Direktlänk till inlägg 25 oktober 2011
Goa Sega Chokladsnittar
Enkla, härligt goda chokladsnittar!
Goda ljumna med ett glas kall mjölk till. De går också bra att
frysa in. Men gör man det och inte orkar vänta till de har tinat
(vilket min man har erfarenhet av)
är de goda att äta direkt från frysen också
Ingredienser
200g smör
5dl mjöl
2dl socker
4msk kakao
3msk sirap
1tsk vaniljsocker
1tsk bakpulver
Garnering:
vispat ägg
pärlsocker eller vit choklad
Gör såhär
1. Sätt ugnen på 175grader. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
Tärna ner smöret. Rör sedan i sirap medan du bakar till en deg.
2.Dela degen i fyra delar och rulla till längder. Lägg 2st på varje plåt med bakplåtspapper. Platta till dom lite med fingrarna.
3. Pensla längderna med det uppvispade ägget och strö över pärlsocker.
Vill man hellre ha vit choklad ringlar man över det när de är färdigbakade.
4.Sätt in dom i ugnen i 14-18min.
5.Skär dom i fina snittar nästan direkt så är det lättare. Låt svalna.
Mmmm