Direktlänk till inlägg 24 oktober 2011
Cillas mumsiga Äppelmuffins
med smulkrisp
De här äppelmuffinsen är supersmariga! Mjuka äppelbitar inuti med kanelsmak
och härligt krispig yta på toppen, kan inte bli annat än toppen
Att nu på höstkanten få mysa ner sig i den varma soffan och
ha en ljummen muffins som denna att njuta av kan man få
skämma bort sig med nån gång!
Ingredienser
ca 12st
Fyllning
3st äpplen
1msk smör
2msk råsocker eller muscovadosocker
1msk kanel
2tsk vaniljsocker
Smuldeg
50g kallt smör
3msk havregryn
3msk hackade hasselnötter
2msk socker
1msk mjöl
2msk kokos
3tsk vaniljsocker
Muffinssmet
2st ägg
1,5dl socker
100g smör
2dl mjölk
2tsk vaniljsocker
4dl mjöl
2tsk bakpulver
Muffinsformar
Gör såhär
1. Sätt ugnen på 175grader. Kärna ur och skär äpplena i centimeterstora bitar.
2. Stek bitarna i smör och råsocker och pudra över kanel mot slutet.
Ställ åt sidan.
3. Blanda ihop alla ingredienserna till smuldegen och ställ åt sidan.
4. Vispa upp ägg och socker till smeten i en bunke. Smält smöret i en kastrull,
tillsätt mjölken och rör ned i äggblandningen.
5.Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke, vänd ner och rör ihop till
en jämn smet.
6.Ställ muffinsformarna fördelaktigt i en muffinsplåt och fördela smeten i dem.
Lägg på äppelbitarna och toppa med smuldeg.
Grädda i ugnen i ca 20-25min.