Direktlänk till inlägg 23 september 2014
Äppelkladdkaka
Nu är hösten här på riktigt och vad passar då inte bättre
än att jag visar er några riktigt goda äppeldesserter?
Först ut är denna riktigt goda äppelkladdkaka, som jag hittade inspiration
till från tidningen Hembakat.
Ett måste till höstens fikamys! Och kladdkaka älskar väl alla, i alla former,
det gör iallafall jag
Riktigt god är den så rekomenderas!
Ingredienser
3st ägg
4,5dl socker
200g smör,
3,5 dl vetemjöl
0,5msk kardemumma (helst egenmortlade)
1msk kanel
2msk vaniljsocker
3st äpplen
Florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret.
Vispa ihop ägg och socker lätt och tillsätt smöret.
2. Mortla sönder kardemummakärnorna (alt använd färdig)
Blanda i mjöl, kardemumma, kanel och vaniljsocker i smeten. Rör ihop allt till en slät smet. 3. Skala och riv äpplena grovt och blanda ner i smeten.
4.. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
5.. Grädda kakan mitt i ugnen 25–35 min. Den ska fortfarande vara lite kladdig,
men inte lös, i mitten när den är klar.
6. Låt kakan kallna innan servering. Pudra över florsocker.
Servera med vaniljvisp eller kanelgrädde.