Direktlänk till inlägg 2 juli 2012
Vit
Chokladcheesecake
En annan sommrig tårta, som jag gjorde till min dotterns
inflyttningskalas i lekstugan var denna smarriga
cheesecake med vit choklad i. (kommer från Kalasgott)
Egentligen tycker jag bäst om frysta cheesecakes och gör helst sådana,
men denna blev himla god speciellt med massor av blandade sommarbär på toppen!!
Ingredienser
Botten:
150g smör
300g digestivekex (ca 20st)
Fyllning:
600g philladelphiaost
1dl socker
2dl créme fraiche
3st ägg
250g vit choklad
Massor av dina favoritbär!
Jag hade jordgubbar, hallon, körsbär och vindruvor på denna.
Gör såhär:
1. Botten: Sätt ugnen på 180grader.
Smält smöret.
2. Mixa kexen till ett fint pulver. Matberedare funkar fint eller i mortel.
3. Rör i det smälta smöret i kexpulvret. Tryck ut kexdegen både i botten
och längs kanterna i en rund bakform med löstagbar kant.
4. Förgrädda i mitten av ugnen ca 10min.
5. Fyllning: Vispa philadelphian och socker poröst.
Rör i créme fraiche.
6. Vispa i äggen ett i taget.
7. Hacka chokladen och smält över vattenbad.
Vispa sedan i den i smeten och blanda väl.
8. Häll fyllningen i den förgräddade kexbotten.
Grädda i nedre delan av ugnen ca 40min på 180grader.
Täck över den med aluminiumfolie om den får för
mycket färg.
9. Låt svalna i kylen över natten och garnera med massa bär
och pudra över lite florsocker.