 16:51


Nyttiga Hasselnötsbollar   Ferrero Rocher Här kommer en till liten nyttigare godsak att baka. Som en nyttigare variant av Ferrero Rocher kan man säga. Och jättegoda såklart!   Ingredienser   2dl hasselnötter (gärna utan...

Av Cecilia - 24 maj 2016 16:09


Nyttiga Snickers Jag ääälskar snickersrutor man gör själv hemma. Men tror nästan jag tycker denna versionen är snäppet godare faktiskt. Och att de är nyttiga med bra fetter och mineraler, samt smakar som snickers kan ju inte bli bättre...

Av Cecilia - 24 maj 2016 15:59


Chokladtårta För några veckor sedan fyllde jag år. Det har blivit en tradition att dottern Isabella gör tårtan, så denna gjorde vi tillsammans. En riktig chokladbomb till tårta blev det med chokladbottnar, jordbuggsfyllning. spacklad med...

Av Cecilia - 17 mars 2016 22:13


Påskbak! Nu börjar påsken 2016 närma sig. Här är lite tips och inspiration om ni vill fixa lite goa och roliga godsaker till påskhelgen. Recepten finns sedan tidigare inlagda, sök på påsk. ...

Presentation


Hej och välkomna till min blogg!

Här lägger jag upp mina allra bästa recept på godsaker jag tycker om!
Har just nu börjat att göra tårtor och det är en helt ny värld som öppnat sig så jag har massor att lära!

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Gästbok

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Arkiv

Bloggar jag följder

Matbloggstoppen
”Sockerrus”
Instagram

Ovido - Quiz & Flashcards