Direktlänk till inlägg 28 juni 2015
Mjölkchokladkladdkaka
med kolakräm, vaniljgrädde
och bär
Här kommer en enkel, snabb och framförallt GOD mjölkchokladkladdkaka. En kladdkaka kan ju aldrig gå fel, speciellt inte om man piffar till det med kolakräm, vaniljgrädde och massa jordgubbar och blåbär.
Kladdigt och riktigt gott!!
Recept
125g smör
200g mjölkchoklad
3dl strösocker
2msk kakao
lite salt
2tsk vaniljsocker
3 st ägg
2,5 dl vetemjöl
1 halv burk karameliserad mjölk (färdig kolakräm)
2,5dl vispgrädde
1msk vaniljsocker
Valfria bär till dekorering
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader. (150 varmluft)
2. Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och lägg i.
Rör tills chokladen smält.
3. Tillsätt resten av alla ingredienserna och blanda ihop till en slät smet.
4. Smörj och bröa en form ca 24cm i diameter. Häll i smeten.
5. Grädda kladdkakan mitt i ugnen 20–25 min. Den ska vara kladdig i mitten men lite fastare i kanterna. Låt svalna.
6. Bred på kolakrämen på kladdkakan.
7. Vispa grädden och blanda i vaniljsockret. Bred på grädden på kakan.
7. Dekorera med masssa bär.