Cilla bakar

Senaste inläggen

Av Cecilia - 5 januari 2015 15:17

  Daimpannacotta





Pannacotta är alltid gott, och detta är inget undantag!

Daimpannacotta helt enkelt, lika gott som det låter!!



 





 



Ingredienser

6port.



5dl vispgrädde
1vaniljstång eller 0,5tsk vaniljpulver
2,5st gelatinblad
250g Daim mjölkchoklad

Garnering 
1 dubbeldaim

2dl vispgrädde



Gör så här:
1.Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5minuter.

2. Koka upp grädden på svag värme, skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna, låt både frön & stång sjuda i några minuter med grädden.

Alt. använd vaniljpulver.

3. Ta upp vaniljstången och grovhacka chokladen och häll i under omrörning

till allt har smält.

4. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och vispa under ett par minuter.

Smeten ska bli slät och allt ska ha blandats ordentligt.

5. Häll upp i serveringsglas och ställ kallt i kylskåp minst 4 timmar innan servering.

6. Toppa med en klick vispad grädde och grovhackad daim.



Av Cecilia - 26 december 2014 20:24

Tips på Nyårsdesserter!




God fortsättning på Er!

Hoppas ni hade en underbart mysig jul, och fortfarande njuter

av lediga och lata juldagar.

Det är ju inte många dagar kvar av detta året och nyårsplanerna är säkert

redan i full gång hos de flesta av er. Har ni dock inte bestämt

vad ni ska ha för dessert som avlutar middagen tipsar jag

här om några stycken som kan passa bra!

Länk till recepten finns under bilderna.





En trippeldessert kanske kan locka? Här gjorde jag Chokladtryffelterrin, Tobleroneparfait med kolasås och halloncoulis samt

varm vit chokladdryck med vanilj och lime.

 

http://cillabakar.bloggplatsen.se/2014/01/01/10449371-trippel-nyarsdessert-chokladtryffelterrin-tobleroneparfait-varm-vit-choladdryck/





Klassiska After Eight med päron känner de flesta till. Men

 här har jag gjort den i en ny tappning med mintchokladmousse

som fyllnad i en fyrkant av After Eight plattor. Till det en god päronkompott.

   http://cillabakar.bloggplatsen.se/2013/01/01/9237242-cillas-after-eight-de-luxe-med-paronkompott/






En rolig sak att göra är att fylla kinderägg med chokladmousse och dekorera dom lite  festligt.  

http://cillabakar.bloggplatsen.se/2013/12/30/10444674-fyllda-kinderagg/






En chokladskål fylld med bär och grädde eller chokladmousse kanske?

 

http://cillabakar.bloggplatsen.se/2013/10/17/10273594-vit-chokladmousse-roda-bar-i-chokladskal/







En elegant och klassisk och underbar god pannacotta av vit choklad med hallon kanske kan vara något?

 

http://cillabakar.bloggplatsen.se/2011/10/25/6520245-vit-chokladpannacotta/






Hemgjord chokladpudding smakar ljuvligt!  

http://cillabakar.bloggplatsen.se/2013/01/06/9267800-ljuvlig-chokladpudding-med-vaniljgradde/

Av Cecilia - 25 december 2014 21:36

Saffranskaka

med cream cheese frosting



Detta recept ligger sedan något år tillbaka redan på bloggen,

men är verkligen en julfavorit så här kommer den igen.

Jag la dock ett lager med cream cheese frosting på nu när jag gjorde

den till julafton och då blev den om än ännu godare!   





 



Ingredienser:
200g smör
1pkt saffran (0,5g)
2st ägg
3dl socker
2,5dl mjölk
4dl vetemjöl
2tsk bakpulver
florsocker till garnering





Gör såhär:





1. Sätt ugnen på 175grader.
2. Smörj och bröa en rund form med
löstagbar kant.
3. Smält smöret, blanda i saffranen.
4. Vispa ägg och socker poröst.
Tillsätt smöret med saffranet samt mjölken.
5. Blanda mjöl och bakpulver och
rör ner det i smeten.
6. Häll smeten i formen och grädda i
nedre delen av ugnen ca 45min.
7. Sikta över florsocker när kakan
ska serveras.




Cream cheese frosting. 

300g philadelphia. 
3dl vispgrädde. 
1knivskudd bakpulver. 
1tsk vaniljpulver. 2-3dl florsocker.


