Cilla bakar

Senaste inläggen

Av Cecilia - 19 oktober 2014 17:15

Gravidtårta






I helgen gjorde jag en tårta jag velat göra ett tag men inte haft

något tillfälle till. Men nu dök det rätta tillfället upp!

Så detta blev första gången jag fick göra en gravidtårta.

Riktigt skoj var det och fick sådan fantastiskt fin

respons tillbaka. Det är så roligt att kunna göra människor

glada genom något man skapat. Det värmer i hjärtat på en!

Denna tårtan bestod av glutenfria vaniljbottnar, hallonmousse

samt chokladmousse. Spacklad med smörkräm, täckt och dekorerad 

med marsipan och sugarpaste.






 

 



 

Av Cecilia - 16 oktober 2014 15:15

Mugcake

Onyttig vs hälsosammare




Ingen har väl missat fenomenet mugcake?

Genialiskt ju!

Det är som en kladdkaka fast man gör den supersnabbt

i en mugg i mikron. Easy peasy!

Men livsfarligt gott är det!! Rent av bland det bästa som finns faktiskt.

Perfekt när man får riktigt chokladbegär och bara vill

ro ihop något snabbt som attan. Eller behöver en dessert/fika.

Insåg att jag ju inte har lagt upp något recept på detta,

så här kommer två stycken faktiskt.

Den första är den vanliga, farligt goda, dock rätt så

onyttiga mugcaken. Den andra är riktigt god den också, dock

lite hälsosammare som även passar en lchf stil.

Vilken väljer du?

För mig funkar vilken som, speciellt en dag som denna

riktigt regniga och höstiga dag.

Mums säger jag bara!!

  





 





Ingredienser

Vanlig mugcake 2port


3msk smör

3msk vetemjöl

3msk socker

2msk kakao

1tsk vaniljsocker

1 ägg

3msk mjölk




Gör såhär

1.Smält smöret i mikron.

2.Rör ihop alla torra ingredienser och rör i ägget.

3.Tillsätt smöret och mjölken och rör ordentligt till en slät smet.

4.Häll upp i två muggar och sätt i mikron för 30sek-2minuter beroende på

effekt, mugg och vilken konsistens man vill ha.

Ju längre tid, desto torrare/fastare blir det. Jag vill ha den rätt så lös, så jag

kör den på max 50sek på högsta effekt i min mikro.

5. Servera med lite bär och en klick vaniljgrädde eller glass.

 Eller mumsa i dig som den är!





Ingredienser

nyttigare versionen



3msk kakao

2msk hackad mörk choklad

1msk mandelmjöl eller hasselnötsmjöl

2msk honung eller valfri sötning

3msk smält kokosolja

2msk mjölk eller grädde

1 ägg

0,5 tsk vaniljpulver



Gör såhär

1.Blanda de torra ingredienserna i en skål

 2. Blanda sedan ner de blöta ingredienserna.

3. Häll upp i två muggar och micra på full effekt 40sek-1min.

4. Servera med en klick vaniljgrädde.




Tips! En mosad banan är riktigt gott att blanda i.

Eller en klick nutella förhöjer lyxen ytterligare.





Av Cecilia - 15 oktober 2014 12:57

Grova

hålkakor





Fiberrika, grova, saftiga och goda hålkakor

som mättar länge.

Passar utmärkt till frukosten eller som mellis med

något gott pålägg på.



 



Ingredienser

ca 24 st


50g jäst
8dl rumstempererat vatten
3dl fiberhavregryn
2tsk salt
4msk ljus sirap
4msk rapsolja
3dl grovt rågmjöl
ca 10dl rågsikt

3dl grahamsmjöl

3dl lantbrödsmjöl



GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke.

Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp.

Rör ner havregrynen och låt blandningen stå i ca 5 min.

2. Tillsätt sedan salt, sirap, olja och alla mjölsorterna lite i taget.

Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter.

Antingen för hand eller i en assistent.

 3. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1timme.

4. Ta upp degen och knåda igenom den på ett mjölat bakbord.

Dela den i 2 bitar. Sedan i 12 bitar i resp. deg.

