Direktlänk till inlägg 30 november 2014
Pepparkakor
Det årliga pepparkaksbaket har genomförts till
barnens förtjusning.
I år testade jag att göra efter Leilas recept på
pepparkaksdeg och tyckte det blev riktigt bra.
Tillsatte dock lite vaniljsocker, så goda små peppisar blev det!
Ingredienser
400 g rumstempererat smör
3,5dl strösocker
3 dl ljus sirap
1,25 dl vispgrädde
1,25 dl vatten
3 tsk mald kanel
1 tsk mald nejlika
1 tsk mald ingefära
¼ dl citronsaft
2msk vanilsocker
3 tsk bikarbonat
ca 1,3 kg vetemjöl
1.Rör det mjuka smöret i en assistent med strösocker sirap.
2. Koka upp vispgrädde och vatten med kryddorna samt vaniljsockret och blanda det med smörblandningen.
3. Tillsätt citronsaften.
4. Blanda bikarbonat med vetemjöl och tillsätt lite i taget i smörblandningen så att mjölet knådas in stegvis.
5. Gör en rulle av degen och låt den vila i kylen i minst 1 dygn.
6. Sätt ugnen på 220 grader varmluft.
7. Kavla degen tunt på ett mjölat bakbord.
8. Grädda pepparkakorna gyllene på smörade bakplåtar.