Direktlänk till inlägg 25 oktober 2011
Min
chokladiga kladdkaka
med hasselnötstopping
En riktig favorit!
Denna har jag gjort många gånger och den är alltid lika uppskattad.
En väldigt chokladig tårta med en underbart god kolatopping.
Gör den gärna dagen innan då den blir bäst så.
Testa!!
Ingredienser
Kaka:
200g smör
200g mörk choklad
4st ägg
2dl socker
2,5dl mjöl
1krm salt
Topping:
75g smör
0,75dl socker
0,75dl ljus sirap
1dl vispgrädde
2msk kakao
2dl hackade hasselnötter
Garnering:
Hasselnötter
Pistagenötter
Gör såhär
1. Sätt ugnen på 200grader. Smörj och bröa en rund bakform.
2. Smält smöret till kakan i en kastrull, bryt ner chokladen och smält försiktigt och blanda väl.
3. Vispa upp ägen lätt tillsammans med sockret och rör ner i chokladsmeten.
4. Blanda mjöl och salt, rör ner i smeten och blanda till en jämn massa.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delan av ugnen ca 15min. Låt svalna.
5. Grovhacka hasselnötterna.
6. Smält smöret till toppingen i en kastrull. Rör ner socker, sirap, vispgrädde och kakao, låt koka upp. Koka under omrörning på medelvärme tills kolan tjocknat. Dra kastrullen från plattan och rör ner hasselnötterna.
7. Bred toppingen i ett jämt lager ovanpå kakan. Garnera med hackade hasselnötter samt pistagenötter.
Servera med vit chokladgrädde eller vaniljglass!