Rulla dem till bollar med mjölade händer och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

 Platta till dem till 1–2 cm tjocklek och gör ett hål i mitten, 2–3 centimeter i diameter.

5. Nagga hål på dom på ytan med en potatissticka, och låt dom jäsa ytterligare under bakduk,

ca 40 min. Sätt ugnen på 250 grader.

6. Grädda bröden längst ner i ugnen i 8–10 min. Låt dem svalna på plåten.



Av Cecilia - 15 oktober 2014 12:21

Helathy Apple pie

in a bowl

-

Nyttig

äppelpaj




I dessa äppeltider kan man ju inte få nog av alla

dessa goda äpplen! Och man kan ju göra så mycket gott med dom.

Har redan tipsat om några goda äppelrecept tidigare, bla den

supergoda äppelpajen. Men även om man skulle vilja

kan man ju inte äta äppelpaj varenda dag, eller kan man..?

Jo, det kan man faktiskt allt göra! Dessutom en nyttig sådan,

inget socker och inget gluten. Och framförallt gott såklart!

Denna kan man antingen göra som en paj, eller som jag

gjorde i en skål och hade till frukost.

För detta passar perfekt till frukost, mellis, kvällsfika

eller dessert. Älskar saker man kan göra och passar att

äta nästan närsomhelst.


 


Ingredienser


1portion



1äpple

2msk havregryn (ren, alt fullkorn)

1msk solrosfrön

1,5msk kokosflingor

1msk linfrön

1 nypa salt

1 nypa vaniljpulver

1msk kanel

2tsk honung


Kvarg eller turkisk yoghurt

vaniljpulver



Gör såhär


1. Skala och tärna äpplet.

Lägg i en liten skål.

2. Blanda i övriga ingredienser.

3. Ställ in skålen i mikron 3min på medelvärme.

4. Toppa sedan med vaniljkvarg/yoghurten.




Tips! Vill man göra paj istället ökar man bara på

allting med hur många personer man är.

Lägg allt i en pajform och in i micron, alt ugnen.

Av Cecilia - 30 september 2014 19:30

Fira Kanelbullens Dag!




På lördag den 4:e oktober är det Kanelbullens Dag.

En dag väl värd att fira med en kanelbulle tycker jag.

Här kommer några tips och recept på lite olika

sätt man kan göra. För även om de allra godaste kanelbullarna

är det som har fått jäsa mycket, är fluffiga, saftiga och med en underbart god

fyllning med mycket smak av kanel, är det inte alltid man hinner

stå och göra en sats bullar som måste jäsas flera gånger om och rullas fint.

Så här tipsar jag inte bara om de bästa kanelbullarna, utan också om

kanelbullar som inte behöver jäsas som kanske kan passa bättre?

Eller varför inte göra chokladbullar istället? Eller varför inte

en kanelbullekaka? Alternativen är många så finns säkert

något som passar just Dig!

Så sätt igång och baka bullar och kanelkakor till helgen!

Och glöm inte att ta ett glas iskall mjölk till  






Här hittar ni recept till kanel & vaniljsnurror

http://cillabakar.bloggplatsen.se/2013/06/16/9942280-kanel-vaniljsnurror/


 





Här finns recept på mina lyxiga kanelbullar

http://cillabakar.bloggplatsen.se/2011/10/25/6522404-cillas-lyxiga-kanelbullar/


 






Om man tröttnar på kanel kanske ett par chokladbullar

kan vara nåt istället

http://cillabakar.bloggplatsen.se/2012/10/01/8740631-chokladbullar-med-vanilj/


 





Och orkar ni inte stå och tvinna och rulla kanelbullar

är denna kanelbullekakan perfekt

http://cillabakar.bloggplatsen.se/2013/06/26/9971567-kanelbullekaka/


 



Snabbaste bullarna - Kanelbullar utan jäsning

http://cillabakar.bloggplatsen.se/2014/09/30/10877314-snabba-kanelbullar-utan-jast/


 


Lycka till!