1. Vispa grädden och bakpulvret hårt i en skål. Bakpulvret gör att man kan vispa grädden längre utan den blir till smör. 
2. Blanda philadelphia, florsocker och vaniljpulver i en annan skål med en slev. 3. Blanda sedan ihop grädden med philadelphian och vispa på låg hastighet tills allt är blandat och smeten är fluffig. 
4. Bred på frostingen på kakan.


Av Cecilia - 22 december 2014 09:57

Snögubbetårta





Det blev en snögubbetårta för Isabella att ta med till

förskolebarn och fröknar sista dagen innan jullovet.

Det var så roligt och blev så uppskattat!

Och självklart hette den Olaf!


Den innehåller vaniljbottnar, hallonmousse och vit chokladmousse.

SPacklad med vaniljsmörkräm och täckt och dekorerad i marsipan.




     

Av Cecilia - 22 december 2014 09:50

Juliga Brownies



Här kommer ett par juliga och riktigt chokladiga brownies.

Perfekta för chokladälskaren!

Går jättebra att göra dom dagen innan så har ni fortfarande ingen

juldessert blir dessa perfekta!




 




Ingredienser


Tryffel
150g mörk choklad
1dl vispgrädde
1msk pepparkakskryddor

Brownie
150g smör
2,5dl strösocker
1,5dl
Nypa salt
1,5tsk kardemumma
1,5dl vaniljsocker
2st ägg
1dl mjöl.





Gör såhär



1. Börja med chokladtryffeln. Hacka choklad och lägg den i en skål. Koka upp grädde, häll den över chokladen och låt stå i några minuter tills chokladen har smält.
2. Rör ner kryddorna blanda ihop till en slät och fin tryffel. Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur.
3. Sätt ugnen på 165 grader och klä en bakform ca20 x 20 cm med bakplåtspapper.
4. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt och vaniljsocker och blanda väl.
5. Blanda försiktigt ner ett ägg i taget, med en slickepott.
6. Vänd till sist ner vetemjölet och blanda ihop till en slät smet.
7. Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i 20–22 minuter. Låt svalna helt. 8. Bred tryffeln på kakan och låt stå i kylen så att tryffeln stelnar ordentligt, minst 1timme. Skär i fyrkantiga bitar och servera dom rumstempererade. Dekorera de gärna med lite marsipan och pudra över florsocker.


Av Cecilia - 15 december 2014 13:31

Jultårta




Det blev dubbelt upp med tårtor i helgen.

Först bröllopstårta och sen en jultårta.

Så även denna bestod av vaniljbottnar och hade en

fyllning av hallonmousse och vit choklad.

Den är spacklad med smörkräm, täckt och dekorerad

i marsipan. Tyvärr kunde jag inte smaka den själv då jag

åkt på en förskylning och tappat smaken,

men jättefint betyg av vännerna fick den!!   


     



Av Cecilia - 15 december 2014 13:16

Magnus & Karins
bröllopstårta
 
 
Jag fick äran att göra en bröllopstårta till ett väldigt kärt par till mig!
Denna tårta var extra speciell att göra och
försökte verkligen få den perfekt och efter önskemål.
Och som alltid är det lite nervöst att göra tårtor såklart men
att få tillbaka ord som fantastisk, himmelsk och succé känns väldigt bra i hjärtat.
Den känns också väldigt bra i hjärtat att detta paret äntligen
fått säga Ja till varandra. All lycka och kärlek till er!
 
Tårtan är gjord av vaniljbottnar,
fyllda med hallonmousse och vit chokladmousse.
Spacklad med smörkräm och täckt med marsipan/sugarpaste.
Dekorerad med riktiga blommor, samma som var i brudbuketten.
 
 
     

Av Cecilia - 15 december 2014 13:11

Julgodis





Ni missar väl inte att det ligger massa

goda och smaskiga recept på julgodis här

på bloggen, eller klicka in på länken:

http://cillabakar.bloggplatsen.se/kategori/151443-godis/


 

Presentation


Hej och välkomna till min blogg!

Här lägger jag upp mina allra bästa recept på godsaker jag tycker om!
Har just nu börjat att göra tårtor och det är en helt ny värld som öppnat sig så jag har massor att lära!

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Gästbok

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Arkiv

Bloggar jag följder

Matbloggstoppen
”Sockerrus”
Instagram

Ovido - Quiz & Flashcards