Direktlänk till inlägg 21 december 2015
Juldessert
med Skumtomtefluff
och Chokladmousse
En julig dessert med en botten av chokladmousse
och ett lager skumtomtefluff blev Mums
Enkelt, snabbt och super att förberedda långt innan.
Ingredienser
4 port.
80g skumtomtar (ca 10st)
5dl vispgrädde
2st äggulor
100g mörk choklad
Gör såhär:
1. Värm 3dl av grädden i en kastrull och lägg
i skumtomtar. Låt det smälta, men får ej koka.
2. Ställ i kylskåpet minst fyra timmar, gärna över natten.
3. Smält chokladen i en skål i vattenbad. Vispa resterande grädde, men ej för hårt.
4. Rör ner en äggula i taget i den smälta chokladen.
5. Vänd sedan ner chokladsmeten i den vispade grädden.
6. Fördela moussen i portionsglas/formar. Låt stelna i kylen minst en timme.
7. Vispa upp skumtomtegrädden. Spritsa den över chokladmoussen.
8. Dekorera. Klart