Av Cecilia - 30 september 2014 19:15

Snabba kanelbullar

utan jäst




Här kommer ett recept på de snabbaste

kanelbullarnaman troligtvis kan göra!

Man Kan, göra goda kanelbullar

utan att behöva vänta på att degen ska jäsa.

De blir väldigt goda, dock inte lika god smak som riktiga

jästa bullar men de har allt gått åt lika raskt för det!

(speciellt av min man som snabbt gjorde att förrådet i frysen blev tomt!)

Så har ni ont om tid, eller inte vill jäsa degar

passar dessa perfekt att göra!



 


Ingredienser


7dl mjöl

2,5 dl mjölk
75g smör
3,5 tsk bakpulver
2tsk kardemumma, malen
2tsk kanel
1msk socker
 


kanel
socker
vaniljsocker
1 ägg
pärlsocker
 
 
Gör så här
1.Sätt ugnen på 225grader. Smält smöret och blanda det med mjölken.
2. Blanda mjöl, bakpulver,socker, kanel och kardemumma i en bunke.
Gärna i en matberedare. Blanda i smörblandningen. 
3. Ta upp degen och kavla ut till en rektangel. Bre över smör. Strö över socker, vaniljsocker och kanel.
4. Vik plattorna dubbelt och skär dem i ca 1 cm breda remsor.
Tvinna dessa och snurra ihop dem till en knut och lägg dom i en bullform.
5. Pensla med ägg och lägg på lite pärlsocker.
6. Sätt in dom i ugnen i 10-15 minuter.
Klara att ätas!!

Av Cecilia - 30 september 2014 19:03

   Eldtårta -

firecake






En eldtårta har det blivit till ett gäng brandmän

och deras flammor. Jag hoppas att den gick upp i rök snabbt  

Denna tårta bestod av saftiga chokladbottnar, chokladmousse

samt rårörda hallon med vaniljgrädde.

Den är spacklad med vaniljsmörkräm och täckt/dekorerad i marsipan.





 



Av Cecilia - 23 september 2014 16:28

Knäckig

äppelpaj

med kolasås



Jag älskar pajer - med frukt och bär. Och nu är det ju äntligen äppelsäsong, eller äppelpajsäsong kanske man ska säga  

Nu har jag iallafall gjort den ultimata äppelpajen!

Himmelskt gott blev det med smörstekta äpplen med smak av

vanilj, kanel och kardemumma. Blandat med kolasås och sen en

knäckig smuldeg över det. Och såklart egengjord vaniljvisp till det,

det är höstmys deluxe det!  






 




Ingredienser



Fyllning

4-5st äpplen

2msk smör

1burk dulce de leche (karamelliserad mjölk)

2msk strösocker

2msk kanel

0,5msk kardemumma

2msk vaniljsocker



Smuldeg

4dl havregryn

0,5tsk bakpulver

1,5dl socker

0,5tsk salt

200g smör

2,5dl mjöl

1,5dl sirap

1msk vaniljsocker



Gör såhär


1. Sätt ugnen på 175grader.

 Skala äpplena och skär dom i lagom stora bitar, ca 1*1cm.

2. Fräs äpplena i en panna med smöret och socker, kanel, kardemumma

och vaniljsocker tills äpplena mjuknar något.

3. Blanda sedan i dulce de leche och låt puttra någon minut.

4. Häll fyllningen i en smord pajform.

5. Nyp ihop smör med övriga ingredienser till smuldegen och

strö det över äpplena.

6. Grädda pajen mitt i ugnen ca 30min eller tills pajen har fått en

fin gyllenbrun färg.

Servera med vaniljsås, vaniljvisp eller vaniljglass!



Presentation


Hej och välkomna till min blogg!

Här lägger jag upp mina allra bästa recept på godsaker jag tycker om!
Har just nu börjat att göra tårtor och det är en helt ny värld som öppnat sig så jag har massor att lära!

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Gästbok

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Arkiv

Bloggar jag följder

Matbloggstoppen
”Sockerrus”
Instagram

Ovido - Quiz & Flashcards