Cilla bakar

Alla inlägg under december 2014

Av Cecilia - 15 december 2014 13:01

Kokostoppar

med saffran och apelsin




Små goda kokostoppar med saffran och apelsin.

Glutenfritt samt sockerfritt då jag använde stevia.



 




Ingredienser




200g kokos
2st ägg
1dl stevia (eller 2dl strösocker)
1msk saffransessence (finns bland hushållsfärgerna)
finrivet skal från 1 apelsin
100g mörk choklad 70%


Gör såhär

1. Sätt ugnen på 200grader och lägg bakplåtspapper på en plåt.
2. Blanda ihop alla ingredienser i en bunke, låt stå 10min för att svälla lite.
3. Forma smeten till toppar och ställ på plåten.
4. Grädda dom i mitten av ugnen ca 8 minuter. De ska få lite lätt färg. Låt svalna. 5. Smält chokladen över vattenbad och doppa undersidan på topparna i chokladen. Ringla sedan lite över dom. Låt chokladen stelna.

Av Cecilia - 15 december 2014 12:51

Apelsincheesecake

med pepparkakssmul och kolasås






Här är en riktigt god och lätt dessert att göra

nu i juletider. Passar perfekt till en julaftonsdessert.

Jag använde Pampas deli dulce de leche för tycker den är god,

men man kan ju givetvis köpa vanlig karameliserad mjölk också.

Mmmmm!


 




Ingredienser

4-6 port.



1burk dulce de leche ( Pampas deli)
2dl vispgrädde + 2msk
200g philadelphia
1dl socker
2st äggulor
2st äggvitor
ca 10st pepparkakor.
1 apelsin, rivet skal.
2st gelatinblad.
2tsk vaniljsocker
Garnera med några små fudgekolor

Gör såhär
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5min.
2. Vispa grädden.
3. Vispa philadelphia, vaniljsocker, socker, och äggulor.
4. Vispa äggvitorna till fast skum med rena vispar i en annan bunke.
5. Ta upp gelatinet och smält i en kastrull eller i mikro på svag värme.
6. Blanda gelatinet med ostsmeten, rör i den vispade grädden, äggvitan och det rivna apelsinskalet.
7. Mixa pepparkakorna till fint smul.
8. Blanda dulce de leche med 2msk vispgrädde (ovispad )
9. Ta fina glas eller en större skål och varva apelsinsmeten med pepparkakssmulet och kolasåsen.
10. Låt stå i kylen minst två timmar.
11. Garnerade med några fudgekolor.

Av Cecilia - 10 december 2014 10:03

Dumle och Riesenchips



Här kommer det som måste vara det enklaste julgodiset att göra!

Och riktigt gott är det!

Hittade det hos http://bakamedfrida.se/ så detta smarta recept kan jag

inte ta åt mig äran av.

Detta måste ni testa!




   



 Ingredienser
En påse dumle eller Riesen.
1dl salta jordnötter.

Gör såhär
1. Sätt ugnen på 150grader och klä en plåt med bakplåtspapper.
2. Ta av pappret och lägg kulorna på plåten.
3. Grädda dom i ugnen ca 6min, tills de smält och blivit platta.
4. Hacka jordnötterna fint.
5. Ta ut plåten och rör runt i kolorna med en gaffel så att kola och chokladen blandas. Strö över jordnötterna och låt stelna.
Mums!

Av Cecilia - 5 december 2014 09:42

Julkalender




Ni har väl inte missat att jag finns på Facebook?

Kolla in min sida, där lägger jag upp ett recept

om dagen och andra tips ända fram till julafton  



https://www.facebook.com/CillaBakar



 

Presentation


Hej och välkomna till min blogg!

Här lägger jag upp mina allra bästa recept på godsaker jag tycker om!
Har just nu börjat att göra tårtor och det är en helt ny värld som öppnat sig så jag har massor att lära!

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Gästbok

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Arkiv

Bloggar jag följder

Matbloggstoppen
”Sockerrus”
Instagram

Ovido - Quiz & Flashcards