Direktlänk till inlägg 15 oktober 2014
Helathy Apple pie
in a bowl
-
Nyttig
äppelpaj
I dessa äppeltider kan man ju inte få nog av alla
dessa goda äpplen! Och man kan ju göra så mycket gott med dom.
Har redan tipsat om några goda äppelrecept tidigare, bla den
supergoda äppelpajen. Men även om man skulle vilja
kan man ju inte äta äppelpaj varenda dag, eller kan man..?
Jo, det kan man faktiskt allt göra! Dessutom en nyttig sådan,
inget socker och inget gluten. Och framförallt gott såklart!
Denna kan man antingen göra som en paj, eller som jag
gjorde i en skål och hade till frukost.
För detta passar perfekt till frukost, mellis, kvällsfika
eller dessert. Älskar saker man kan göra och passar att
äta nästan närsomhelst.
Ingredienser
1portion
1äpple
2msk havregryn (ren, alt fullkorn)
1msk solrosfrön
1,5msk kokosflingor
1msk linfrön
1 nypa salt
1 nypa vaniljpulver
1msk kanel
2tsk honung
Kvarg eller turkisk yoghurt
vaniljpulver
Gör såhär
1. Skala och tärna äpplet.
Lägg i en liten skål.
2. Blanda i övriga ingredienser.
3. Ställ in skålen i mikron 3min på medelvärme.
4. Toppa sedan med vaniljkvarg/yoghurten.
Tips! Vill man göra paj istället ökar man bara på
allting med hur många personer man är.
Lägg allt i en pajform och in i micron, alt ugnen.