Direktlänk till inlägg 6 september 2015
Saftig
Vinbärskaka
Har ni mycket vinbär efter sommarens skörd tycker jag
ni ska baka denna goda, saftiga, enkla och snabba kaka.
Självklart kan man utesluta bären eller ta några andra man har till hands.
Mums!
Ingredienser
(grundrecept hämtat från tidningen Hembakat)
100g smält avsvalnat smör
3dl socker
2tsk bakpulver
4dl vetemjöl
1ägg
2–3 tsk stötta kardemummakärnor
2 ½ dl filmjölk (mjölk funkar också, men filmjölk gör den lite saftigare)
2tsk vaniljsocker
2-3dl röda vinbär
Garnering
pärlsocker
Gör såhär
1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop det smälta smöret och strösocker i en bunke. Blanda bakpulver och vetemjöl och rör ner det ihop med resten av ingredienserna i bunken. Blanda ihop allt till en slät smet. Blanda försiktigt i bären.
2. Häll smeten i en smord och bröad form ca24 cm i diameter.
Strö över pärlsocker.
3. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 45 min. Låt den svalna i formen.