Direktlänk till inlägg 1 oktober 2012
Blåbärsbiskvier
Små underbart läcka godsaker!
Biskvier fyllda med blåbärskräm istället
för den klassiska chokladen.
Lite pilligt kanske men inget svårt!
Fast mina blev inte de vackraset precis..
Ingredisener
ca 20st
Bottnar
250g mandelmassa
2st äggvitor
1,5 dl strösocker
Blåbärssmörkräm
200g rumsvarmt smör
100g philadelphiaost
3dl florsocker
3tsk vaniljpulver (vanilksocker funkar också)
3st rumsvarma äggulor
2dl tinade avrunna blåbär
Topping
ca 300g mörk choklad
Gör såhär
1. Sätt ugnen på 180grader.
Riv mandelmassan och blanda med äggvitorna och sockret.
Ställ blandningen kallt i kylen ca 20min.
Blandingen skall vara fast i konsistensen innan man klickar ut den.
2. Spritsa eller klicka ut 20 rundlar på en bakplåt med
bakplåtspapper. Grädda bottnarna mitt i ugnen tills de är
gyllene i färgen, ca 12min. Låt svalna helt.
3. Gör smörkrämen under tiden.
Ha alla ingredienserna rumsvarma annars skär sig krämen!
Rör ihop alla ingredienserna för hand till en jämn smet.
Det kan ta en liten stund men bara fortsätt röra försiktigt.
Är den för lös tillsätt lite mera florsocker. Ställ gärna in den en stund
i kylen innan de ska bres på bottnarna.
4. Fördela smörkrämen på den platta sidan av biskvin
i form av en liten topp. Ställ åt sidan i kylen tills smörkrämen stelnat till.
5. Smält under tiden chokladen över vattenbad och doppa sedan
försiktigt biskvierna så att de täcks av chokalden.
Låt de stelna och förvara dom kallt.