Direktlänk till inlägg 7 november 2014
Socker, och glutenfri
Kladdkaka
En lite tyngre och mastigare kladdkaka,
eller egentligen en chokladkaka kan man väl kalla den.
Riktigt god är den!
Dessutom både socker-och glutenfri, vilket ni kanske
har märkt att jag har börjat baka lite mera de senaste.
Try it!
Ingredienser
2st ägg
0,5 dl sötströ/stevia
2dl mandelmjöl/glutenfri mix
en nypa salt
0,5dl kakao
0,5tsk vaniljpulver
0,75dl kokosolja
100g mörk choklad 70%
Gör såhär
1. Sätt på ungen på 175grader.
2. Smält chokladen över ett vattenbad eller i micron.
3. Smält sedan kokosoljan i en kastrull.
Blanda i chokladen.
4. Knäck i äggen och blanda väl.
5. Tillsätt resten av ingredienserna men sikta i kakaon och mjölet.
6. Häll alltihop i en smord form med löstagbara kanter. Jag brukar bröa formen
med kokosflingor eller kakao. Jag använde en form på 15cm
men det lika bra att använda en vanlig på 24cm. Det beror på hur hög man vill ha kakan.
7. Placera chokladkakan i mitten av ugnen och grädda 15-20min.
Den ska vara kladdig i mitten men lite fast i kanterna när den är klar.