Cilla bakar

Senaste inläggen

Av Cecilia - 26 september 2015 13:11

Key Lime Pie





En av mina personliga favoriter som alltid blir en riktigt hit!!

Inte alltför söt utan mera frisk i smaken, mmm!


 




Receptet finns här sedan tidigare:

http://cillabakar.bloggplatsen.se/2011/10/24/6513524-key-lime-paj/

Av Cecilia - 6 september 2015 17:11

Isabellas

5års födelsedagstårta





Till sin femårsdag ville Isabella ha en tårta med blommor på 

så det pysslade vi ihop tillsammans. Hon blev väldigt nöjd liten tjej  

Den består av vaniljbottnar och fyllning med vaniljkräm samt jordgubb/hallonmousse. Spacklad med vit chokladsmörkräm och dekorerad med sugarpaste.



 







   



Av Cecilia - 6 september 2015 17:04

Isabellas

Frosttårta





Isabella som också har fyllt år, 5år, hade bestämda

åsikter hon också om vad för tårta hon skulle ha till sitt barnkalas.

Och självklart ville hon ha en frosttårta.

Denna innehöll liksom Williams föregående, sockerkaksbottnar,

hallonmousse och chokladpudding. Spacklad med chokladsmörkräm

och dekorerad i sugarpaste.



 




Av Cecilia - 6 september 2015 16:48

Williams

Biltårta




Till Williams barnkalas ville han ha en biltårta med väg på.

Såhär blev den då jag gjorde en i form av en tre, dagen till ära.

Sockerkaksbottnar,hallonmousse och chokladpudding innehöll den.

Spacklad med chokladsmörkräm och dekorerad med marsipan.



 



Av Cecilia - 6 september 2015 16:38

Kladdkakebakelser






Gör något roligare utav kladdkakan, desto roligare att bjuda på också!

Gör en kladdkaka, stansa ut rundlar, bred en generös klick nutella på en rundel och lägg ihop till dubbla. Spritsa på en klick grädde och bär. Klart!






 



 



 



Ingredienser


 

150g smör

1dl sirap

2dl socker

1dl kakao

2tsk vaniljsocker

2st ägg

2dl vetemjöl

1msk ströbröd, kakao eller kokos att bröa med



Gör såhär

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smöra och bröa en springform.
3. Smält smör och sirap i en kastrull.
4. Ta bort kastrullen från plattan. Blanda kakao, socker och vaniljsocker och

vänd ner i kastrullen och rör om till allt blandats.

5. Rör ner ett ägg i taget och blanda samman.
6.Häll smeten i en 24cm form och grädda ca 20 min i nedre delen av ugnen.

Den skall vara fast i kanterna men kladdig i mitten när den är klar.

7. Låt svalna helt.

8. Stansa ut 12st rundlar och bred på en klick nutella på sex av dem.

Lägg sedan på resterande rundlar så de blir dubbla.

9. Vispa grädden med vaniljsockret. Färga det med några droppar

hushållsfärg om man vill.

10. Spritsa grädden på kladdkakerundlarna. Dekorera med lite bär.

Av Cecilia - 6 september 2015 16:29

Blixten Mcqueen tårta


Williams 3års födelsedagstårta




För en månad sedan fyllde våran William 3 år.

Och han hade beställt en Blixten Mcqueen tårta, så så fick det bli!

Han blev väldigt glad och ville ha den till frukost egentligen,

men fick väl vänta till kalaset.

Denna är gjord av vaniljbottnar, vaniljkräm samt rårörda hallon med vispgrädde. Spacklad med vit chokladsmörkräm och täckt med Williams favorit, marsipan.




 







   


Av Cecilia - 6 september 2015 16:17

Saftig

Vinbärskaka




Har ni mycket vinbär efter sommarens skörd tycker jag

ni ska baka denna goda, saftiga, enkla och snabba kaka.

Självklart kan man utesluta bären eller ta några andra man har till hands.

Mums!





 



Ingredienser

(grundrecept hämtat från tidningen Hembakat)


100g smält avsvalnat smör
3dl socker
2tsk bakpulver
4dl vetemjöl
1ägg
2–3 tsk stötta kardemummakärnor

2 ½ dl filmjölk (mjölk funkar också, men filmjölk gör den lite saftigare)

2tsk vaniljsocker

2-3dl röda vinbär



Garnering
pärlsocker





Gör såhär

1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop det smälta smöret och strösocker i en bunke. Blanda bakpulver och vetemjöl och rör ner det ihop med resten av ingredienserna i bunken. Blanda ihop allt till en slät smet. Blanda försiktigt i bären.
2. Häll smeten i en smord och bröad form ca24 cm i diameter. 

Strö över pärlsocker.
3. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 45 min. Låt den svalna i formen.



Av Cecilia - 6 september 2015 15:40

Kärleksmumstårta





Oj, nu har jag inte hunnit med att blogga här på ett tag,

så nu är det väl dags. Förlåt för det!

Här kommer ett recept på en god tårta som jag gjorde till min

man när han fyllde år. En av hans favoritkakor är kärleksmums,

så då ville jag göra en tårta i smak av kärleksmums   


   



Ingredienser


Chokladtårtbotten - av trelika delar recept finns här:


http://cillabakar.bloggplatsen.se/2011/10/25/6524178-tartbottnar-och-fyllningar/



Glasyr


200 gram smör

1 dl starkt kaffe

0,75 dl kakao

1 msk vaniljsocker

5 dl florsocker


Garnering

3dl vispgrädde + 1dl

2tsk vaniljsocker

100g mörk choklad

Kokosflingor

Chokladdoppade jordgubbar ( jordgubbar + 100g mörk choklad)



Gör såhär


1. Gör chokladtårtbotten.

2. Gör glasyren; smält smöret i en kastrull, dra sedan bort kastrullen från värmen. Rör ner resten av ingredienserna och rör om till en jämn smet.

Låt glasyren svalna nästan helt.

3.Dela den bottnen i tre delar.

4. Häll 1/3 glasyr på första bottnen, och lägg  sedan på den andra delen botten. Fortsätt varva glasyr och botten på de resterande två.

5. Vispa grädden och vaniljsocker och stryck ett fint lager runtom tårtan.

Spritsa valfritt.

6. Gör ganachen - Värm grädden till nästan kokande. Hacka chokladen

och lägg i. Rör till en slät och fin smet. Låt svalna något. Häll ganachen över tårtan.

7. Om man vill gör chokladdoppade jordgubbar till dekoration.

Doppa jordgubbar i smält chokalad. Låt stelna.

8. Strö över lite kokosflingor.

Ju längre tårtan får vila innan servering desto godare blir den.

Godast är den dagen efter.






Presentation


Hej och välkomna till min blogg!

Här lägger jag upp mina allra bästa recept på godsaker jag tycker om!
Har just nu börjat att göra tårtor och det är en helt ny värld som öppnat sig så jag har massor att lära!

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Gästbok

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Arkiv

Bloggar jag följder

Matbloggstoppen
”Sockerrus”
Instagram

Skapa flashcards